Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 10.05.2022

By 08.05.2022Astrologia

Tiistaina 10.05. Merkurius aloittaa tämän vuoden toisen perääntymisen Kaksosen merkissä asteluvulla 04°52. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 03.06. vaikuttaen silloin Härän merkissä 26°05. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 19.06. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 10.05.2022

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa. Merkuriuksen perääntymisen aikana matkustettaessa on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Merkurius Kaksosen merkissä

Kun Merkurius perääntyy Kaksosen merkissä meidän on hyvä kiinnittää huomiota vuorovaikutustaitoihimme. Olemmeko me selkeitä kommunikoinnissamme? Meneekö viestimme perille niin, että tulemme ymmärretyksi? Entä oma vastaanottavuutemme? Värjäävätkö ennakkoluulomme tai oletuksemme ajatuksiamme? Jääkö osa vastaanottamastamme viestistä oletusten vuoksi ymmärtämättä? Toisaalta nyt on myös hyvä tarkkailla keskittymiskykyämme hajoittavia asioita. Onko mahdollista karsia ympäriltä turhia ärsykkeitä (ainakin hetkellisesti)?

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Heti perääntymisen alkaessa Merkurius aktivoituu Neitsyen merkissä vaikuttavan Kuun energialla. Voit huomata ajatuksen ja tunteen välillä ristiriitaa. Tunteet vaikuttavat osittain häiritsevästi ajatuksiin tai ajatukset häiritsevät tunteita. Jääräpäisesti omasta näkökannastaan kiinnipitäminen ja toisaalta myös ailahteleva mieli voivat johtaa kinasteluun. Pienestä alkava kiista voi äityä tunnelatautumisen vuoksi isommaksi riidaksi. Tällaisessa tilanteessa ota etäisyyttä ja pyri tarkkailemaan tilannetta objektiivisesti kummankin osapuolen taholta. Tämä Kuun ja Merkuriuksen neliö herkistää haastavia aikoja kokevien parisuhteiden ilmapiiriä tulenaraksi.

Heti perääntymisvaiheen alussa Oinaan merkissä vaikuttava Jupiter tekee Merkuriukselle sekstiiliä. Tämä sekstiili tarkentuu kymmenen päivää myöhemmin. Mieli on vilkas ja tarve kertoa kaikista loistavista ideoista on nyt suuri. Kaiken kaikkiaan sosiaaliset kontaktit ovat nyt voimakkaasti esillä ja voitkin huomata hakeutuvasi entistä aktiivisemmin muiden seuraan. Voit myös huomata innostuvasi uuden oppimisesta ja tiedon lisäämisestä.

Kaksi viikkoa perääntymisen alkamisen jälkeen Kalojen merkissä vaikuttava Mars tekee Merkuriukselle tarkkaa sekstiiliä tuoden vauhtia ajatustoimintaan, joka perääntymisvaiheen vuoksi on nyt normaalia verkkaisempaa. Ajatus tuottaa välitöntä toimintaa ja toisaalta toiminta herättää uusia ideoita. Tämä on tuotteliasta aikaa. Määrätietoisesti viet nyt ideoitasi eteenpäin. Nyt on siis aika kääriä hihat ylös ja laittaa tuulemaan.

Samaan aikaan perääntyvä Merkurius lähestyy sekstiilissä Kalojen merkissä vaikuttavaa Neptunusta ja neliössä Vesimiehen merkissä vaikuttavaa Saturnusta. Perääntymisen päätyttyä Merkuriuksen ja Neptunuksen välillä vallitsee 1° tarkka sekstiili. Merkuriuksen ja Saturnuksen välinen neliö on tällöin 1° tarkka. Voit nyt luottaa vaistoosi. Intuitiivisesti tiedät mitä sanoa, kunhan et anna ärsytyksen nousta pinnalle. Toisaalta osaat myös vaistomaisesti karttaa ihmisiä, joista olisi sinulle tässä ja nyt harmia. Kuuntele siis nyt sisäistä ääntä ja vältä näin turhat harmit. Luova toiminta hyötyy Merkuriuksen ja Neptunuksen välisestä sekstiilistä. Haasteena on nyt välttää väärinymmärryksiä ja niistä aiheutunutta hämmennystä. Saturnuksen neliö Merkuriukselle kasvattaa epäluuloisuutta ja muuta negatiivista suhtautumista. Juuri siksi tämä on loistavaa aikaa hioa omaa vuorovaikutusta yllä mainittujen kysymysten mukaisesti.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 19.06. asti.