Skip to main content

Uusikuu Ravun merkissä 06.07.2024 – Sinnikäs ahertaja

By 03.07.2024Astrologia

Lauantaina 06.07. Uusikuu muodostuu Ravun merkissä asteluvulla 14°23. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Kun Uusikuu muodostuu Ravun merkissä energia keskittyy kotiin ja yksityiselämään. Tässä ajassa on tärkeää miettiä, mitkä asiat luovat sinulle turvallisuuden tunteen. Mitä tarvitset tunteaksesi olosi kotoisaksi? Uusikuu Ravun merkissä aktivoi tunne-elämää nostattaen pintaan erilaisia tunteita ja tuntemuksia. Voit huomata olevasi normaalia tunteellisempi ja herkempi ympäristön energioille. Nyt on myös hyvä miettiä, onko sinun helppo vastaanottaa apua. Entä sujuuko tuen antaminen sinulle luontevasti? Onko muille antamasi tuen määrä linjassa vastaanottamasi tuen kanssa? Ennen kaikkea Kuun energiaan herkästi reagoivilla yksilöillä uni voi olla entistä herkempää tai he voivat kokea nukahtamisvaikeuksia. Tarve keskittyä perheen kanssa vietettyyn aikaan kasvaa ja moni voikin nyt haluta viettää entistä enemmän aikaa kotona. Myös kodin kunnostus, sisustaminen ja jopa muutto voi tulla nyt ajankohtaiseksi. Kun Uusikuu muodostuu Ravun merkissä uudistavat projektit kohdistuvat ennen kaikkea kotiin ja sen energioihin, perheen dynamiikkaan sekä turvallisuuden tunteen kehittämiseen.

Uudenkuun aspektit

Mars aktivoi Härän merkistä käsin Aurinko-Kuuta 5° tarkassa sekstiilissä. Innostus aktiiviseen toimintaan kasvaa, kun tunne ja tekeminen kohtaavat. Tästä syystä voit löytää esimerkiksi rohkeutta ilmaista tunteitasi. Tämä energia suosii rakkauden löytämistä, sillä rohkeus innostaa puhuttelemaan ihastuksen kohdettakin. On helppo olla oma itsesi, koska Marsin ja Kuun suotuisan aspektin vaikuttaessa et koe tarvetta esittää mitään muuta kuin mitä olet. Toisaalta voit huomata itsessäsi normaalia enemmän kilpailuhenkisyyttä. Tämä johtaakin usein menestykseen ja suosioon. Tarmokkuus ja aloitteellisuus ovat myös huipussaan, joten nyt on mahdollista aktivoida myös otollisempaa aikaa odottamaan jäänneitä projekteja.

Samaan aikaan Saturnus tekee Aurinko-Kuulle 5° tarkkaa triniä kohottaen itseluottamusta ja sinnikkyyttä. Käytännöllisyys ja organisointikyky ovat nyt huipussaan. Voit tarttua kärsivällisyyttä vaativiin haasteisiin, sillä haluat nyt sitoutua eritoten pitkäaikaisiin projekteihin. Jos parisuhteessasi on ollut haastavaa, tämä energia innostaa työstämään kyseisiä ongelmia. Vastuullinen omien tunteiden käsittely ja halu kasvaa yksilönä luovat hyvän pohjan parisuhteen rakentavaan eheyttämiseen. Tämä aspekti suosii myös uuden rakkaussuhteen kehitystä. Moni sinkku etsiikin nyt pysyvää kumppania kesäkaverin sijasta. Ajatukset palaavat nyt herkästi menneisyyteen ja voit huomata löytäväsi menneistä kokemuksista – niin omista kuin muidenkin – paljon viisautta.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Merkuriukselle osuvat aspektit

Uudenkuun aikaan Pluto tekee Vesimiehen merkistä käsin 4° tarkkaa oppositiota Leijonan merkissä vaikuttavalle Merkuriukselle. Mieli on helppo keskittää ja siksi tämä aspekti suosii tutkimus- ja selvittelytyötä. Ajatus sukeltaa herkästi syvyyksiin ja nyt onkin hyvä tarkastella asioita psykologiselta näkökannalta. Pyri kuitenkin välttämään negatiivisuutta, sillä syvyyksissä sukeltamisella on taipumusta mustata mielen. Sen sijaan keskity asioiden parempaan ymmärtämiseen ja ongelmien selvittämiseen. Koska kyse on oppositiosta, tämä energia voi ilmentyä ulkopuolisena manipulointina ja kontrollina. Pidä oma pöytäsi puhtaana äläkä antaudu valehtelun tai juonittelun houkutuksille. Jos huomaat, että joku yrittää hyväksikäyttää sinua, ota tietoisesti etäisyyttä.

