Skip to main content

Perääntyvä Merkurius: tarkista yksityiskohdat

By 26.08.2016Astrologia

Merkuriuksen perääntyminen alkaa tiistaina 30.08. Neitsyen merkissä 29°04 ja sen perääntyvä liike jatkuu aina 22.09. asti, jolloin se on saavuttanut 14°49 Neitsyen merkissä. Ns. varjovaihe päättyy 06.10. eli silloin Merkurius on saavuttanut pisteen, josta sen tämänkertainen perääntyminen  alkoi.

Merkuriuksen perääntymisen aikoina aloitetut sopimukset ja päätöksenteot ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää esim. sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Etenkään matkojen välttely ei aina tuona aikana onnistu, siksi on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Tämän ajan aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja mieluummin varmistaa kerran jos toisenkin, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä, siivota kaappeja turhasta tavarasta ja tarkistaa suunnitelmat vielä kertaalleen.

Merkurius on nyt perääntyessään omassa merkissään eli sen energia toimii nyt puhtaimmillaan. Merkuriuksen perääntymisen alkaessa se tekee 2° tarkkaa yhtymää sekä Jupiteriin että Venukseen. Tämä voi ilmetä väärin ymmärrettyinä sanoina sopimusten kuten myös romantiikan yhteydessä. Sama energia voi vaikuttaa myös ylisuurena analysoinnin tarpeena ja siten jarruttaa etenemistä.

Syyskuun ensimmäisen viikon loppupuolella perääntyvän Merkuriuksen ja Marsin välinen energia alkaa vaikuttaa, kunnes ne kohtaavat toisensa haastavassa neliössä 12.09. Tämä energia vahvistuu Auringon tehdessä tarkkaa yhtymää ja Chironin tehdessä 1° tarkkaa oppositiota perääntyvään Merkuriukseen Kinastelut ja väittelyt värittävät näitä päiviä eikä loukkauksiltakaan taideta välttyä kuin tietoisella harkitulla vuorovaikutuksella. Tapahtuma tai tapahtumasarja voi muistuttaa mieleesi jotain arkaluontoista menneisyydestäsi ja voit kokea tarvetta käydä sitä uudelleen läpi. Jos menneisyydessä on jäänyt joitain selvittämättä, nyt olisi hyvä aika puhdistaa omatuntoa ja keventää omaa taakkaa antamalla ja/tai pyytämällä anteeksi.

Merkuriuksen perääntymisen loppuessa 22.09. se muodostaa Suurristin tehden 4° tarkkaa oppositiota Kaloissa vaikuttavaan Neptunukseen, tarkkaa neliötä Kaksosissa vaikuttavaan Kuuhun ja 3° tarkkaa neliötä Jousimiehessä vaikuttavaan Saturnukseen. Patoutuneet tunnepurkaukset voivat nousta nyt hyökyaaltojen lailla. Jos olet käsitellyt kuun ensimmäisen puoliskon aikana pinnalle nousseet tunteet, nämä hyökyaallot tuskin vievät sinua mukanaan.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.