Skip to main content

Täysikuu Vaa’an merkissä 21.03.2019

By 19.03.2019Astrologia

Torstaina 21.03. Täysikuu muodostuu Vaa’an merkissä 0°09. Vaa’an merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Oinaan merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Oinas-Vaaka -akselilla on kyse henkilökohtaisten ja muiden tarpeiden tyydyttämisen välisestä tasapainosta. Tahdikkuudellaan tasapainoa ylläpitävä Vaaka tekee rauhaisaa ilmapiiriä vaalien mielellään kompromisseja ja pyrkii olemaan huomaavainen toisia kohtaan. Vastakohtaisesti itsenäisyyttä korostava ja suorasukainen Oinas innokkaasti taistelee itselleen paikan auringon alla ja tuntee voitonriemuista tyytyväisyyttä saavutuksestaan. Tämä Täysikuu keskittyy itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden väliseen tasapainoon.

Täysikuu on aina Uudenkuun lupausten täyttymisen aikaa. Kun Täysikuu muodostuu Vaa’an merkin ensimmäisellä asteella, tänä aikana tehdyt oivallukset ja asioiden kärjistymiset johtavat vaikuttaviin muutoksiin, jopa uusi alku on nyt mahdollinen. Täydenkuun aikaan Kuu ja Aurinko ovat aina keskenään haastavassa kulmassa. Maaliskuun Täydenkuun aikaan myös Oinaan ja Vaa’an hallitsijaplaneetat, Mars ja Venus, ovat keskenään haastavassa kulmassa kulminoituen konfliktitilanteisiin. Härän merkissä vaikuttavan Marsin ja Vesimiehen merkissä vaikuttavan Venuksen tarkassa neliössä otetaan mittaa suhteen ja sitoutumisen kestävyydestä. Samaan aikaan Jupiter tekee Jousimiehen merkistä käsin tarkkaa sekstiiliä Venukselle herättäen rakkauden nälkää. Tämä kaikki yhdessä herättää pohdintaa parisuhteen tilasta. Tyydyttyvätkö itsenäisyyden ja yhdessäolon tarpeet? Kohtaavatko sinun ja kumppanisi tarpeet toisensa? Tulevatko nämä tarpeet tyydytetyksi nykyisessä suhteessasi? Tai oletko sinkku ja tunnet kyllä olevasi itsenäinen, mutta kaipaat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta?

Uranus tekee Härän merkistä käsin tarkkaa kvinkunssia Kuulle tuoden yllättäen mukanaan epävarmuuden tunnetta, mutta myös epäilyjä. Tämä lisäksi Uranus kvinkunssi Kuu -energia voi ilmentyä äidin ja lasten välisenä konfliktina tai omaan äitiyteen liittyvänä konfliktina. Myös kotiin ja perheen sisäiseen dynamiikkaan voi tulla nyt odottamattomia muutoksia, jotka saavat sinut tuntemaan olosi epävarmaksi ja levottomaksi. Chiron tekee Oinaan merkistä käsin lähes 2° tarkkaa oppositiota Kuulle nostaen vanhoja kipupisteitä pinnalle ja vaatien nyt niiden käsittelyä. Kaikki edellä mainitut epävarmuuden tunteet ja konfliktit voivat siis liittyä myös menneisiin, vielä käsittelemättömiin tapahtumiin. Uni, arjen rutiinit sekä turvallisuuden tunne voivat häiriintyä hetkellisesti. Uranuksen kvinkunssi Kuulle voi tuoda mukanaan myös jotain odottamattoman hyvää. Kvinkunssi-kulma antaa kuitenkin vinkkiä siitä, että nyt on hyvä edetä harkiten ja välttää liian spontaania toimintaa.

Perääntyvä Merkurius lähestyy Kalojen merkissä tarkkaa yhtymää Neptunukselle. Tämä on erittäin luovaa aikaa ja henkiset harjoitukset tuottavat suurta mielihyvää. Kiinnitä kuitenkin huomiota omaan vuorovaikutukseen. Tarkista, että ymmärsit oikein ja tulit myös oikein ymmärretyksi.

Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 25°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 0°-5° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu Vaa’an merkissä tekee yhtymää 18.-29.09. syntyneiden Neitsyen ja Vaa’an Auringolle aktivoiden egoon liittyvät teemat, neliötä 17.-27.12. syntyneiden Jousimiehen ja Kauriin Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 16.-27.06. syntyneiden Kaksosen ja Ravun Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 16.-26.03. syntyneiden Kalan ja Oinaan Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ihmissuhteet, talous, sopimukset ja tasapainon löytäminen.

Täysikuu Vaa’an merkissä 0°09 torstaina 21.03. klo 03:43 EET*.


* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).