Skip to main content

Auringonpimennys Kaksosen merkissä 10.06.2021

By 07.06.2021Astrologia

Torstaina 10.06. Uusikuu muodostuu Kaksosen merkissä 19°47. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa on jätettävä taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Auringonpimennys Kaksosen merkissä 10.06.2021

Pimennykset

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryävän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu näistä kokemuksista. Ammatilliset muutoksen, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Kaksonen-Jousimies akselilla pimennysten jakso alkoi tällä kertaa kesäkuussa 2020 ja se kestää vuoden 2021 joulukuulle asti.

Kaksosen teemat

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Uusikuu Kaksosen merkissä kiinnittää huomiomme vuorovaikutustaitoihimme ja jokapäiväiseen kanssakäymiseen. Merkuriuksen perääntyessä Uudenkuun aikaan voimme huomata, että emme välttämättä tule ymmärretyksi haluamallamme tavalla. Juuri tästä syystä nyt on hyvä aika hioa kommunikoinnin sekä kuuntelemisen taitoja. Uudenkuun muodostuessa ulospäinsuuntautuneen ja uteliaan Kaksonen merkissä voimme nyt kiinnostua uudesta teemasta ja oppia jotain uutta. Matkan varrella mieli voi muuttua useampaan kertaan ja voit huomata palaavasi alkuperäiseen suunnitelmaan tai teeman äärelle, joka on jo jossain aikaisemmassa vaiheessa kiinnostanut sinua.

Uudenkuun aspektit

Kaksosen merkissä perääntyvä Merkurius tekee Auringonpimennyksen aikaan Aurinko-Kuulle 1° tarkkaa yhtymää. Puheemme ja ajatuksemme värjäytyvät voimakkaasti tunteillamme, niin hyvässä kuin pahassakin. Spontaanisti reagoidessamme tämä voi aiheuttaa haastavia tilanteita, mutta kun maltamme antaa ajatuksen vaikuttaa ennen sen ilmaisua, kykenemme ilmaisemaan itseämme harkitusti ja avaamaan tunteitamme rakentavalla tavalla. Toisaalta, jos kelaamme tunteitamme ajatuksissa aina uudelleen ja uudelleen puhumatta niistä, tilanne voi eskaloitua mielessämme saaden ylitsepursuavat mittasuhteet. Tärkeää on nyt olla itselle rehellinen ja pyrkiä rakentamaan kommunikoivaa siltaa toisen osapuolen suuntaan. Tämä on merkityksellistä myös siksi, että Merkuriuksen yhtymä Aurinko-Kuulle lupaa vilkasta ja tapahtumarikasta aikaa. Kannattaa siis kitkeä menneisyyden rikkaruohot kesän nautinnollisten hetkien tieltä.

Neptunus tekee Kalojen merkistä käsin 3° tarkkaa neliötä Aurinko-Kuulle vaikuttaen samalla neliössä perääntyvälle Merkuriukselle. Hämmennys ja epävarmuus värjää Auringonpimennyksen energiaa. Varmista kuulemasi ja lukemasi kysymällä ja kyseenalaistamalla. Neptunuksen neliö Aurinko-Kuulle kasvattaa valheellisuuden ja huijauksen energiaa. Pidä huoli siitä, että itselläsi on pöytä puhtaana. Tässä ajassa on hyvä olla normaalia skeptisempi, mutta älä anna sen kuitenkaan tuhota mahdollisuuksiasi. Neptunuksen energia voi myös nostattaa henkisen pahaa oloa kehotuntemukseksi. Jos kehosi reagoi, pyri kuuntelemaan mitä se sinulle yrittää kertoa. Kehon pahoinvoinnin syy löytyy usein mielen ja sielun tasolta.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Vesimiehen merkissä perääntyvä Saturnus lähestyy tarkassa neliössä kohti Härän merkissä vaikuttavaa Uranusta. Odottamattomat käänteet vaikuttavat tämän Auringonpimennyksen aikana. Voit joutua tekemään muutoksia, jotka eivät ole sinulle mieleisiä tai tavoittelemasi muutokset eivät onnistu haluamallasi tavalla. Nämä tilanteet kasvattavat turhautumisen ja paineen tunnetta. Älä taistele muutosta vastaan, vaan yritä pitää mielesi joustavana ja tarkkaile tilannetta kärsivällisesti. Näin voit huomata, että haastavasta tilanteesta muodostuukin sinulle mahdollisuus irrottautua rasitteista ja itseäsi rajoittavista asioista.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 15°-25° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu tekee nyt yhtymää 06.-16.06. Kaksosen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden minuuteen ja itsetuntoon liittyvät teemat, neliötä 05.-15.03. Kalojen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 07.-17.09. Neitsyen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 06.-16.12. Jousimiehen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Uusikuu Kaksosen merkissä 19°47 torstaina 10.06. klo 13:53 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Kuunpimennys Jousimiehen merkissä 26.05.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment