Skip to main content

Täysikuu Oinaan merkissä 20.10.2021

By 14.10.2021Astrologia

Keskiviikkona 20.10. Täysikuu muodostuu Oinaan merkissä asteluvulla 27°26. Oinaan merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Vaa’an merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Oinaan merkissä 20.10.2021

Täydenkuun muodostuessa Oinas-Vaaka–akselilla kyse on itsenäisyyden ja yhteenkuuluvaisuuden välisestä tasapainosta. Rohkea ja energinen Oinas ryhtyy innostuneena toteuttamaan itseään spontaanin idean mukaisesti. Kärsimättömänä persoonana hän ei kuitenkaan aina jaksa sitoutua omaan ideaansa riittävän pitkään viedäkseen sen loppuun asti. Tahdikkaana sovittelijana tunnettu Vaaka tasapainottelee vaikeissakin tilanteissa löytääkseen kaikkia osapuolia miellyttävän kompromissin. Näin toimiessaan hän voi jopa unohtaa oman hyvinvointinsa. Tämä Täysikuu kutsuu meitä löytämään tasapainon omien ja kumppanin tarpeiden huomioimisen välillä. Meidän tulee löytää itsellemme riittävä määrä autonomiaa (Oinas) kyetäksemme aidosti sitoutumaan kumppaniimme (Vaaka). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Täydenkuun aikaan Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee Vaa’an merkissä vaikuttavalle Marsille 1° tarkkaa neliötä herättäen voimakasta tarvetta kontrolloida tilannetta tai kanssaihmisiä. Erilaiset konfliktit tulevat värjäämään tätä aikaa. Jos et itse tunne voimakasta tarvetta dominoida, voit kokea olevasi kontrollin alla. Pluto-Mars –kontrollissa on usein jotain alistavaa ja totaalista, jopa pakkomielteistä. Pluto-Mars –energia on hyvä käyttää henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamiseen, sillä tämä lupaa sinnikästä taisteluintoa. Jälleen kerran on tärkeää tietoisesti pysyä inhimillisyyden ja pyytettömyyden tiellä omia päämääriä tavoitellessa. Vältä siis mustasukkaisuutta, röyhkeyttä ja muita kyseenalaisia menetelmiä. Pyri miettimään miltä sinusta tuntuisi, jos joku toinen kohtelisi sinua oman toimintasi mukaisesti. Jos koet, että tilanne olisi silloin eettisesti oikein, valitsemasi toimintatapa tulee auttamaan sinua etenemään elämässäsi.

Jousimiehen merkissä vaikuttava Venus lähestyy tarkkaa neliötä Kalojen merkissä vaikuttavalle Neptunukselle. Täydenkuun aikaan Venuksen ja Neptunuksen välinen neliö on 6° tarkka ja tarkentuu eksaktiksi 6 päivää Täydenkuun jälkeen. Astrologiassa Venus symbolisoi rakkauden ja rahan lisäksi myös kauneudentajua. Neptunuksen tehdessä Venukselle neliötä voit kokea epävarmuutta oman ulkoisen olemuksen vuoksi. Etenkin jos parisuhteessa on selvittämättömiä solmuja, epävarmuus itsestä voi nostattaa kokonaisvaltaista pettymyksen tunnetta. Vältä peilaamasta omaa epävarmuutta kumppanisi sanomisiin ja tekoihin. Muista, että epätietoisuus selviää parhaiten kysymällä. Toisena äärimmäisyytenä Neptunuksen neliö Venukselle tuo ylitsepursuavaa ihastumista, mikä voi johtaa uuden kumppanin idealisointiin. Todellisuuteen herääminen voi olla aikanaan raskas kokemus. Älä siis kiirehdi uuden rakkauden kohdatessasi asioiden edelle. Neptunuksen neliöllä on usein huumaava, harhauttava vaikutus. Todellisuuden pakeneminen voi tuntua houkuttavalta, eritoten jos siihen on taipumusta. Alkoholi sekä muut päihteet, raha-pelit, mutta myös pakeneminen työhön ja kaikki muu riippuvuutta aiheuttava toiminta voi saattaa nyt kiusaukseen. Raha-asioissa on nyt syytä tehdä realistiset selkeät suunnitelmat, kirjata ne ylös ja myös elää näiden mukaisesti.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 23°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Lokakuun Täysikuu tekee yhtymää 13.-19.04. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 13.-20.01. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 15.-22.07. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 16.-23.10. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt tahdonvoima, energiataso ja elinvoima, johtajuus ja aloitekyky.

Täysikuu Oinaan merkissä 27°26 keskiviikkona 20.10. klo 17:57 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Vaa’an merkissä 06.10.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment