Skip to main content

Täysikuu Vaa’an merkissä 28.03.2021

By 25.03.2021Astrologia

Sunnuntaina 28.03. Täysikuu muodostuu Vaa’an merkissä 08°18. Vaa’an merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Oinaan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä. Vaaka-Oinas –akselilla kyse on minän ja sinän välisestä tasapainosta. Diplomaattinen ja harmoniaa rakastava Vaaka keskittyy harmonian ylläpitämiseen ja pyrkii näin vuorovaikutuksen kautta ottamaan huomioon kaikki osapuolet. Spontaani ja riskiä kaihtamaton Oinas etenee energeettisesti, paikoitellen kärsimättömästikin eteenpäin. Meidän tulee olla sopivassa määrin itsenäisiä ja riippumattomia, mutta myös muistaa tarpeemme olla yhteydessä muihin ja miten me toisinaan olemme riippuvaisia muista. Tämä Täysikuu kiinnittää huomiomme henkilökohtaisten ja kumppanimme tarpeiden välisen tasapainon löytämiseen. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.

Täysikuu Vaa'an merkissä 28.03.2021

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Oinaan merkissä vaikuttavat Venus ja Chiron tekevät Kuulle tarkkaa oppositiota. Tämä kuvio nostattaa entistä voimakkaammin Vaa’an merkkiin liittyvää parisuhdeteemaa esille. Vanhat haavat nousevat pinnalle auttaen meitä oivaltamaan uusia asioita ihmissuhteistamme. Voimme löytää uudenlaisia selviytymis- ja ratkaisukeinoja, joista on apua mm. konfliktitilanteisiin. Myös oma haavoittuvaisuus ja sen tasojen ymmärtäminen tulee nyt esille parisuhteissa. Jos et ole parisuhteessa, nämä oivallukset voivat tulla mieleesi entistä parisuhdetta peilatessasi. Sinkuilla tämä voi nostaa pintaan parisuhteen puuttumisesta johtuvaa tyhjyyden tunnetta ja yhteenkuuluvuuden kaipausta. Parisuhteessa olevat peilaavat omia ja kumppanin tarpeita ja niiden toteutumista. Sinkut pohtivat omien tarpeittensa toteutumisen mahdollisuuksia. Itsensä toteuttaminen parisuhteessa ja sen ulkopuolella on nyt etualalla. Venuksen ja Chironin oppositio Kuulle voi nostattaa myös kipeitä muistoja toimeentulon menetyksen kokemuksesta.

Vesimiehen merkissä vaikuttavan Saturnuksen 3° tarkka trini Kuulle ja 3° tarkka trini Kaksosen merkissä vaikuttavalle Marsille muodostaa Ison Kolmion. Myös Kuun yläsolmu tekee Kaksosen merkistä käsin 5° tarkkaa triniä Kuulle, joten se on osana Ison Kolmion kuviossa. Voimme nyt hyötyä keskusteluista kokeneempien henkilöiden ja/tai asiantuntijoiden kanssa. Nämä keskustelut avaavat meille uutta perspektiiviä. Olemme ehkä tilanteessa, jossa elämän strukturointi, rajojen löytäminen/asettaminen tai arjen yksinkertaistaminen, voi olla tarpeen. Näiden tarpeellisten muutosten toteuttaminen tulee edistämään elämäämme ja kohentamaan sen laatua merkittävästi.

Muut vaikuttavat aspektit

Kalojen merkissä Neptunus tekee 2° tarkkaa yhtymää Merkuriukselle. Tämä avaa mielikuvituksen siivet ja luovuudella ei nyt tunnu olevan rajoja. Voit kokea meditoinnin ja rentoutumisen entistä antoisampana. Unimaailma voi nyt olla suurena inspiraation lähteenä. Myös henkisen tiedon jano on suuri. Neptunuksen vaikutus Merkuriukselle voi tosin tuntua myös negatiiviselta. Voit esimerkiksi huomata olevasi keskellä hämmentävää tilannetta johtuen sinulle avatusta salaisesta informaatiosta. Keskittyminen on haastavaa. Ole siis nyt tarkkana kaikissa kommunikointitilanteissa. Mahdollisesti luet rivien välistä asioita, joita siellä ei ole. Voit myös olla hajamielisyyden tai muun keskittymisen hajaantumisen vuoksi huomaamatta tärkeitä yksityiskohtia. Ajatuksia on vaikea pitää kasassa ja siksi tärkeät asiat on hyvä laittaa muistiin mahdollisimman nopeasti esim. sanelemalla puhelimeen tai kirjaamalla paperille.

Neptunuksen yhtymä Merkuriukselle nostattaa usein pelon tunnetta ja harhoja. Voit tuntea meneväsi lukkoon mahdollisesti absurdilta vaikuttavan pelontunteen vuoksi. Omat ajatukset voivat tästä syystä johdattaa sinua luulemaan vääriä asioita todeksi. Sekaavassa tilanteessa luova toiminta ja luonnossa liikkuminen eheyttää. Voit saada voimaa myös eläinten läsnäolosta tai kevään etenemisen tarkkailusta. Hyvällä tahdolla voimme löytää vaikeissakin tilanteissa juuri oikeat sanat ja näin pienellä teolla saada aikaan suuria muutoksia.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 04°-12° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Maaliskuun Täysikuu tekee yhtymää 26.09.-04.10. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 25.06.-03.07. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 25.12.-02.01. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 24.03.-01.04. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Täysikuu Vaa’an merkissä 08°18 sunnuntaina 28.03. klo 21:48 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).