Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 30.01.2021

By 28.01.2021Astrologia

30.01. Merkurius aloittaa vuoden ensimmäisen perääntymisen 26°29 Vesimiehen merkissä. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 21.02. vaikuttaen silloin Vesimiehen merkissä 11°01. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 13.03. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 30.01.2021

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua jo ennalta Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Kun Merkurius perääntyy Vesimiehen merkissä janoamme tietoa. Kaikki uusi ja originelli kiinnostaa. Ajatus on eteenpäin vievää ja objektiivista. Nyt on helpompaa ajatella asiaa myös oman henkilökohtaisen näkökannan ulkopuolelta. Niinpä voit huomata luontevasti kuuntelevasi aivan toisenlaisen katsantokannan omaavaa henkilöä ja soveltavan – ainakin ajatuksen tasolla – hänen näkemystään omaan arkeesi. Kekseliäisyys ongelmien ratkonnassa on nyt erittäin spontaania. Mielen joustavuus ja ajattelun laaja-alaisuus näkyy myös kommunikoinnissa. Vesimiehen merkissä Merkurius uudistaa ja virkistää ajattelua sekä kommunikointia.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Helmikuun toisen viikon alussa perääntyvä Merkurius lähestyy neliössä Härän merkissä vaikuttavaan Marsiin tarkentuakseen planeettojen kohdatessa 10.02. Vesimiehen merkissä 17°43. Impulsiivisuus ja äkkipikaisuus kuvaavat näiden päivien energiaa. Vältä nyt tilanteiden eskalointia. Keskustelu kiivastuu herkästi ja huomaamattasi voit löytää itsesi tunneryöppyjen ristitulen keskeltä. Pyri siis kuuntelemaan tarkasti ja tarvittaessa varmistamaan kuulemasi välttyäksesi turhalta stressiltä.

Jupiter koskettaa perääntyvää Merkuriusta yhtymässä jo 10.02. tuoden mukanaan hyväntahtoisuutta. Seuraavana päivänä myös Venus on ennättänyt Merkuriuksen vaikutusalueelle lisäten sovittelevaa energiaa. Venuksen ja Merkuriuksen yhtymä tarkentuu 13.02. niiden kohdatessa Vesimiehen merkissä 14°42, jolloin Jupiterin yhtymä Venus-Merkuriukselle on 2° tarkka. Mars tekee vielä neliötä perääntyvälle Merkuriukselle, mutta Venuksen ja Jupiterin yhtymät vaikuttavat voimakkaammin vahvistaen suopeaa ja avuliasta energiaa. Tämä energian siivittämänä osaat ilmaista itseäsi paremmin ja myös vastapuolen kuunteleminen on nyt helpompaa. Jupiter ja perääntyvän Merkuriuksen yhtymä kulminoituu 14.02. planeettojen kohdatessa 13°21 Vesimiestä.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 13.03. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.