Skip to main content

Uusikuu Vesimiehen merkissä 11.02.2021

By 09.02.2021Astrologia

Torstaina 11.02. Uusikuu muodostuu Vesimiehen merkissä 23°17. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Uusikuu Vesimiehen merkissä muistuttaa meitä veljeyden ja yhteistyön periaatteista. Juuri nyt koronaepidemia opettaa meitä keskittämään energiaa aatteellisten ja kansakuntien rajoja ylittävään yhteistyöhön.

Uusikuu Vesimiehen merkissä.

Uusikuu Vesimiehen merkissä kiinnittää huomiomme ryhmäaktiviteettien puoleen. Ystävien ja samanhenkisten merkitys elämässä voimistuu. Nyt on hyvä aika kokeilla jotain uutta, ehkä jopa jotain omaa elämää mullistavaa. Vesimiehen energia sopii hyvin uudenlaisen katsantokannan omaamiseen tai ainakin sellaisen tarkkailuun. Kyky tarkkailla tilannetta ennakkoluulottomasti laatikon ulkopuolelta on luontaista Vesimiehelle. Aivoriihitoiminta, verkostoituminen ja avoimuus uutta kohtaan, mutta myös avunpyyntö ja -anto, auttavat meitä tekemään tarvittavia muutoksia elämässämme.

Uudenkuun aspektit

Uudenkuun aikaan Vesimiehen merkissä vaikuttavat Auringon ja Kuun lisäksi Merkurius, Venus, Jupiter sekä Saturnus. Tämä aika on siis erittäin vesimiespainotteinen, mikä korostaa katseen fokusointia tulevaisuuteen. Vesimiehen vanha hallitsija Saturnus muistuttaa, että meidän pitää ottaa opiksemme menneisyydestä, jotta emme tee samoja virheitä tulevaisuudessa.

Uudenkuun aikaan Venus ja Jupiter energisoituvat Vesimiehen merkissä tarkassa yhtymässä. Tämä lupaa klassisesti hyvää onnea ja menestystä. Venus-Jupiter –yhtymä enteilee myös onnekasta aikaa kaikenlaisissa suhteissa. Tämä on suotuisaa aikaa niin yhteistyökuvioiden kuin romanttisten kohtaamisten suhteenkin. Hiertävässä parisuhdetilanteessa olevat voivat nyt kokea ainakin hetkellistä helpotuksen tunnetta. Uudenkuun aikana alkavat parisuhteet hyötyvät tästä energiasta koko suhteen ajan. Nyt on myös mahdollista tehdä hyviä investointeja ja kauppoja.

Vesimiehen merkissä vaikuttava Saturnus energisoituu Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen tarkalla neliöllä. Odottamattomia ja vastahakoisesti vastaanotettavia muutoksia voi nyt ilmaantua. Harmituksen tunne on suuri. Pyri kuitenkin tarkkailemaan tilannetta kriittisesti uudistuksen filtterin läpi: mitä voisit tehdä toisin ja myös paremmin? Näin tehdessäsi voit kääntää haasteet mahdollisuuksiksi. Ole joustava, mutta älä pakota muutosta.

Härän merkissä vaikuttava Mars tekee 5° väljää neliötä Aurinko-Kuu –yhtymälle. Samaan aikaan Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus energisoi Marsia 1° tarkalla sekstiilillä. Marsin neliö Uudenkuun energialle varoittaa äkkipikaisuudesta ja hetken mielijohteesta tehdyistä päätöksistä. Kun huomaat tilanteen kärjistyvän, pyri rauhoittamaan mielesi ja hyödyntämään tietoisesti Neptunus-Marsin sekstiiliä, mikä tuo tilanteeseen parantavaa energiaa. Mm. rauhoittavat hengitysharjoitukset ja meditointi avaavat uusia portteja harmittavilta tuntuvissa tilanteissa.

Uudenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 19°-27° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Uusikuu tekee nyt yhtymää 07.-15.02. Vesimiehen merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 11.-19.11. Skorpionin merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 09.-17.05. Härän merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 11.-19.08. Leijonan merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.

Uusikuu Vesimiehen merkissä 23°17 torstaina 11.02. klo 21:06 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).