Skip to main content

Auringonpimennys Vaa’an merkissä 14.10.2023 – Järisyttävää voimaa

By 11.10.2023Astrologia

Lauantaina 14.10. Uusikuu muodostuu Vaa’an merkissä 21°08. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa. Pimennyksiä käsittelevästä postauksesta voit lukea lisää niiden nostattamista tunnelmista ja vaikutusajoista. Tämä Auringonpimennys jatkaa huhtikuussa alkanutta pimennysten sarjaa Oinas-Vaaka akselilla, jolle viimeinen pimennys osuu tällä erää maaliskuussa 2025.

Uusikuu Vaa'an merkissä 14.10.2023

Uusikuu Vaa’an merkissä

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Kun Uusikuu muodostuu Vaa’an merkissä, on aika kiinnittää huomiota ihmissuhteisiin. Vaa’an energia keskittyy ihmisten välisen dynamiikan optimoimiseen. Miten voit omalta osaltasi eheyttää tasapainoa ja ymmärrystä kumppaniasi kohtaan? Oletko vastaanottavainen ja yhteistyöhaluinen? Joustatko vai torppaatko automaattisesti ulkopuolelta tulevat ehdotukset? Vaaka-Uusikuu kutsuu meitä kehittämään ja vahvistamaan neuvottelutaitojamme. Tavoitteena on haastavissakin tilanteissa pyrkiä kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Sovun löytäminen voi vaatia kompromissien tekoa, mutta molemminpuolinen avoimuus mahdollistaa tasavertaisuuden kokemuksen. Sinkut havahtuvat miettimään entistä enemmän, mitä he tulevalta parisuhteelta odottavat sekä miten he omalla asennoistumisellaan ja toiminnallaan voisivat vaikuttaa suhteen positiiviseen kehittymiseen. Moni sinkku aktivoituu Uudenkuun muodostuessa Vaa’an merkissä etsimään itselleen kumppania.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Merkurius tekee alle 4° tarkkaa yhtymää Aurinko-Kuulle nostattaen mielialan vaihtelua. Tarve ilmaista omia tunteita on nyt vahvaa. Tämä aika suosiikin tunteiden jakamista kaikilla mahdollisilla tavoilla. Jos koet, että et ole viime aikoina saanut sanoitettua omia tunteitasi, nyt on hyvä aika tehdä niin. Tartu siis tilaisuuteen ja puhuttele myös niitä vaikeita asioita suhteessasi. Voit myös huomata nauttivasi enemmän yhteisesti vietetystä ajasta ja herkistyväsi normaalia helpommin. Huomaathan, että Kuun ja Merkuriuksen yhtymän myötä tunteet vaikuttavat voimakkaammin ajatteluun. Tästä syystä suurten päätösten kanssa on hyvä olla huolellinen ja antaa itselleen riittävästi harkinta-aikaa. Intuitio on nyt korkealla, joten rauhoittamalla oman mielesi voit tunnistaa vaistomaisesti juuri sinulle suotuisat vaihtoehdot.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 4° tarkka oppositio Neitsyen merkissä vaikuttavalle Venukselle tuo Auringonpimennyksen aikaan mukanaan viivästyksiä ja rajoituksia rakkauteen ja talouselämään. Halu vetäytyä omiin oloihin kasvaa entisestään, kun koet kumppanisi vastustelevan energian. Tämä hankaloittaa haastavien parisuhdeteemojen esille nostamista. Ensin onkin hyvä tutkiskella omia tuntemuksia, minkä samaan aikaan Merkuriuksen ja Uudenkuun välillä muodostuva yhtymä mahdollistaa. Toisen syyllistäminen ei nyt auta. Katso mielummin mitä itse voisit tehdä toisin ja mikä on oma osuutesi tämän hetkiseen tilanteeseen. Kumppanille kannattaa osoittaa ennen kaikkea käytännöllisellä tasolla omaa välittämistä. Tämä on nyt ennen kaikkea valmistelun aikaa. Vaikka tuntuisikin siltä, että vaivannäkö ei ole tuottanut haluttua tulosta, tulet pidemmällä aikajanalla huomaamaan, että yrittäminen kuitenkin kannatti. Talouden puolella tee rakentavia pitkän tähtäimen valintoja. Jos olet velkaa ja huomaat, ettet pysty maksamaan niitä suunnitellussa aikataulussa takaisin, kerro tilanteestasi avoimesti ja pyydä uuden suunnitelman laatimista.

