Skip to main content

Täysikuu Kalojen merkissä 21.09.2021

By 20.09.2021Astrologia

Tiistaina 21.09. Täysikuu muodostuu Kalojen merkissä asteluvulla 28°14. Kalojen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Neitsyen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia ja Täydenkuun teemaan liittyy juurikin tasapainon löytäminen näiden kahden vastakkaisen energian välillä.

Täysikuu Kalojen merkissä 21.09.2021

Täydenkuun muodostuessa Kalat-Neitsyt–akselilla kyse on kehon ja mielen hyvinvoinnin välisestä tasapainosta. Täydellisyydenhakuinen Neitsyt uurtaa mielellään yksityiskohtaista tarkkuutta vaativien asioiden äärellä pitäen yllä pilkuntarkkaa järjestystä. Intuitiivisesti kaaoksen vesissä uiva Kalat siirtyy luontevasti teemasta toiseen täydellisyyden tavoittelusta välittämättä. Tämä Täysikuu kutsuu meitä löytämään tasapainon arkisten askareiden ja henkisen kasvuprosessin välillä. Meidän pitää ravita kehollisia tarpeitamme (Neitsyt), jotta meillä on energiaa keskittyä henkisten tarpeiden (Kalat) äärelle. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikaan Vaa’an merkissä vaikuttava Mars tekee 6° tarkkaa oppositiota Kuulle. Kyseessä on ns. ”epäaito” oppositio, sillä Mars ja Kuu eivät ole toistensa oppositiomerkeissä. Täydenkuun muodostuessa merkin loppuasteilla Kuu saavuttaa kuitenkin tarkan opposition Marsille jo saman päivän aikana. Tästä syystä meidän pitää huomioida niiden välisen energian vuorovaikutus. Tunne saa nyt aikaiseksi toiminnan ja toiminta aiheuttaa tunteen. Näinhän se usein elämässä on, mutta nyt Marsin ja Kuun vaikuttaessa oppositiossa toisen ihmisen tunteen aiheuttama oma toiminta voi saada tarpeettoman suuren mittakaavan ja toisaalta toisen ihmisen toiminta voi aiheuttaa sinussa vääränlaisen tunteen. Nyt ei siis pidä reagoida hätiköidysti. Jos huomaat ärtyneesi kumppanin tekemisistä tai tekemättä jättämisestä, laske mielessäsi kymmeneen ennen kuin reagoit. Toisaalta jos havaitset kumppanisi vetäytyvän ilman syytä omaan kuoreensa, tilanteesta poistumisen sijasta keskustele hänen kanssaan. Ehkä kyseessä on vain väärinymmärrys.

Muut vaikuttavat aspektit

Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Skorpionin merkissä vaikuttavalle Venukselle 3° tarkkaa oppositiota. Venuksen lähestyessä tarkkaa oppositiota Uranukseen voimme kokea yllättäviä käänteitä niin taloudellisesti kuin rakkaudessakin. Venuksen ja Uranuksen oppositio tarkentuu vain kaksi päivää Täydenkuun jälkeen, joten nyt kannattaa olla valppaana raha-asioissa. Ole varovainen kuluttaessasi rahaa, mutta älä kuitenkaan sulje itseäsi mahdollisuuksien ulkopuolelle. Tarjous, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, on mitä todennäköisemmin juuri sitä! Mutta eteesi voi myös yllättäen ilmaantua realistinen mahdollisuus, joka lupaa rakentavalla pohjalla olevaa kehitystä. Niin sinkut kuin parisuhteissa olevatkin voivat yllättyä amorin nuolen osumasta. Ihastuksen kohde voi vaikuttaa täysin omasta mausta poikkeavalta. Sinkkujen kannattaa ilman muuta antaa uudelle tuttavuudelle mahdollisuus. Parisuhteessa olevat voivat havahtua näkemään oman kumppaninsa uudessa valossa, mutta osalla heistä ihastuksen kohde on joku muu kuin oma kumppani.

Samaan aikaan Vaa’an merkissä vaikuttava Merkurius aktivoituu Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton 1° tarkalla neliöllä ja Vesimiehen merkissä vaikuttavan Jupiterin tarkalla trinillä. Pluton neliö Merkuriukselle tuo mukanaan konfliktiherkkyyttä ja jopa kiihkomielistä takertumista omaan näkökantaan. Tarve puolustaa omaa näkemystään, vaikka tietäisi olevansa väärässä, on yksi Pluto neliö Merkuriuksen ilmentymistavoista. Tätä energiaa on hyvä käyttää taustatietojen tutkimiseen, sillä mikään yksityiskohta ei jää nyt huomaamatta. Jupiterin trini Merkuriukselle lisää optimistista energiaa. On helppo nähdä tapahtumissa ja kohtaamisissa positiivisuutta. Jupiter-Merkurius –trini saa meidät toimimaan avokätisesti ja sallivasti. Eteenpäin suuntautuneena voimme nyt tehdä tulevaisuuden suunnitelmia ja vaistomme vie meitä oikeaan suuntaan, kunhan vain annamme sille tilaa. Nyt Täydenkuun aikaan tähdet ovat erittäin suotuisat uusien sopimuksien suhteen: tarkkaavaisena meiltä ei jää mitään tärkeää huomaamatta ja pystymme neuvottelemaan sopimukset itsellemme suotuisiksi.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 24°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-02 ° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Syyskuun Täysikuu tekee yhtymää 14.-20.03. syntyneen Kalan ja 21.-22.03. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden egoon ja itseilmaisuun liittyvät teemat, neliötä 16.-21.12. syntyneen Jousimiehen ja 22.-23.12. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 15.-20.06. syntyneen Kaksosen ja 21.-22.06. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 17.-22.09. syntyneen Neitsyen ja 23.-24.09. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt henkisyys ja henkinen kasvu, parantava energia, luovuus, mielikuvitus, hyväksyminen ja armollisuus.

Täysikuu Kalojen merkissä 28°14 tiistaina 21.09. klo 02:55 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

Edellinen kuunvaihe: Uusikuu Neitsyen merkissä 07.09.2021

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Join the discussion One Comment