Skip to main content

Täysikuu Skorpionin merkissä 10.05.2019

By 18.05.2019Astrologia

Sunnuntaina 19.05. Täysikuu muodostuu Skorpionin merkissä 27°39. Skorpionin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Härän merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Härkä-Skorpioni -akselilla tasapainotellaan ”minun” ja ”sinun” välillä. Omastaan kiinni pitävä Härkä kerää itselleen turvallisuuden tunnetta tuottavaa materiaalia. Muutoksenhaluinen Skorpioni hajottaa vallalla olevaa transformaatiota tavoitellakseen. Tämä Täysikuu keskittyy pysyvyyden ja muutoksen väliseen tasapainoon. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun energia värittyy nyt Merkuriuksen 3° tarkalla oppositiolla. Samaan aikaan Pluto tekee Kauriin merkistä käsin 4° tarkkaa sekstiiliä Kuulle ja 1° tarkkaa triniä Merkuriukselle. Kaksi erittäin vastakkaisesti toimivaa energiaa vaikuttavat nyt ajatusmaailmaan ja vuorovaikutukseen. Aurinko-Merkurius –yhtymä Härän merkissä pitää kiinni omasta näkemyksestään eikä ole valmis muuttamaan mieltään. Tämä itsekäs ja liioitellun järkiperäinen ajattelutapa voi johtaa voimakkaan ennakkoasenteen kautta jyrkkään sopeutumattomuuteen. Toisaalta Pluton erittäin tarkka trini Merkuriukselle auttaa meitä olemaan kosketuksissa syvällä kätkössä oleviin tunteisiimme ja ymmärtämään sitä kautta asioita syvemmällä tasolla. Tämä mahdollistaa parisuhteessa tarpeellisten päätösten teon: syvemmän yhteyden löytämisen tai toimimattomasta suhteesta irtautumisen.
Tämän Täydenkuun romanttista luonnetta vahvistaa myös Härän merkissä muodostuva alle 1° tarkka Venuksen ja Uranuksen yhtymä. Myös tämä yhtymä janoaa muutosta romantiikassa. Uusi ja jännittävä, normaalista poikkeava, vetää nyt puoleensa. Venuksen ja Ravun merkissä vaikuttavan Marsin alle 3° tarkka sekstiili tuonee eritoten sinkuille miellyttäviä hetkiä romantiikan parissa.
Tarve kokea vapautta toteuttaa itseään on nyt suuri. Tämä voi tapahtua yllättävästi avautuvien mahdollisuuksien kautta. Tartu siis nyt myös taloutta kartuttaviin tilaisuuksiin, joita sinulle tarjotaan.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 24°-30° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) ja 0°-2° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu Skorpionin merkissä tekee yhtymää 16.-24.11. syntyneiden Skorpionin ja Jousimiehen Auringolle aktivoiden egoon liittyvät teemat, neliötä 13.-22.02. syntyneiden Vesimiehen ja Kalojen Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 17.-26.08. syntyneiden Leijonan ja Neitsyen Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 16.-24.05. syntyneiden Härän ja Kaksosen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.
Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt uudistuminen, syvälliset muutokset sekä transformaatio ja seksuaalisuus.
Täysikuu Skorpionin merkissä 27°39 sunnuntaina 19.05. klo 00:11 EET*.
Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.
* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).