Venuksen ja Skorpionin merkissä vaikuttavan Marsin välillä muodostuu Auringonpimennyksen aikaan 4° tarkka sekstiili nostattaen romanttista väreilyä. Halu antaa ja vastaanottaa rakkautta on nyt optimaalisesti tasapainossa. Tämä energia auttaa selvittämään suhteessa mahdollisesti ilmennyttä epätasapainoa. Venuksen ja Marsin välinen sekstiili lisää leikkisyyttä, mikä on suosiollista deittailua silmällä pitäen. Kumppania etsivien sinkkujen kannattaa siis olla nyt aktiivisia, sillä Mars-Venus –sekstiili tulee vaikuttamaan tämän energian alla alkavien suhteiden dynamiikassa jatkossakin voimakkaana kumppanien välisenä keskinäisenä vetovoimana.

Kauriin merkissä vaikuttava Pluto tekee Marsille 4° tarkkaa neliötä nostattaen rohkeutta ja voitonhalua. Myös tarve kontrolloida tilanteita, jopa ihmisiä, on nyt suuri. Tämä johtaa herkästi valtataisteluun ja yhteenottoon. Voit myös suunnata energian terveemmällä tavalla omaan kehitykseen ja saavuttaa jotain suurempaa. Tällä matkalla tulet todennäköisesti kohtaamaan vastustusta ja muita haasteita. On kuitenkin parempi ottaa mittaa itsestään ja omista taidoista kuin lähteä provosoimaan muita tai provosoitua muiden tekemisistä. Marsin ja Pluton haastavan aspektin vallitessa on hyvä muistaa, että viattomaksi tarkoitettu fyysinen tai sanallinen töytäisy voi saada yllättävät mittakaavat. Näin tilanne voi tahattomasti äityä naapureiden väliseksi valtataisteluksi tai jopa maiden väliseksi sodaksi. Tuntuu kuin aggression määrä olisi tiivistynyt ja mikä tahansa yksittäinen tekijä voisi toimia sytykkeenä. Vältä tietoisesti tilanteita, jossa voit joutua uhrin asemaan. Älä myöskään sorru kontrolloimaan, alistamaan tai muuten väkivaltaiseen toimintaan. Aggressioiden noustessa pyri purkamaan ne hallituun fyysiseen tekemiseen.

Auringonpimennyksen aikaan Saturnuksen ja Marsin välillä vaikuttava 1° tarkka trini nostattaa kunnianhimoa ja päättäväisyyttä. Voit tuntea sisäisen voiman keskittyvän oleellisen ympärille ja mahdollistavan tavoitteiden saavuttamisen. Kärsivällisyys ja keskittymiskyky ovat nyt huipussaan. On siis helppo pysyä suunnitelmissa. Tämä on myös erittäin suotuisaa aikaa tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia. Eritoten pitkäkestoiset liiketoimet hyötyvät Saturnuksen ja Marsin harmonisesta yhteydestä. Jos projektisi tarvitsee ulkopuolista tukea, tämän energian vaikutuksen alla rahoitustuen löytymisen pitäisi olla hyvinkin mahdollista. Saturnuksen ja Marsin välisen sekstiilin vallitessa on hyvä luoda vankkaa pohjaa tulevaisuudelle.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 16°-26° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu Vaa’an merkissä aktivoi nyt 10.-19.10. Vaa’an egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 07.-16.01. syntyneen Kauriin kartalla työteeman, 06.-15.04. syntyneen Oinaan kartalla parisuhdeteeman sekä 09.-18.07. syntyneen Ravun kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Uusikuu Vaa’an merkissä 21°08 lauantaina 14.10. klo 20:55 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Oinaan merkissä 29.09.2023

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).