Merkurius aktivoituu Uudenkuun aikaan myös Kaksosen merkissä vaikuttavan Jupiterin 4° tarkalla sekstiilillä. Mieli on utelias ja halu kasvattaa omaa ymmärrystä on suuri. Ajatukset kääntyvät tulevaisuuden suunnittelun puolelle. Tämä on siis hyvää aikaa visualisoida itsellesi erilaisia mahdollisia skenaarioita. Koska suhtaudut tulevaisuuteen ja siellä avautuviin mahdollisuuksiin nyt positiivisesti, kannattaa tätä energiaa käyttää hyödyksi tulevaisuuden suunnittelussa. Itseilmaisu on avointa ja sujuva vuorovaikutus rikastuttaa seurustelua entisestään. Voit myös löytää yllättävistä kohtaamisista uusia ystäviä. Keskusteluyhteyden sujuvuuden vuoksi Jupiterin sekstiili Merkuriukselle suosii sopimuksia ja neuvotteluja. Uusien asioiden oppiminen ja omaksuminen on nyt myös helppoa, joten opintoihin perehtyminen kuten myös matkailu hyötyvät tästä energiasta.

Venukselle osuvat aspektit

Marsin ja Ravun merkissä vaikuttava Venuksen välillä muodostuu Uudenkuun aikaan 4° tarkka sekstiili. Tämä aspekti suosii romanttisia kohtaamisia. Tässä energiassa alkavat suhteet saavat erittäin suotuisan startin, jossa löytyy sekä kiintymystä että intohimoa. Myös vakiintuneet pariskunnat hyötyvät Venuksen ja Marsin välisestä sekstiilistä, sillä tarve satsata yhdessä vietettyyn aikaan kasvaa. Halu antaa ja vastaanottaa rakkautta voi eheyttää monia arkisten haasteiden kanssa kamppailevia pareja. Tämä aspekti suosii myös kaikenlaista luovaa toimintaa. Juurikin nyt Rapu-Uudenkuun aikaan kyse voi olla kodin tai mökin kaunistamisesta.

Chiron aktivoi Venusta Oinaan merkissä käsin tarkassa neliössä nostattaen pinnalle rakkauteen liittyviä haavoja. Hylkäämiseen ja arvottomuuden tunteeseen liittyvät kokemukset muistuvat mieleen ja niitä onkin nyt hyvä työstää, olivatpa ne tässä elämässä koettuja, aikaisemmasta inkarnaatiosta mukana tuomiasi tai suvun taakkana perittyjä. Tämä prosessointi on tärkeää, sillä keskittymällä tutkimaan omia haavojasi mahdollistat itsetuntosi eheytymisen. Se omalta osaltaan auttaa sinua olemaan yhtä tunteittesi kanssa ja ilmaisemaan rakkautta. Näin myös rakkauden vastaanottaminen mahdollistuu. Haavoittuvuus voi liittyä myös talouteen, siksi omaa suhtautumista rahaan olisi nyt hyvä työstää. Etenkin jos kyse on suvun karmaan liittyvistä menetyksistä ja niiden heijastumisesta omaan talouteesi pelkoina, prosessointi vapauttaa sinua ulkopuolisesta taakasta.

Samaan aikaan Venukselle osuu Härän merkissä vaikuttavan Uranuksen 3° tarkka sekstiili ja Kalojen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 4° tarkka trini. Sosiaalinen kanssakäyminen aktivoituu ja voit huomata myös innostuvasi luovasta toiminnasta. Yllättävät uudet kohtaamiset voivat johtaa ystävyyksiin ja jopa rakkaussuhteiden alkuun. Saturnuksen trini Venukselle suosii pitkäaikaisia sitoutumisia, joten edellä mainitut ihmissuhteet voivat hyvinkin muodostua pitkäaikaisiksi. Lisääntyvä vastuullisuus voi innostaa kosimaan tai muuttamaan yhteen. Tämä on otollista aikaa käsitellä parisuhteessa ilmeneviä vaikeuksia ammattiauttajan kanssa. Uranuksen ja Venuksen välinen sekstiili voi tuoda odottamattoman taloudellisen edun. Saturnuksen ja Venuksen välillä muodostuva trini puolestaan innostaa tekemään ylimääräisellä rahalla pitkäaikaisia investointeja.

Marsille osuvat aspektit

Saturnuksen ja Marsin tarkka sekstiili tuo mukanaan päättäväisyyttä ja kestävyyttä. Tästä energiasta hyötyvät ennen kaikkea pitkät projektit. Työmoraali on nyt korkealla ja eteneminen järjestelmällistä. On aika tarttua monimutkaisiin ja haastaviin tehtäviin. Kaikki strukturoituun toimintaan perustuva tekeminen innostaa. Kärsivällisyys ja kunnianhimo on nyt kohdillaan, joten voit onnistua missä tahansa, mitä intohimoisesti haluat. Saturnuksen ja Marsin aspekti ei lupaa nopeaa menestystä, mutta lopulta tulokset tulevat olemaan sitäkin miellyttävämpiä. Uudet suhteet rakentuvat nyt pysyvyydelle. Kehitys voi olla hidasta, mutta suhteen perusta muodostuu mitä todennäköisemmin vakaaksi.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 10°-18° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu aktivoi nyt 01.-09.07. syntyneen Ravun kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 03.-10.10. syntyneen Vaa’an kartalla työteeman, 01.-08.01. syntyneen Kauriin kartalla parisuhdeteeman ja 30.03.-06.04. syntyneen Oinaan kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Uusikuu Ravun merkissä 14°23 lauantaina 06.07. klo 01:57 EET/EEST*.

Edellinen Kuunvaihe: Täysikuu Kauriin merkissä 22.06.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Rapu-Uusikuun energioita myös Astrologian äärellä -striimissä

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).