Skip to main content

Täysikuu Ravun merkissä 22.12.2018

By 20.12.2018Astrologia

Joulukuussa Täysikuu muodostuu lauantaina 22.12. Ravun merkissä 0°49. Ravun merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kauriin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Rapu-Kauris -akselilla on kyse yksityisen ja julkisen elämän välisestä tasapainosta. Herkkä Rapu viihtyy parhaiten kodin turvassa suojellen yksityisyyttään. Vastakohtaisesti sinnikäs Kauris jaksaa puurtaa vastuuntuntoisesti ansaitakseen paikkansa yhteiskunnassa. Näin joulun kynnyksellä tämä Täysikuu kutsuu meitä suhteuttamaan kodin ja henkilökohtaisten juurien sekä kodin ulkopuolisten velvollisuuksien ja vastuiden välistä tasapainoa.

Oinaan merkissä vaikuttava Uranus tekee 2° tarkkaa sekstiiliä Kuulle tuoden mukanaan yllätyksellisiä hetkiä ja positiivisia muutoksia. Uranuksen suotuisa kulma Aurinko-Kuu -oppositiolle kuvastaa mielen joustavuutta ja auttaa siten iloisen mielen nostattamisessa ja hyvän ilmapiirin rakentamisessa. Avoimmuus muutoksia kohtaan on suuri, joten sitä kannattaa hyödyntää etenkin kotiin ja yksityiselämään liittyvissä asioissa. Nyt on hyvä aika luopua vanhoista tavoista ja tottumuksista, jotka eivät enää palvele sinun arkeasi, ja korvata ne uusilla. Luota vaistoosi ja uskalla tarttua rohkeasti tilaisuuksiin!

Uranuksen vaikutus Kuulle voi toki ilmentyä myöskin tunteiden heilautuksena. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tämä helpottaa myös negatiivisista tunteista irtaantumista. Mahdollisen kinan syntyessä murjottelu jää vähäiseksi ja sinun on helppo jakaa tunteita lähimmäistesi kanssa. Tämän lisäksi anteeksi antaminen on nyt normaalia mutkattomampaa.

Neptunus tekee Kalojen merkistä käsin 1° tarkkaa triniä Skorpionin merkissä vaikuttavaan Venukseen. Tämä energia mahdollistaa rakkauden ilmapiirin löytämisen joulun valmisteluun liittyvien kiireiden keskellä. Hyvän ja hellän ilmapiirin jakaminen on nyt etusijalla. 
Vakiuntuneet parisuhteet pääsevät nauttimaan joulun pyhien aikana yhteisistä hetkistä ja sinkut voivat löytää ihannekumppanin. Neptunuksen trini Venukseen innostaa myös luovaan toimintaan. Niinpä kaikenlainen askartelu ja kenties juurikin joululaulujen laulaminen tuntuu nyt sopivalta. Tämä konstellaatio on erittäin suotuisaa aikaa henkisyyden kehittämiselle. Joulu onkin oivallista aikaa muistaa henkimaailmaan siirtyneistä lähimmäisiä ja kenties voit myös kokea heidän rakkaudellisen läsnäolonsa joulun juhlaa viettäessäsi.

Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 27°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 0°-5° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris).

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Täysikuu Ravun merkissä 0°49 lauantaina 22.12. klo 19:49 EET*.

Toivotan kaikille lukijoille rauhallista joulua ja hyvää alkavaa vuotta!

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).