Skip to main content

Täysikuu Kauriin merkissä 22.06.2024 – Rakkauden pilvilinnoissa?

By 17.06.202417 heinäkuun, 2024Astrologia

Lauantaina 22.06. Täysikuu muodostuu Kauriin merkissä asteluvulla 01°07. Kauriin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Ravun merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kauriin merkissä

Kun Täysikuu muodostuu Kauris-Rapu –akselilla huomio kiinnittyy kodin ulkopuolisten velvoitteiden ja kodin piirissä vietetyn ajan väliseen tasapainoon. Kesälomakauden alkaessa moni keskittyy perheen kanssa vietettyyn aikaan ja tämä ajanjakso voikin laittaa meidät miettimään asioiden priorisointia uudelleen. Turvallisuushakuinen Rapu auttaa ja hoivaa lähimmäisiään. Hän nauttii perhe- tai pienen ystäväpiirin seurasta. Vastuuntuntoinen Kauris pyrkii elämässään eteenpäin. Hän haluaa ansaita huomionsa ja kasvattaa mainetta saavutuksillaan. Täysikuu Kauriin merkissä keskittyy alkuperän (Rapu) ja päämäärän (Kauris) väliseen vastavuoroisuuteen. Ravun teemaan liittyy ehdoton äidin rakkaus, kun taas Kauriin teemana on henkilökohtaisilla saavutuksilla ansaittu huomio, toisin sanoen ehdollinen rakkaus. Täydenkuun energia vaatii keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Ravun merkissä vaikuttava Venus säteilee Kuulle 5° tarkassa oppositiossa. Tarve tuntea rakkautta ja kiintymystä lisääntyy. Oppositio näiden kahden planeetan välillä voi kuitenkin luoda myös jännitteitä ihmissuhteisiin. Hellyyden osoittaminen voi olla vaikeaa tai se voi jäädä ilman vastakaikua. Kiintymyssuhteissa kumppanien tunteiden, tarpeiden tai odotusten väliset erot voivat tulla selvemmiksi, mikä voi muodostua ongelmaksi. Epävarmuus ja turhautuminen saa jalansijaa, etenkin jos suhde on ollut entisestään huteralla pohjalla. Myös mustasukkaisuus on mahdollista. Voimakkaasta läheisen seuran tarpeesta huolimatta pinnallinen tai epätyydyttävä suhde ei kuitenkaan vastaisi kyseisiin tarpeisiin vaan johtaisi syvempään tyytymättömyyteen ja pettymykseen. Osa etsii tyydytystä ruoasta tai päihteistä. Myös taloudelliset paineet ovat mahdollisia tämän konstellaation vaikutuksen alla. Sen sijaan että etsit rakkautta ulkopuolelta, kysy itseltäsi hyväksytkö itsesi ehdoitta? Rakastatko itseäsi juuri sellaisena kuin olet?

Neptunuksen 1° tarkka neliö Kalojen merkistä käsin haastaa Täydenkuun energiaa tuoden mukanaan hämmennystä ja emotionaalista epävarmuutta. Nyt on tärkeää malttaa mieli ja välttää nopeaa reagointia, sillä ensivaikutelma voi olla tässä energiassa hyvinkin harhaanjohtava. Petetyksi ja hyväksikäytetyksi tulemisen uhka on nyt suuri. Ole myös tarkkana, ettet huijaa itseäsi pakenemalla omiin pilvilinnoihin. Päihteiden kanssa kannattaa olla tässä herkässä ajassa entistä varovaisempi. Neptunuksen ja Täydenkuun energioiden vuorovaikutus aktivoi myös unimaailmaa ja luovuutta. Tämä on siis hyvää aikaa rentoutua, nukkua mahdollista univelkaa pois tai muuten panostaa lepoon. Kaikenlainen luova toiminta on erittäin antoisaa ja inspiraation lähteet löytyvät helposti. Empatian taso on nyt korkealla ja muiden auttaminen koetaan erittäin palkitsevana.

