Skip to main content

Täysikuu Kauriin merkissä 13.07.2022

By 10.07.2022Astrologia

Keskiviikkona 13.07. Täysikuu muodostuu Kauriin merkissä asteluvulla 21°21. Kauriin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Ravun merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kauriin merkissä 13.07.2022

Täydenkuun muodostuessa Kauris-Rapu –akselilla kyse on perheen ulkopuolisten vastuualueiden ja henkilökohtaisen elämän välisestä tasapainosta. Velvollisuudentuntoinen Kauris seuraa määrätietoisesti tavoitettaan ja on valmis uhraamaan matkan varrella huvittelumahdollisuutensa. Peräänantamattomuutensa vuoksi Kauris vaikuttaa usein vakavalta ja uppiniskaiselta. Suuren hoivavietin omaava Rapu tarvitsee turvallisuuden tunnetta. Niinpä hän viihtyy parhaiten tutussa ympäristössä. Muuttuvissa tilanteissa Rapu muuttuu epäröiväksi ja arkailevaksi. Tämä Täysikuu auttaa meitä ymmärtämään lähtökohtien ja mahdollisuuksien välistä vuorovaikutusta. Voimme saavuttaa suuria (Kauris), kun tunnemme olomme turvalliseksi (Rapu). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Ravun merkissä vaikuttava Merkurius tekee Kuulle 4° tarkkaa oppositiota. Rationaalisen järjen ja intuitiivisen tunteen välinen konflikti on suuri. Omien tunteiden ymmärtäminen voi olla nyt erityisen haastavaa. On itsestään selvää, että jos me emme ymmärrä omia tuntemuksiamme, meidän on myös vaikea kommunikoida niitä muille. Tämä herättää sisäistä levottomuutta. Keskustelu yltyy herkästi kinasteluksi ja väittelyksi, sillä sanat vaikuttavat nyt voimakkaasti tunteisiin. Tästä syystä kannattaa varoa väärinymmärrysten vyöryä. Jyrkän ennakkoasenteen kanssa ei kannata heittäytyä minkäänlaisiin väittelyihin. Mölyt on nyt hyvä pitää mahassa. Itsetutkiskelu sen sijaan on Merkurius oppositio Kuun aikaan antoisaa, ennen kaikkea sellaisten tunteiden tutkiskelu, joiden ilmaisemisessa koet vaikeuksia.

Kauriin merkissä vaikuttava Pluto säteilee Kuulle 6° tarkassa yhtymässä. Tämä voimistaa tunnekokemuksia ja herättää osalla myös kontrolloivia ja manipuloivia tunteita. Varo mustasukkaisuutta, pelottelua tai syyllistämistä. Pluto yhtymä Kuu voi toimia myös transformatiivisesti. Omaa tunne-elämää tutkimalla tämä aspekti voi nostattaa syvälle alitajuntaan kaivautuneita tuntemuksia. Niitä on hyvä käydä läpi ammattiauttajan kanssa tai kirjoittaa päiväkirjamaisesti itsellesi myöhempää tarkastelua varten.

Neptunus aktivoi Kalojen merkistä käsin Täydenkuun energian 4° tarkassa sekstiilissä nostattaen intuitiivista herkkyyttä. Mielikuvitus on voimakasta ja voitkin huomata tämän olevan erittäin luovaa aikaa. Uni voi olla nyt levotonta. Neptunuksen aspekti Kuulle herättää halua auttaa. On helppo uskoa hyvää kanssaihmisistä. Vaikka sekstiili onkin suotuisa kulma, on hyvä olla kuitenkin varuillaan huijareiden ja onnenonkijoiden varalta. Neptunuksen sekstiili Kuulle herkistää aistimaan ympärillä olevia energioita. Tästä voi olla suurta hyötyä parisuhteessa, etenkin sovittelutilanteissa.

Muut vaikuttavat aspektit

Täydenkuun aikaan Härän merkissä vaikuttava Uranus aktivoi Ravun merkissä vaikuttavan Merkuriuksen tarkassa sekstiilissä. Mieli on nyt joustava ja kyky nähdä asiat uudessa valossa tuntuu vaivattomalta. Tämä helpottaa keskutelutilanteita ja siksi tätä energiaa kannattaakin hyödyntää erilaisten ongelmien tai pulmien selvittämiseen. Mielen avoimuus innostaa myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja tuntemattomiin teemoihin.

Saturnus hillitsee Vesimiehen merkistä käsin Kaksosen merkissä vaikuttavan Venuksen energiaa tarkassa trinissä. Sinkut etsivät nyt tositarkoituksella pitkäaikaista rakkautta. Parisuhteessa on aito halu vahvistaa sidettä, mahdolliset solmut halutaan nyt selvittää ja tehdä yhteisiä tulevaisuuden suunnitelmia. Saturnuksen trini Venukselle mahdollistaakin vaikeuksien käsittelyn. Mitä todennäköisemmin ratkaisu tyydyttää kumpaakin osapuolta. Kesän aleostoksilla voit tehdä todellisia löytöjä ja saada hyvää vastinetta rahallesi.

Samanaikaisesti Venus energisoituu Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen 1° tarkasta neliöstä. Neptunuksen neliö Venukselle herättää epävarmuuden tunnetta. Myös epäily ja pettymys ovat tuttuja tuntemuksia tässä ajassa. Haastavassa parisuhdetilanteessa voi olla vaikea kokea yhteenkuuluvuutta, luottamusta tai olevansa rakastettu. Tällaisessa tilanteessa mieti myös, minkälaisia signaaleja itse lähetät kumppanillesi. Oletko itse vastaanottavainen? Uuden suhteen alussa tämä voi ilmentyä kumppaniehdokkaan yli-ihannoimisena ja kohtaamisen yliromantisoimisena. Ankea totuus paljastuu vasta myöhemmin. Kannattaa siis edetä varoen. Taloudellisesti ei nyt kannata ottaa suuria riskejä.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 17°-25° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Heinäkuun Täysikuu aktivoi 09.-16.07. syntyneen Ravun kartalla parisuhdeteeman, 10.-17.10. syntyneen Vaa’an kartalla kotiin liittyvät teemat, 08.-15.01. syntyneen Kauriin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 07.-14.04. syntyneen Oinaan kartalla työteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status, saavutukset sekä tavoitteet ja päämäärät.

Täysikuu Kauriin merkissä 21°21 keskiviikkona 13.07. klo 21:38 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Ravun merkissä 29.06.2022

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment