Skip to main content

Täysikuu Leijonan merkissä 28.01.2021

By 26.01.2021Astrologia

Torstaina 28.01. Täysikuu muodostuu Leijonan merkissä 09°06. Leijonan merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Vesimiehen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä. Leijona-Vesimies –akselilla kyse on yksilön ja yhteisön hyväksi tehtyjen toimien välisestä tasapainosta. Yhteisö voi juuri niin hyvin kuin sen muodostamat yksilöt voivat. Keskipisteen huomiosta nauttiva Leijona ottaa mielellään henkilökohtaista kunniaa osakseen jalosti lähimmäistään auttaessaan. Toisaalta Vesimies toimii puhtaimmillaan yhteisen edun puolesta yksilöllistä mainintaa havittelematta. Tämä Täysikuu tasapainottelee henkilökohtaisten ja yhteisöllisten tavoitteiden välillä. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.

Täysikuu Leijonan merkissä 28.01.2021

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Vesimiehen merkissä vaikuttava Jupiter tekee Kuulle tarkkaa oppositiota. Jupiterin yhtymä Auringolle rohkaisee ylittämään omia rajoja ja kokeilemaan uutta. Voit tuntea tarvetta vaikuttaa samaan aikaan kaikkialla. Jupiterin oppositio Kuulle ja Uranuksen 1° tarkka neliö sekä Jupiterille että Kuulle varoittaa kuitenkin yllättävistä käänteistä. Älä siis takerru alkuperäiseen suunnitelmaan vaan ole joustava ja avoin muutoksille.

Härän merkissä vaikuttavat Mars tekee 2° tarkkaa neliötä Kuulle. Tämä nostaa impulsiivisuutta ja riskialttiutta. Voimakkaiden tunteiden myötä tilanteet voivat eskaloitua nopeasti. Yritä löytää terveellinen kanava kiukulle ja turhautuneisuudelle, joita Marsin neliö Kuulle triggeröi. Fyysinen toiminta on erittäin antoisaa, mutta vältä teräaseiden holtitonta käyttöä. Myös palovammoja on syytä varoa. Selvitä mahdolliset konfliktit puhumalla. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista. Jos olet tullut loukatuksi, puhu tunteistasi avoimesti.

Täydenkuun aikaan Pluto tekee Kauriin merkissä tarkkaa yhtymää Venukselle. Tämä herättää rakkauden nälkää. Suhtaudumme intohimoisesti kaikkiin ihmissuhteisiin, niin ystävyyteen kuin parisuhteeseenkin. Tämän aspektin vaikutuksen aikana alkaneet suhteet ovat syviä ja intensiivisiä. Pluton yhtymä Venukselle transformoi ymmärrystä rakkaudesta ja sen merkitystä elämässä.

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee 2° tarkkaa neliötä Vesimiehen merkissä vaikuttavalle Saturnukselle rajoittaen yksilön vapautta ja vaikeuttaen toiveiden toteuttamista. Tämä lisää turhautumisen tunnetta. Voit kuitenkin aavistaa ilmassa muutoksen merkkejä. Nämä muutokset toteutuvat yllättäen ja voivat olla odottamattomia myöskin sisällöltään. Pyri kuitenkin vastaanottamaan muutokset avoimin mielin ja ole joustava. Näin toimiessasi voit muuttaa haasteet mahdollisuuksiksi. Muistathan, että Uranuksen symbolisoimaa muutosta ei voida kiirehtiä eikä pakottaa toivottuun suuntaan. Se on otettava vastaan sellaisena kun tulee, silloin kun se tulee. Etene siis askel askeleelta ja joustavin mielin.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 05°-13° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Tammikuun Täysikuu tekee yhtymää 27.07.-05.08. syntyneen Leijonan Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 25.04.-03.05. syntyneen Härän Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 28.10.-05.11. syntyneen Skorpionin Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 24.01.-01.02. syntyneen Vesimiehen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys, rohkeus ja romantiikka.

Täysikuu Leijonan merkissä 09°05 torstaina 28.01. klo 21:16 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).