Skip to main content

Täysikuu Jousimiehen merkissä 23.05.2024 – Onnellisia pilkahduksia

By 22.05.2024Astrologia

Torstaina 23.05. Täysikuu muodostuu Jousimiehen merkissä asteluvulla 02°55. Jousimiehen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kaksosen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Jousimiehen merkissä

Kun Täysikuu muodostuu mentaalilla Jousimies-Kaksonen –akselilla huomio kiinnittyy kommunikaatioon, asenteisiin sekä horisontin laajentamiseen. Seikkailunhaluinen Jousimies katsoo maailmaa avoimin mielin. Hän haluaa oppia uutta ja toimia oikeudenmukaisesti. Intuitiivisuuttaan hyödyntäen Jousimies etsii elämän merkitystä. Utelias Kaksonen puolestaan kerää mielellään ympäristöstään monipuolista tietoa hyödyntääkseen sitä tarpeen tullen. Kaksonen onkin mestarillinen asiayhteyksien oivaltaja. Siinä missä Kaksonen pohtii välittömän ympäristönsä asioita Jousimiehen kiinnostus yltää kaukaisuuteen. Täysikuun Jousimiehen merkissä keskittyy logiikan (Kaksonen) ja intuition (Jousimies) väliseen tasapainoon. Oman ymmärryksen avartamiseen meidän pitää olla kosketuksissa arkiseen tietoisuuteen. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kun Täysikuu muodostuu mentaalilla Jousimies-Kaksonen –akselilla huomio kiinnittyy kommunikaatioon, asenteisiin sekä horisontin laajentamiseen. Seikkailunhaluinen Jousimies katsoo maailmaa avoimin mielin. Hän haluaa oppia uutta ja toimia oikeudenmukaisesti. Venus säteilee Härän merkistä käsin Kuulle 3° tarkassa oppositiossa nostattaen yhteenkuuluvuuden kaipuuta. Tarve tulla huomioiduksi, nähdyksi ja kuulluksi kasvaa. Venus opposition Kuu voi kuitenkin luoda myös jännitteitä ihmissuhteisiin, mikä hankaloittaa hellyyden ja huomion osoittamista. Toisaalta voit kokea, ettet saa vastakaikua omille tunteillesi. Kumppanien väliset erot tarpeiden ja odotusten, mutta myöskin annetun versus saadun rakkauden ja hellyyden määrässä voivat nousta nyt pinnalle. Tilanne voi äityä ongelmaksi, etenkin jos mustasukkaisuus ja epävarmuus saavat tilaa. Parisuhteessa olevien kannattaa siis panostaa entistä enemmän yhteiseen laatuaikaan. Jos suhde on ollut entisestäänkin jo huonossa hapessa, tämä Täysikuu voi hyvinkin syventää haavoja entisestään. Tosin tässä on myös erittäin hyvä mahdollisuus löytää molemminpuolinen rakkaus uudelleen. Kumppania etsivien on hyvä pitää mielessä, että kumppanin löytäminen hinnalla millä hyvänsä ei takaa onnen tunnetta, vaikka hetkellisesti huomiota ehkä osaksesi saatkin.

Niin ikään Härän merkissä vaikuttava Jupiter tekee Kuulle 3° tarkkaa oppositiota. Mieli on nyt iloinen, avoin ja antelias. Jupiterin oppositio Kuulle tuo mukanaan myöskin itsehillinnän puutetta. Tämä voi olla hyvä asia, etenkin jos olet ujo. Ole kuitenkin varovainen, sillä ystävällisyys voidaan nähdä heikkoutena ja anteliasta mielialaasi voidaan käyttää hyväksi. Jos sinulla on entuudestaan vaikeuksia itsehillinnän tai riippuvuuden kanssa, Jupiterin haastava kulma Kuulle voi vahvistaa näitä piirteitä ja altistaa haitalliseen käyttäytymiseen. Voit myös tuntea vatsassasi levotonta tunnetta, mikä voi laukaista överiksi menevän käyttäytymisen esimerkiksi ylensyönnin tai liiallisen alkoholin käytön.

Vesimiehen merkissä vaikuttavan Pluton alle 1° tarkka sekstiili Kuulle tuo pinnalle syvälle haudattuja tunteita. Intuitio toimii nyt vahvana tukena ohjaten alitajunnasta kumpuavaa tietoisuutta. Tunteet ovat intensiivisiä ja voit huomata vaistomaisesti aavistavasi miten tilanteet kehittyvät. Pluton sekstiili Kuulle tukee irrottautumista huonoista tavoista, sillä voit nyt ymmärtää mistä ne kumpuavat. Tämän lisäksi pystyt hallitsemaan käyttäytymistäsi. Tämä konstellaatio suosii puhdistusta. Kyse voi olla kodin tai mökin kevätsiivouksesta, oman mielen sopukoiden puhdistamisesta, mutta myöskin kehollisesta kevätpaastosta.

Täysikuu energisoituu vielä Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen 3° tarkalla trinillä. Tunteet herkistyvät ja mielikuvitus sekä luovuus aktivoituvat. Voit inspiroitua taiteelliseen projektiin ja saada uutta pontta luovaan työhön. Intuitio on voimakasta, joten keskity kuuntelemaan mitä sisäinen tunteesi sinulle kertoo tai minkälaisia visioita mielesi sinulle näyttää. Neptunuksen trini Kuulle nostattaa pyyteetöntä halua auttaa, joten tätä energiaa kannattaa käyttää vähempiosaisten tukemiseen. Ihmisoikeudet, hyväntekeväisyys ja luonnon sekä eläinten hyvinvointi voi nousta sinulle tärkeäksi asiaksi. Myötätuntosi kohteena voi toki olla myös lähipiirisi. Uusissa kohtaamisissa on tässä ajassa sielunkumppanuuden tuntua.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Härän merkissä vaikuttava Venus saa Täydenkuun aikaan Jupiterilta tarkkaa yhtymää, tarkkaa sekstiiliä Neptunukselta ja 2° tarkkaa triniä Plutolta. Jupiterin yhtymä Venukselle kutsuu luokseen harmoniaa ja onnellisuutta rahan ja rakkauden muodossa. Todennäköisesti näiden saavuttaminen ei vaadi suurta ponnistusta. Neptunuksen sekstiili Venukselle herättää aistillisuutta ja huolehtimisen halua. Lisääntynyt herkkyys kutsuu nauttimaan elämästä. Pluton trini Venukselle lisää intensiteettiä ja intohimoa. Tämä syventää tunteita ja kasvattaa tarvetta löytää samanhenkistä seuraa. Positiiviset fiilikset mahdollistavat uuden romanssin sekä hyvän ystävyyden tai yhteistyön alkamisen. Venuksen ja Pluton trini tarkentuu 25.05.

Oinaan merkissä vaikuttavien Marsin ja Chironin välillä muodostuu Täydenkuun aikaan 4° tarkka yhtymä. On aika tarkastella omia ajatuksia ja uskomuksia. Marsin yhtymä Chironille vaatii aktiivista toimintaa. Nyt ongelmallisia ajatuksia ja uskomuksia ei pidä lakaista maton alle vaan ne tulisi käsitellä. Sinulla on oikeus päästää irti näistä häiritsevistä tekijöistä. Alussa voit tuntea voimattomuutta, etenkin jos pelkäät konfliktien syntymistä oman tahtosi ilmaisun myötä. Nyt ei kuitenkaan pidä luopua tavoitteistasi. Jos tahdonvoimasi tuntuu heikkenevän, voit voimaantua fyysisestä tekemisestä. Kehollinen toiminta voi muutenkin voimistaa tahtotilaasi ja myös viedä toimintaasi pois passiivis-aggressiivisesta käyttäytymisestä. Marsin ja Chironin yhtymä tarkentuu 29.05.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 29°-30° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) ja 00°-07° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu aktivoi nyt 20.-27.05. syntyneen Härän ja Kaksosen kartalla parisuhdeteeman, 22.-29.08. syntyneen Leijonan ja Neitsyen kartalla kotiin liittyvät teemat, 21.-28.11. syntyneen Skorpionin ja Jousimiehen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 18.-25.02. syntyneen Vesimiehen ja Kalan kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt matkustaminen, oppiminen, tietoisuus, oikeus, henkiset ja filosofiset teemat.

Täysikuu Jousimiehen merkissä 02°55 torstaina 23.05. klo 16:53 EET/EEST*.

Kuun edellinen vaihe: Uusikuu Härän merkissä 08.05.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Jousimies-Täysikuun energioita myös Astrologian äärellä -striimissä 22.05.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).