Skip to main content

Uusikuu Kaksosen merkissä 06.06.2024 – Vuorovaikutustaidot suurennuslasin alla

By 05.06.2024Astrologia

Torstaina 06.06. Uusikuu muodostuu Kaksosen merkissä asteluvulla 16°18. Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus.

Kun Uusikuu muodostuu Kaksosen merkissä energia keskittyy kommunikointiin ja sosiaalisiin taitoihin. Nyt on hyvä aika kyseenalaistaa omaa tapaa viestittää sekä tarkastella henkilökohtaista kykyä vastaanottaa tietoa. Voimme parantaa vuorovaikutustaitojamme kuuntelemalla muita ja hyväksymällä heidän näkökantojaan vaikka ne poikkeisivat suurestikin omistamme. Tarkkaile, miten reagoit erilaisiin tilanteisiin. Pyritkö kommunikoimaan ystävällisesti vai oletko enemmän puolustuskannalla? Kaksosen merkissä muodostuva Uusikuu aktivoi seurallisuutta ja voimme huomata, miten avoimuus muita kohtaan kasvaa. Tässä ajassa voimme löytää uusia tapoja ilmaista itseämme, hioa vuorovaikutustaitojamme – niin kirjoitus-, puhe- sekä kuuntelutaitojamme kuin myös kehonviestintää – ja oppia uutta. Uteliaisuus voi avata ovia uusiin harrastuksiin tai muihin kiinnostuksen kohteisiin ja tuoda uusia ihmisiä elämäämme.

Uudenkuun aspektit

Kaksosen merkissä vaikuttava Venus aktivoi Uudenkuun energiaa alle 1° tarkalla yhtymällä vahvistaen rauhan ja harmonian tarvetta. Tunteet ovat pinnassa ja voi tuntea olosi huolehtivaksi sekä rakastavaksi. Tämä aika kutsuu rentoutumaan läheisten seurassa ja juhlimaan ystävien kanssa. Ystävystyminen on nyt helppoa ja uuden rakkaussuhteen alkamisellekin tämä konstellaatio luo hyvät lähtökohdat. Venuksen yhtymä Aurinko-Kuulle aktivoi halun korostaa kauneutta, mikä näkyy usein ulkoisesti hiusmallin tai vaatetuksen uusimisena. Myös kodin sisustaminen ja puutarhan hoito lisäävät kauneutta ja viihtyvyyttä elämään. Voit etsiä hyvää oloa ruoka- ja juomanautintojen kautta. Tunne ohjaa nyt rahan käyttöä, joten tarkkaile kulutustasi. Toisaalta voit myös tuntea tarvetta pitää kiinni rahasta, mikä voi näyttäytyä säästeliäisyytenä.

Kalojen merkissä vaikuttava Saturnus säteilee Uudenkuun energialle 3° tarkassa neliössä rajoittaen edellä kuvailtua Venuksen yhtymän mukana tuomaa avoimuutta. Voit huomata olosi muuttuvan epävarmaksi ja tarve vetäytyä omiin olohin voi kummuta kesken ilonpidon. Tämän päivän kohtaamiset, olosuhteet tai tapahtumat muistuttavat kenties menneistä epäonnistumisista ja menetyksistä aiheuttaen surua, syyllisyyttä tai häpeää. Kaikki tämä voi tapahtua alitajuisella tasolla ja voit kokea yllättäen etäisyyden tunnetta. Tässä tilanteessa on hyvä tarkkailla tietoisuuteen kumpuavia tunteita. Muiden syyllistäminen vain pahentaisi asioita entisestään, joten ota vastuu omista tunnereaktioistasi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voit ottaa nyt etäisyyttä epäterveistä suhteista ja irrottautua niistä kokonaan.

Muut Uudenkuun aikaan vaikuttavat aspektit

Merkuriukselle osuvat aspektit

Kaksosen merkissä vaikuttava Jupiter energisoi Merkuriusta Uudenkuun aikaan vielä 4° tarkalla yhtymällä virkistäen kommunikointia ja nostattaen optimistista asennetta. Iloisuus ja avarakatseisuus valtaavat mielen. Tämä on hyvä ajankohta uuden opinjakson aloittamiselle. Myös matkailu ja lomailu innostaa. Jos et vielä voi aloittaa lomaa tai matkaa, voit käyttää tätä energiaa niiden suunnitteluun. Ajatukset lentelevät aiheesta toiseen, joten niitä olisi hyvä kirjata ylös. Merkuriuksen ja Jupiterin yhtymä suosii kaikenlaisia sopimuksia, mutta muistathan lukea myös pienellä painetut tekstit. Sovinnon hierominen onnistuu tässä ajassa, joten ajankohta sopii hyvin ristiriitojen selvittelyyn. Tämä positiivinen energia suosii myös uusien ystävyyksien löytämistä.

Samaan aikaan Pluto tekee Merkuriukselle Vesimiehen merkistä käsin 5° tarkkaa triniä. Sanoilla on nyt valtava voima. Tämä on hyvää aikaa kampanjoida itsellesi tärkeän asian puolesta, sillä sanasi vaikuttavat syvällisesti muihin. Voit myös tavata jonkun, joka vaikuttaa sinuun syvästi. Hän voi inspiroida sinua mentaalisti jonkin idean tai suunnitelman kautta. Voit myös kohdata karmallisen ystävyyden tai aloittaa menestyksekkään kumppanuuden. Syvälliset psykologiset oivallukset omista vuorovaikutustaidoista ovat nyt mahdollisia, mikä voi johtaa merkittävään henkilökohtaiseen kehitykseen. Tämä on myös loistavaa aikaa kehittää omaa ymmärrystä plutonisiin teemoihin kuten riippuvuudet, salatieteet ja psykologia.

