Skip to main content

Auringonpimennys Härän merkissä 30.04.2022

By 28.04.2022Astrologia

Lauantaina 30.04. Uusikuu muodostuu Härän merkissä 10°28. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryvän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu näistä kokemuksista. Ammatilliset muutokset, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Huhtikuun pimennys jatkaa Härkä-Skorpioni akselilla muodostuneiden pimennysten jaksoa, joka alkoi tällä erää marraskuussa 2021.

Auringonpimennys Härän merkissä 30.04.2022

Härän teemat

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Kun Uusikuu muodostuu Härän merkissä, kiinnitämme huomiomme talouteen ja omaisuuteen, henkilökohtaisiin resursseihin sekä itsemme arvostamiseen. On aika uudelleen arvioida suhdettamme rahaan ja materiaan. Voimme myös löytää tässä ajassa uusia mahdollisuuksia ansaita tai kasvattaa toimeentuloamme. Härän energia kehottaa meitä luomaan itsellemme turvallisen ympäristön, jossa voimme nauttia elämän pienistä ja suurista iloista. Nyt on aika luopua niistä asioista, jotka eivät oikeasti luo elämässämme turvallisuuden tunnetta.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Uranus tekee 4° tarkkaa yhtymää Aurinko-Kuulle tuoden mukanaan muutosenergiaa ja joustavuutta. Tarve irrottautua rajoittavasta siteistä ja velvotteista on nyt suuri. Tämä vapauttava tunne innostaa monia kokeilemaan jotain täysin uutta ja erilaista. Hyvin toimiva intuitio antaa lisäpontta avoimuudelle ja joustavuudelle.

Kalojen merkissä vaikuttava Mars tekee 1° tarkkaa sekstiiliä Aurinko-Kuulle vahvistaen rohkeutta ja luottamusta omaan kykyyn. Tämä on erittäin hyvää aikaa kaikenlaiselle fyysiselle toiminnalle. Urheiluharrastusten lisäksi Marsin sekstiili Aurinko-Kuulle tuo suotuisaa energiaa myös elinkeinoelämään ja kaupankäyntiin. Myös ihmissuhteet hyötyvät tästä sekstiilistä. Nyt on hyvä aika aloittaa jotain uutta tai toisaalta myös saattaa vaikeuden vuoksi keskeneräiseksi jäänyttä loppuun.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Mars lähestyy tarkkaa sekstiiliä Uranuksen kanssa. Uudenkuun aikaan näiden sekstiili on 3° tarkka. Tämä sekstiili lisää aloitteellisuutta ja motivaatiota. Voit kokea inspiroituvasi uusista ja jännittävistä ideoista. Näin lähdet rohkeasti uutta seikkailua kohti, jolta niin pienet kuin suuretkin muutokset elämässä tämän sekstiilin aikana tuntuvat. Muutos ei vaadi nyt suurta ponnistusta, ensimmäisen askeleen jälkeen se tuntuu etenevän pehmeästi, kuin omalla painollaan.

Venuksen ja Jupiterin tiukka yhtymä vaikuttaa Uudenkuun aikaan Kalojen merkissä Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton voimistaen tämän yhtymän vaikusta 1° tarkassa sekstiilissä. Kun runsauden planeetta kohtaa rakkauden planeetan voimme nauttia onnellisista ja eheyttävistä hetkistä. Tämä konstellaatio suosii sosiaalisia kohtaamisia ja deittailua. Myös investoinnit, matkailu, opinnot ja lakiasiat hyötyvät Jupiterin ja Venuksen yhtymästä. Pluton sekstiili Jupiter-Venukselle voimistaa hyvää energiaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tämän energian vaikutuksen aikana alkava uusi suhde muuttaa elämääsi tornadon lailla.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 05°-15° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu Härän merkissä aktivoi nyt 25.01.-05.02. syntyneen Vesimiehen kartalla kotiin liittyvät teemat, 26.04.-05.05. syntyneen Härän egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 28.07.-07.08. syntyneen Leijonan kartalla työteeman sekä 28.10.-07.11. Skorpionin kartalla parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt henkinen ja materiaalinen vauraus, hedelmällisyys ja kasvu.

Uusikuu Härän merkissä 10°28 lauantaina 30.04. klo 23:28 EET/EEST*.

Edellinen kuunvaihe: Täysikuu Vaa’an merkissä 16.04.2022

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment