Skip to main content

Täysikuu Vaa’an merkissä 16.04.2022

By 11.04.2022Astrologia

Lauantaina 16.04. Täysikuu muodostuu Vaa’an merkissä asteluvulla 26°46. Vaa’an merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Oinaan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Vaa'an merkissä 16.04.2022

Täydenkuun muodostuessa Vaaka-Oinas–akselilla kyse on balanssista ja kompromissikyvystä. Sinä-orientoitunut Vaaka etsii diplomaattista ratkaisua ja tekee kaikkensa löytääkseen jokaista osapuolta tyydyttävän lopputuloksen. Rohkealla itsepäisyydellään Oinas-energia ymmärtää miten tärkeää oman näkökannan puolustaminen toisinaan on. Nyt Täydenkuun aikaan heräämme ymmärtämään itsenäisyyden – ja toisinaan ehkä myös itsekkyyden – merkitystä kanssakäymisessä toistemme kanssa. Tämä Täysikuu keskittyy ihmisten välisen yhteyden löytymiseen. Terve yhteys ihmisten välillä (Vaaka) muodostuu yksilön tarpeiden ymmärtämisestä (Oinas). Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Pluto aktivoi Täydenkuun energian 2° tarkassa neliössä. Tämä aspekti vaikeuttaa kompromissin hyväksymistä. Kummallakin osapuolelle jää herkästi tunne, että sopiminen vaatii liian suurta myönnytystä. Pluton neliö Aurinko-Kuulle voi pahimmassa tapauksessa viitata alistamiseen tai manipulointiin. Pidäthän omalta osaltasi huolen siitä, ettet toimi näin. Jos sinulle nousee tunne, että sinua yritetään manipuloida tai alistaa, yritä mahdollisuuksien mukaan löytää etäisyyttä kyseiseen henkilöön. Parisuhteessa pitää nyt olla varovainen, ettei pienestä kinasta äidy eroon johtava taistelu. Pluto neliö Kuun aikana alkaneissa riidoissa ei oikeasti ole voittajaa. Sovittelevaa apua voi löytyä vanhemmalta tai kokeneemmalta henkilöltä.

Kalojen merkissä vaikuttava Mars tekee Täydenkuun aikaan 4° tarkkaa triniä Kuulle. Tunne ja toiminta ovat nyt hyvässä yhteydessä. Voit saada todella paljon aikaiseksi ja tekeminen tuottaa selvästi mielihyvää, mikä innostaa tekemään enemmän. Vaistoat selkeästi, mitä kannattaa tehdä ja toisaalta myös mitä kannattaa välttää tai jättää tekemättä. Aistit ja ymmärrät miten oma tekemisesi vaikuttaa muihin. Tämä tietoisuus on suureksi avuksi parisuhteen hankalissa tilanteissa.

Muut vaikuttavat aspektit

Täydenkuun aikaan Jupiter ja Neptunus tekevät tarkkaa yhtymää Kalojen merkissä. Kumpikin näistä planeetoista yhdistetään Kalojen merkkiin, Neptunus hallitsee Kaloja ja ennen Neptunuksen löytämistä syyskuussa 1846 Jupiter hallitsi Jousimiehen merkin lisäksi myös Kalojen merkkiä. Tämä yhtymä kannustaa kehittämään henkistä puolta itsessään ja pohtimaan elämän kulkua suuremmassa mittakaavassa. Intuitio on nyt voimakasta, samoin kiinnostus taitteen eri muotoihin sekä spirituellisiin teemoihin. Tämä on hyvää aikaa tehdä luovaa työtä, inspiraatio voi tulla unista, luonnosta, rentoutumisen, meditaation tai vieraiden kulttuurien kautta. Pyyteetön halu auttaa lähimmäisiä on tässä ajassa voimakkaasti esillä. Kaikesta hyvästä riippumatta, Neptunus-Jupiter herkistää myös hyväuskoisuudelle, joten huijatuksi tulemisen vaara on nyt suuri. Tänä aikana ei myöskään kannata allekirjoittaa sopimuksia, sillä huolimattomuudesta johtuen jotain oleellista voisi nyt jäädä huomaamatta.

Härän merkissä Merkurius lähestyy tarkkaan yhtymään Uranuksen kanssa. Täydenkuun aikaan näiden planeettojen välillä vallitsee 2° tarkka yhtymä. Samaan aikaan Venus tekee Kalojen merkistä käsin Merkuriukselle 1° tarkkaa sekstiiliä ja Uranus vaikuttaa Venuksen energiaan 1° tarkassa sekstiilissä. Mieli on nyt joustava ja ajastus nopeaa. Osaat pukea ajatuksesi sanoiksi ja myös muokata niitä lennossa. Näin ilmentyvän joustavuuden vuoksi tulet paremmin ymmärretyksi. Tämä on hyvää aikaa opiskella ja opetella jotain uutta. Tämä aika suosii myös kaikenlaista luovaa toimintaa, ennen kaikkea kirjoittamista. Mielen joustavuus ja kyky ajatella luovasti mahdollistaa uusien ratkaisujen löytämisen. Yllättävät käänteet taloudellisessa tilanteessa ovat nyt mahdollisia. Pidä siis mieli ja silmät auki hyvien mahdollisuuksien varalta. Sosiaalisessa kanssakäymisessä puhaltaa nyt uudet tuulet. Olet avoin ja kiinnostunut ja tämä voi myös johtaa uuden rakkauden löytämiseen.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 23°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 00°-01° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Huhtikuun Täysikuu aktivoi 13.-20.01. syntyneen Kauriin/Vesimiehen kartalla työteeman, 13.-20.04. syntyneen Oinaan/Härän kartalla parisuhdeteeman, 16.-23.07. syntyneen Ravun/Leijonan kartalla kotiin liittyviä teemoja sekä 17.-24.10. syntyneen Vaa’an/Skorpionin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Täysikuu Vaa’an merkissä 26°46 lauantaina 16.04. klo 21:55 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Oinaan merkissä 01.04.2022

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment