Skip to main content

Täysikuu Vesimiehen merkissä 22.08.2021

By 18.08.2021Astrologia

Sunnuntaina 22.08. Täysikuu muodostuu tänä vuonna toisen kerran Vesimiehen merkissä, tällä kerralla asteluvulla 29°37. Vesimiehen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Leijonan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Vesimiehen merkissä 22.08.2021

Täydenkuun muodostuessa Vesimies-Leijona–akselilla kyse on kollektiivisten ja yksilöllisten tavoitteiden välisestä tasapainosta. Ylväs ja jalo Leijona nauttii esillä olosta. Yksilöllisenä oman tien kulkijana Vesimies työskentelee mielellään kollektiivista etua tavoitellen. Tämä Täysikuu kutsuu meitä ymmärtämään yksilön merkityksen kokonaisuudessa. Pienilläkin yksilön (Leijona) teoilla voimme vaikuttaa yhteiskunnallisesti (Vesimies) rakentamalla yhdessä parempaa tulevaisuutta. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Vesimiehen merkissä vaikuttava Jupiter tekee 3° tarkkaa yhtymää Kuulle nostattaen optimistista mielialaa. Jupiter tunnetaan klassisessa astrologiassa suurena onnentuojana ja hyväntekijänä. Juurikin Jupiterille ominainen optimistinen asenne auttaa meitä näkemään eteemme tulevia mahdollisuuksia ja myös tarttumaan niihin. Tästä onkin enää pieni askel menestymiseen ja onnen kokemiseen. Jupiterin ja Kuun yhtymä lisää hyvää mieltä, avoimuutta ja anteliaisuutta. Tästä hyötyvät kaikki ihmissuhteet, joten myös haastavissakin parisuhteissa olevat voivat kokea nyt tyytyväisyyttä. Kaikessa optimistisuudessa pidä kuitenkin jalat maassa ja vältä liiottelemasta tätä positiivista vaikutusta. Väärin käytettynä Jupiterin ”onni” voi kääntyä ahneudeksi, turhamaisuudeksi ja jopa moraalittomuudeksi. Muista, että jaettuna onni on entistä arvokkaampaa.

Muut vaikuttavat aspektit

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus tekee Vaa’an merkissä vaikuttavalle Venukselle 1° tarkkaa triniä. Saturnuksen positiivinen kulma Venukselle voi auttaa löytämään suuren rakkauden. Nyt alkavilla suhteilla on hyvät mahdollisuudet menestyä, sillä Saturnuksen vaikutus takaa stabiilin pohjan muodostumisen suhteelle. Myös olemassa olevat suhteet hyötyvät Saturnuksen vakaasta energiasta. Nyt on hyvä aika paneutua pitkään kestäviin ongelmiin ja kohentaa tilannetta kehittämällä parisuhdetta kestävästi. Saturnuksen trini Venukselle lupaa myös onnistumista sijoituksissa ja muissa pitkän tähtäimen taloudellisissa suunnitelmissa.

Samaan aikaan Neitsyen merkissä vaikuttava Mars aktivoituu Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen tarkalla trinillä tuoden mukanaan rohkeutta ja aloitteellisuutta. Tämän energian siivittämänä voimme aloittaa uusia aktiviteettejä. Vaistomaisesti osaamme valita juuri oikeat kohteet niin harrastuksille kuin muillekin intohimon kohteille. Uranuksen trini Marsille auttaa myös uuden kumppanin löytämisessä sekä uusien tapojen ja käytäntöjen keksimisessä pitkissä parisuhteissa.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 26°-30° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) ja 00°-04 ° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Elokuun Täysikuu tekee yhtymää 15.-18.02. syntyneen Vesimiehen ja 19.-22.02. syntyneiden Kalojen Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 18.-21.11. syntyneen Skorpionin ja 22.-25.11. syntyneen Jousimiehen Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 17.-20.05. syntyneen Härän ja 21.-24.05. syntyneen Kaksosen Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 19.-22.08. syntyneen Leijonan ja 23.-26.08. syntyneen Neitsyen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.

Täysikuu Vesimiehen merkissä 29°37 sunnuntaina 22.08. klo 15:02 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Leijonan merkissä 08.08.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).