Venukselle osuvat aspektit

Venuksen ja Saturnuksen välillä muodostuu Uudenkuun aikaan 2° tarkka neliö nostattaen stressiä ja kinaa ihmissuhteissa. Voit kokea pidättyväisyyttä tai etäisyyden tunnetta, mikä vaikeuttaa kiinnostuksen ja rakkauden osoittamista. Ehkä tunnet, että kumppanisi on sulkeutunut ja etäinen. Nyt voikin olla hyvä olla vähän erillään, mutta omaa kumppania ei pidä kuitenkaan jättää tyystin huomiotta. Yksinäisyyden tunteesta huolimatta pienikin ponnistelu parisuhteen hyväksi voi saada ihmeitä aikaan. Osa havahtuu parisuhteen huolestuttavaan tilaan ja voi jopa harkita eroa. Jos rakkauden puute on jo pitkään nakertanut suhdetta, on hyvä harkita ammattiavun piiriin hakeutumista. Vaikka suhde päättyisikin eroon, perusteellinen ongelmien käsittely mahdollistaa sen, eivät entisen suhteen konfliktit tee tuhojaan tulevissa suhteissa. Saturnuksen neliö Venukselle voi kulminoitua myös taloudelliseen tilanteeseen. Jos olet viime aikoina kuluttanut normaalia enemmän rahaa, nyt on aika seurata rahan käyttöä vähän tarkemmin.

 Marsille osuvat aspektit

Oinaan merkissä vaikuttavien Marsin ja Chironin välillä muodostuu vielä lähes 6° tarkka yhtymä aktivoiden tarkastelemaan omia ajatuksia ja uskomuksia. Aktiivinen toiminta on nyt paras lääke eikä nukkavieruiksi käyneitä uskomuksia pidä enää lakaista maton alle. Ota itseäsi rajoittavat käsitykset ja ajatukset tarkasteltaviksi ja muista, että sinulla on oikeus vapauttaa itsesi energiaasi tukahduttavista tekijöistä. Fyysinen tekeminen vähentää voimattomuuden tunnetta, mikä voi nousta konfliktien synnyttämisen pelosta. Kehollinen toiminta auttaa myös pitämään tahdonvoimaasi yllä. Näin vältyt myös huomaamatta passiivis-aggressiiviselta toiminnalta.

Pluton ja Marsin välillä vaikuttava 4° tarkka neliö nostattaen rohkeuden tasoa. Tahto kilpailla ja voittaa on nyt suuri. Tämä halu hallita tilanteita ja myös muita kanssakulkijoita voi johtaa valtataisteluihin ja yhteenottoihin. Kenties havittelet etenemistä ammatillisesti. Jos et itse koe tarvetta näyttää voimaasi tai pyri saamaan valtaa, voit kohdata muita, jotka yrittävät hallita, haastaa tai pelotella sinua. Ole siis tietoinen tästä voimakkaasta energiasta, sillä delegoidessasi sen muille, tämä energia voi ilmetä ulkopuolisten aggressiivisina tekoina. Vältä uhriksi joutumista ja pyri käyttämään Pluto-Mars-neliön voimaa oman asemasi kohottamiseksi. Älä kuitenkaan toimi julmuudella ja pidättäydy mustasukkaisesta tai muuten salakavalasta taktiikasta. Muista myös, että muut voivat kokea toimintatapasi hyökkääväksi, vaikka et sitä itse näin tarkoitakaan. Marsin ja Pluton neliö tarkentuu 11.06.

Jupiterille osuvat aspektit

Jupiterin ja Kalojen merkissä vaikuttavan Neptunuksen 3° tarkka sekstiili tuo harmoniaa ja kasvua. Optimistinen suhtautuminen, intuitio ja ripaus hyvää onnea auttavat löytämään oikeat mahdollisuudet ja suotuisat tilanteet. Moraali on nyt korkealla, joten rehellisyyden siivittämänä voit avata ovia ammatilliselle etenemiselle, liiketoiminnalle tai oikeuteen liittyville selvittelyille. Myös luova toiminta hyötyy Jupiterin ja Neptunuksen positiivisesta vaikutuksesta. Samaan aikaan Pluton trini Jupiterille vahvistaa vaikutusvaltaa ja voimaa. Tämä auttaa tekemään elämässä myönteisiä muutoksia. Voit löytää itsesi ryhmässä päättävässä asemassa, jossa ei ole varaa itsekkääseen toimintaan.

Uudenkuun vaikutusalueet ja affirmaatiot

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 12°-20° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Uusikuu aktivoi nyt 02.-10.06. syntyneen Kaksosen kartalla egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, 04.-11.09. syntyneen Neitsyen kartalla työteeman, 04.-11.12. syntyneen Jousimiehen kartalla parisuhdeteeman ja 02.-09.03. syntyneen Kalan kartalla kotiin liittyvät teemat.

Uudenkuun affirmaation teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Uusikuu Kaksosen merkissä 16°18 torstaina 06.06. klo 15:38 EET/EEST*.

Edellinen Kuunvaihe: Täysikuu Jousimiehen merkissä 23.05.2024

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Kaksonen-Uusikuun energioita myös Astrologian äärellä -striimissä

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).