Muut Täydenkuun aikana vaikuttavat aspektit

Merkuriukselle osuvat aspektit

Täydenkuun aikaan Merkuriuksen ja Venuksen välillä muodostuu 4° tarkka yhtymä. Tämä innostaa henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen. Kommunikointi on nyt harmonista ja miellyttävää. Rakkautta ja kiintymystä on helppo ilmaista. Arvostuksen osoittaminen ja kehuminen on luontevaa tämän energian vaikuttaessa. Merkuriuksen ja Venuksen yhtymä suosii kaikenlaista yhteistyötä. Ristiriitojen ja kinojen selvittely onnistuu diplomatian ja neuvottelutaitojen avulla. Tämä konstellaatio auttaa löytämään rauhanomaisia ratkaisuja ja murtamaan esteitä. Myös taiteelliset ja luovat projektit hyötyvät Merkuriuksen ja Venuksen yhtymästä. Kaikki käsillä ja äänellä tehty sekä kirjoittaminen tuottaa suurta nautintoa. Tämä konstellaatio suosii edellä mainittujen aktiviteettien lisäksi kaupankäyntiä ja muuta liiketoimintaa.

Härän merkistä käsin Mars energisoi Merkuriusta tarkalla sekstiilillä aktivoiden mieltä ja refleksejä. Ajatus on nyt nopeaa ja määrätietoista. Tämän lisäksi myös aloitteellisuus on huipussaan. Nyt on helppo saada asioita tehtyä, sillä suurella rohkeudella voit tarttua haastaviinkin toimiin. Etenkin ne työt ja askareet, joiden alullepano vaatii ylimääräistä ponnistelua, hyötyvät tästä energialatauksesta. Marsin ja Merkuriuksen suotuisa aspekti innostaa suoraan ja rehelliseen kommunikointiin. Nyt voitkin huomata näin toimiessasi saavasi tukea muilta. Tartu siis ennen kaikkea niihin toimiin, jotka ovat jääneet haastavuutensa vuoksi odottamaan suotuisampaa ajankohtaa. Tämä rohkeutta lisäävä konstellaatio kutsuu tekemään aloitteita. Näin myöskin deittailussa ja parisuhteessa.

Venukselle osuvat aspektit

Venuksen ja Marsin välillä muodostuva sekstiili on Täydenkuun aikaan 4° tarkka. Tämä energia suosii romantiikkaa ja kanssakäymistä. Suurella itsevarmuudella astut esille ja esittelet parhaat puolesi voittaaksesi ihastuksen kohteen huomion puolellesi. Halu antaa ja vastaanottaa rakkautta sekä ihailua ovat nyt tasapainossa. Tästä hyötyvät niin jo olemassa olevat suhteet kuin tässä ajassa alkavat suhteetkin. Sulavuus ja leikkisyys helpottavat tutustumista. Nyt onkin hyvät mahdollisuudet kohdata juuri oikea henkilö, jonka kanssa keskinäinen vetovoima ja kemiat kohtaavat. Rakkauden lisäksi tämä aspekti suosii kaikenlaisen toiminnan käynnistämistä, sillä vastaanotto on nyt avointa ja innostavaa. Venuksen ja Marsin sekstiili on tarkka 29.06.

Täydenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 27°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-05° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu aktivoi nyt 18.-25.06. syntyneen Kaksosen ja Ravun kartalla parisuhdeteeman, 20.-27.09. syntyneen Neitsyen ja Vaa’an kartalla kotiin liittyvät teemat, 18.-25.12. syntyneen Jousimiehen ja Kauriin kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat sekä 17.-24.03. syntyneen Kalan ja Oinaan kartalla työteeman.

Täydenkuun affirmaation teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status, saavutukset sekä tavoitteet ja päämäärät.

Täysikuu Kauriin merkissä 01°07 lauantaina 22.06. klo 04:08 EET/EEST*.

Kuun edellinen vaihe: Uusikuu Kaksosen merkissä 06.06.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Kauris-Täysikuun energioita myös Astrologian äärellä -striimissä 17.06.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).