Skip to main content

Täysikuu Vesimiehen merkissä 15.08.2019

By 11.08.2019Astrologia

Torstaina 15.08. Täysikuu muodostuu Vesimiehen merkissä 22°24. Vesimiehen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Leijonan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Leijona-Vesimies -akselilla huomio kiinnittyy romanssin ja ystävyyden väliseen tasapainoon. Jalomielinen ja antelias Leijona suojelee sydäntään lähellä olevia. Näin tehdessään Leijona hakee tarpeen tullen huomiota dramaattisin elein. Vesimies toimii veljeyden, tasa-arvon ja solidaarisuuden nimeen etsien kuitenkin riittävää tunne-etäisyyttä pysyäkseen riippumattomana vapaa-ajattelijana. Tämä Täysikuu tasapainottelee yksilöllisyyden ja kollektiivisuuden välillä. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.


Leijonan merkissä vaikuttava Venus tekee tarkkaa oppositiota Kuulle. Tämä herättää tarvetta tulla rakastetuksi sekä osoittaa rakkautta omaa kumppania kohtaan. Jos parisuhteesi on vakaalla pohjalla Venuksen opposition Kuulle tuottama omien tarpeiden tyydyttymättömyydestä aiheuttaa vain pientä epävirettä, mikä on helppo korjata. Hataralla pohjalla oleva parisuhde toisaalta kokee tämän energian erittäin uhkaavana ja taustalla lymyillyt kriisi voi nyt herkästi nousta pintaan. Sinkuille tämä tarkoittaa äärimmäisyydessään pakonomaista kumppanin etsimistä. Yksinäisyyden välttämiseksi osa sinkuista on nyt valmiita tekemään suuriakin kompromisseja tulevan kumppanin suhteen. Tämä tuottaa todennäköisesti kuitenkin melko nopeasti ongelmia, jos et koe saavasi tarvitsemaasi vastarakkautta. Venus hallitsee astrologiassa rakkauden lisäksi myös rahaa. Venuksen oppositio Kuulle tuo mukanaan taloudellista painetta, ainakin teoreettisella tasolla. Pyri siis tarkkailemaan tilannetta realistisesti selvittäen onko kyseessä turvattomuuden pelosta vai aidosti tiukasta taloudellisesta tilanteesta, joka vaatii asianmukaista toimintaa.
Marsin 6° orbin oppositio Leijonan merkistä käsin Kuulle tuo mukanaan impulsiivista reagointia. Hätiköity toiminta tuottaa ongelmia, joten paineen tunteen noustessa pyri ottamaan mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä ja näin pienentää konfliktin vaaraa. Tämä ei tarkoita, että et saa puolustaa omaa kantaasi, mutta yritä tehdä se vihamielisyyden ja riitelemisen sijasta rakentavasti.
Pluto tekee 1° tarkkaa kvinkunssia Auringolle lisäten paineen tunnetta entisestään. Tämä energia koettelee juurikin epävakaassa parisuhteessa olevia. Vältä nyt tietoisesti kontrollia ja manipulointia omassa reagoinnissasi. Pluton 1° tarkka kvinkunssi Venukselle tuo mukanaan mustasukkaisuutta ja omistushalua. Ihmissuhteet ovat nyt haastavia ja siksi onkin hyvä pohtia omia tarpeitaan ja tulevatko ne tyydytetyiksi kussakin suhteessa.
Uranus tekee Härän merkistä käsin 2° tarkkaa neliötä Leijonan merkissä vaikuttavaan Merkuriukseen. Juuri ennen Täydenkuun muodostumista Merkurius on saavuttanut 04°28 Leijonaa, josta sen perääntyminen heinäkuussa alkoi. Ongelmia teknisten laitteiden kanssa on siis mitä todennäköisemmin luvassa. Uranuksen neliö Merkuriukseen vaikeuttaa keskittymistä ja lisää väärinymmärrysten määrää. Myös tiedon laadussa voi nyt olla vajetta, joten vältä tärkeiden päätösten tekoa vielä muutaman päivän ajan. Odottamatonta lisätietoa on tulossa, mikä mahdollistaa uusien näkökulmien avautumisen. Pysy avoimena uusille virtauksille ja ole joustava. Mielen rauhoittaminen näinä päivinä on haastavaa.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 18°-26° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies). Täysikuu Vesimiehen merkissä tekee yhtymää 07.-15.02. syntyneen Vesimiehen Auringolle aktivoiden egoon liittyvät teemat, neliötä 08.-16.05. syntyneen Härän Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 10.-18.11. syntyneen Skorpionin Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 10.-18.08. syntyneen Leijonan Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.
Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.
Täysikuu Vesimiehen merkissä 22°24 torstaina 15.08. klo 15:29 EET*.
Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.
* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).