Skip to main content

Täysikuu Oinaan merkissä 14.10.2019

By 09.10.2019Astrologia

Maanantaina 14.10. Täysikuu muodostuu Oinaan merkissä 20°14. Oinaan merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Vaa’an merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Oinas-Vaaka -akselilla huomio kiinnittyy ”minän” ja ”sinän” väliseen tasapainoon. Itsevarman Oinaan suorasukainen ja innostava energia on ”minä”-lähtöistä. Vastakohtaisesti seurallisen Vaa’an joustava ja sovittelunhaluinen energia on ”me”-lähtöistä. Tämä Täysikuu keskittyy henkilökohtaisten tarpeiden ja yhteenkuuluvuuden tarpeen väliseen tasapainoon. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.


Täysikuu muodostaa Pluton kanssa niin kutsutun T-ristin. Pluto tekee Kauriin merkistä käsin Aurinko-Kuu -oppositiolle tarkkaa neliötä. Pluton neliö nostaa pinnan alle piiloutuneet tunteet päivänvaloon. Mitä voimakkaammin nämä tunteet ovat pelon, riippuvuuden, kaunan tai muiden ongelmien kanssa tekemisissä, sitä enemmän tuhoa niiden pinnalle noususta johtuva käyttäytyminen aikaiseksi saa. Juuri tällaisia tilanteita välttääksemme, meidän tulisi käsitellä haasteita ja niistä kumpuavia tunteita silloin kun ne ovat ajankohtaisia maton alle lakaisemisen sijasta.
Tämän on haastavaa aikaa pariskunnille, mutta myös muille ihmissuhteille, jotka eivät perustu tasa-arvoiseen kohteluun. Emotionaalinen valtataistelu voi kärjistyä ja johtaa parisuhdekriisiin. Se voi ilmetä mustasukkaisuutena, manipulointina, kiusaamisena, jopa väkivaltana. Tämä ajankuva muistuttaa meitä siitä, miksi me hakeudumme parisuhteeseen, mitä me parisuhteelta odotamme.
Pluton kosketus paljastaa päivänvaloon salaisuuksia. Tämä koetaan usein epämiellyttävänä asiana. Jos olet kuitenkin pitänyt huolen siitä, että kellarissasi ei luurankoja löydy, pieni rehellinen paljastus siitä, millainen todellisuudessa olet, ei varmaankaan tahtia haittaa. Periaatteessa siitä voi olla jopa hyötyä sinulle. Voit kokea, että juurikin tänä aikana sinulta vaaditaan normaalia suurempaa ponnistusta, mikä tuo esiin piilossa olleet kestävyys- tai jopa johtajuuskykysi.
Jousimiehen merkissä vaikuttavan Jupiterin tarkka trini Kuulle tuo mukanaan optimismia ja avointa mieltä kohdata Pluton pinnalle nostavat teemat. Juurikin Jupiterin vaikutuksesta me voimme transformoida Pluton haasteet mahdollisuuksiksi. Näin voimme jättää huonot tavat taaksemme, voimme kohdata kumppanimme uudella tavalla ja jopa huomata, miten konstruktiivinen lähestymistapa voi vahvistaa sidettä entisestään.
Uudet tuttavuudet voivat muodostua nyt erittäin suotuisaksi niin henkisellä kuin materialistisellakin tavalla. Jupiterin trini Kuulle suosii molemminpuoliseen arvonantoon pohjautuvia liittoja. Nämä voivat olla menestyksellisiä henkilökohtaisia tai liikekumppanuuksiakin.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 16°-24° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu Oinaan merkissä tekee yhtymää 05.-13.04. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden egoon liittyvät teemat, neliötä 07.-16.07. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 06.-14.01. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 09.-17.10. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt tahdonvoima, energiataso ja elinvoima, johtajuus ja aloitekyky.

Täysikuu Oinaan merkissä 20°14 maanantaina 14.10. klo 00:07 EET*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).