Skip to main content

Kuunpimennys Jousimiehen merkissä 26.05.2021

By 24.05.2021Astrologia

Keskiviikkona 26.05. Täysikuu muodostuu Jousimiehen merkissä 05°26. Jousimiehen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kaksosen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä siihen, mitä elämässämme on tai mitä siihen kuuluu.

Kuunpimennys Jousimiehen merkissä 26.05.2021

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryävän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu. Ammatilliset muutoksen, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Kaksonen-Jousimies akselilla pimennysten jakso alkoi tällä kertaa kesäkuussa 2020 ja se kestää vuoden 2021 joulukuulle asti.

Kaksonen-Jousimies teemat

Aurinko säteilee Kaksosen merkistä käsin tarkassa oppositiossa Jousimiehen merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Kaksonen-Jousimies -akselilla on kyse loogisen päättelyn ja korkeimman tietouden välisestä tasapainosta. Tämä Täysikuu kutsuu meitä laajentamaan horisonttia tutustumalla uusiin asioihin. Kaksosen utelias mieli ja nopea ajattelukyky sopeutuu vaihteleviin tilanteisiin. Avarakatseinen Jousimies etsii tutkimusmatkoillaan korkeampaa ymmärrystä ja horisontin laajenemista. Tämä Täysikuu kutsuu meitä tietoisuuden tasapainoon yhdistämällä arkisen tiedon ja elämän suuret viisaudet. Nyt on aika hioa omia vuorovaikutustaitoja sekä tarkistaa henkilökohtainen asenne ja suhtautuminen vallitseviin suuntauksiin. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikanaan Kalojen merkissä vaikuttava Jupiter tekee 4° tarkkaa neliötä Auringolle ja Kuulle nostattaen mielialan vaihtelevuutta äärimmäisyydestä toiseen. Voit tuntea olosi tyytymättömäksi ja levottomaksi. Oleelliseen keskittyminen ja päätösten tekeminen on vaikeaa, sillä toinen toisiaan parempia vaihtoehtoja on nyt todennäköisesti useampia. Yliarviointi ja liioittelu värjäävät tunteita. Nyt on siis tärkeää pitää jalat maassa ja välttää ylilyöntejä.

Muut Täydenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus energisoi Kaksosen merkissä vaikuttavia Merkuriusta ja Venusta 2° tarkalla neliöllä, Merkuriuksen ja Venuksen muodostaessa 3° tarkan yhtymän. Neptunuksen neliö Merkuriukselle hajottaa ajatusta ja keskittymistä. On vaikea luottaa omiin aisteihin. Havainnot voivat olla epäselviä, keskusteluista voi jäädä epämääräinen tunne. Neptunuksen neliö Merkuriukselle nostattaa myös epäluuloisuutta, niin sinun omaa kuin kuulijakunnankin. Varaudu siis perustelemaan myös oma kantasi järkevin perustein. Neptunuksen neliö Venukselle saa meidät näkemään romantiikkaa sielläkin, missä sitä ei ole. Parisuhteessa käydään mahdollisesti läpi tunteiden vuoristorataa. Nyt on hyvä ottaa pieni etäisyys ja jaotella omat tuntemuksensa rauhassa. Sen jälkeen voit käsitellä asiaa myös kumppanisi kanssa paremmin. Yhdessä voitte löytää Merkuriuksen ja Venuksen siivittäminä hyvän uuden tavan käsitellä erilaisia tunteita. Sinkkujen kannattaa nyt aloittaa uudet suhteet varovaisesti ja muistaa, että Neptunuksen neliö Venukselle herättää meidät näkemään ihmisissä niitä piirteitä, joita haluaisimme heissä olevan. Tämä mielikuva voi kuitenkin olla erittäin kaukana todellisuudesta. Tämä Neptunuksen ja Venuksen neliö aktivoi myös rakkaushuijareita, joten nettituttavuuksien kanssa pitää olla erityisen varovainen. Talousasioissa pitää olla myös varovainen ja tarkistaa mahdolliset tuottolupaukset useampaan kertaan. Mahdollisuuksien salliessa kannattaa siirtää sijoittamista tuonnemmaksi.

Kuunpimennyksen aikaan Vesimiehen merkissä perääntyvä Saturnus lähestyy Härän merkissä vaikuttavaa Uranusta 1° tarkassa neliössä. Sisäinen konflikti vapauden ja vastuun välillä voi tuntua nyt rasittavalta. Yllättävät käänteet parisuhteissa tai työelämässä voivat muuttaa elämääsi. Oma sitoutumisesi voi tuntua kumppanistasi riittämättömältä. Tai voit kokea parisuhteesi tai työsi rajoittavan itseilmaisuasi tai vapauttasi niin paljon, ettet ole enää halukas sopeutumaan tilanteeseen. Nyt on tärkeää löytää sopiva balanssi velvollisuuden ja henkilökohtaisen vapauden välille.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 00°-10° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu tekee nyt yhtymää 22.11.-02.12. syntyneen Jousimiehen Auringolle aktivoiden egoon ja minuuteen liittyvät teemat, neliötä 23.08.-02.09. syntyneen Neitsyen Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 18.-28.02. syntyneen Kalan Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 21.-31.05. syntyneen Kaksosen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt matkustaminen, oppiminen, tietoisuus, oikeus, henkiset ja filosofiset teemat.

Täysikuu Jousimiehen merkissä 05°26 keskiviikkona 26.05. klo 14:14 EET/EEST *.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Härän merkissä 11.05.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment