Skip to main content

Täysikuu Härän merkissä 28.10.2023 – Oikukkaat tunteet

By 25.10.2023Astrologia

Lauantaina 28.10. Täysikuu muodostuu Härän merkissä 05°09. Härän merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Skorpionin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Pimennyksiä käsittelevästä postauksesta voit lukea lisää niiden nostattamista tunnelmista ja vaikutusajoista. Lauantainen Kuunpimennys päättää marraskuussa 2021 alkaneiden pimennysten jakson Härkä-Skorpioni –akselilla.

Täysikuu Härän merkissä 28.10.2023

Täysikuu Härän merkissä

Aurinko säteilee Skorpionin merkistä käsin tarkassa oppositiossa Härän merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Arkisista rutiineistaan kiinnipitävä Härkä ei pidä muutoksista tai uudistuksista. Pysyvyys ja muuttumattomuus tuovat hänelle turvallisuuden tunnetta. Kun Härkä pystyy kontrolloimaan, mitä milloin tapahtuu, hänen mielensä on rauhallinen ja olo turvallinen. Intohimoinen Skorpioni taas etsii uudistumismahdollisuuksia, sillä muutos tarkoittaa hänelle kehitystä. Hänkään ei pidä yllätyksistä, jotka voisivat loukata herkkää Skorpionia. Siksi hänen kontrollitutkansa ovat jatkuvasti toiminnassa. Lokakuun Täysikuu keskittyy pysyvyyden (Härkä) ja muutoksen (Skorpioni) väliseen tasapainoon. Maailman alati muuttuvassa energiassa on hyvä löytää omassa elämässä jotain pysyvää. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Kuunpimennyksen aikaan Skorpionin merkissä vaikuttavat Merkurius ja Mars tekevät 6° tarkkaa oppositiota Kuulle. Tämä vaikeuttaa omien tunteiden ymmärtämistä sekä niiden jakamista. Tämän lisäksi mieli on oikutteleva ja kärsimätön. Nämä kaksi energiaa yhdistettynä haastavat yhteiseloa etenkin sellaisissa suhteissa, joissa on entuudestaan vaikeaa eikä turhautumista ja kiukkua olla opittu purkamaan rakentavasti. Merkuriuksen oppositio Kuulle lisää sekä tunteiden analysointia että herkistymistä. Tämä voi johtaa tunteiden vuoristoratamaiseen muuttumiseen. Myös pelko ja hämmennys voivat nousta pinnalle. Marsin ja Kuun oppositio altistaa ärsyyntymiselle. Voit provosoitua nyt huomattavasti normaalia herkemmin. Etäisyyden ottaminen auttaa varmasti välttämään konfliktin, mutta ärsytys pitää kuitenkin päästä purkamaan jollakin tavalla. Fyysinen toiminta voi auttaa tässä.

Härän merkissä vaikuttava Jupiter tekee Kuunpimennyksen aikaan Kuulle 6° tarkkaa yhtymää. Samaan aikaan Merkuriuksen ja Marsin välillä vaikuttaa alle 1° tarkka yhtymä. Näiden lisäksi Jupiter aktivoi Merkuriuksen alle 1° tarkalla oppositiolla ja Marsin tarkalla oppositiolla. Jupiterin ja Kuun yhtymä nostattaa mielialaa. Optimistinen asenne värjää nyt tulevaisuuden näkymiä. Toisaalta Merkuriuksen ja Marsin yhtymä tekee toiminnasta harkitsematonta, spontaania. Mieli on nyt aktiivinen ja reagointi nopeaa sekä hermostunutta. Tämä voi johtaa maltin menettämiseen tai kinasteluun ja riitelyyn. Jupiterin oppositio Merkuriukselle ja Marsille lisää optimistista suhtautumista. On helppo luottaa omiin kykyihin ja voimaan. Tämä rohkaisee yhtäällä kokeilemaan jotain uutta, mikä voi avata sinulle uusia mahdollisuuksia. Toisaalta tämä voi johtaa uhkarohkeaan toimintaan. Etenkin haastavissa tilanteissa on hyvä edetä tietoisesti harkiten askel askeleelta välttääksesi turhia pettymyksiä ja menetyksiä.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Neitsyen merkissä vaikuttava Venus aktivoituu Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen energialla 3° tarkassa trinissä innostaen kaikenlaiseen luovaan toimintaan. Arkiset, rutiininomaiset puuhat eivät nyt jaksa kiinnostaa, vaan huomio kiinnittyy herkästi ympärillä oleviin ärsykkeisiin. Venuksen ja Uranuksen välinen trini rohkaisee rikkomaan omia rajoja sekä kokeilemaan jotain uutta ja jännää. Uutta kumppania etsivien sinkkujen kannattaakin olla valppaana, sillä tämä energia piristää romanttista väreilyä tuntuvasti. Jos etsit itsellesi uutta kumppania, mieti etukäteen, mitä rakkaudelta kaipaat. Etsitkö vain piristystä? Vai haluatko aidosti sitoutua uuteen ihmiseen? Parisuhteessa olevat voivat motivoitua osoittamaan rakkauttaan uusilla tavoilla. Myös yllättävät taloudelliset muutokset ovat mahdollisia. Uranuksen ja Venuksen välinen trini tarkentuu 31.10.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 00°-10° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Täysikuu Härän merkissä aktivoi 20.-29.01. syntyneen Vesimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat, 20.-30.04. syntyneen Härän kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 23.07.-02.08. syntyneen Leijonan kartalla työteeman ja 23.10.-02.11. syntyneen Skorpionin kartalla parisuhdeteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt henkiset ja fyysiset voimavarat, materiaalinen vauraus, hedelmällisyys ja kasvu.

Täysikuu Härän merkissä 05°09 lauantaina 28.10. klo 23:24 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Auringonpimennys Vaa’an merkissä 14.10.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).