Skip to main content

Tasapainoitellen

By 22.09.2016Astrologia
Torstaina 22.09. tähtitaivaalla tapahtuu: elokuun lopulla alkanut Merkuriuksen perääntyminen päättyy ja Aurinko vaihtaa merkkiä Neitsyestä Vaakaan. Merkurius on nyt saavuttanut 14°49 Neitsyen merkissä ja se aloittaa pikkuhiljaa etenemisensä. Tämä ns. varjovaihe päättyy 06.10. eli silloin Merkurius on saavuttanut pisteen, josta sen tämänkertainen perääntyminen alkoi.

Merkurius muodostaa nyt Suurristin tehden 4° tarkkaa oppositiota Kaloissa vaikuttavaan Neptunukseen, 4° tarkkaa neliötä Kaksosissa vaikuttavaan Kuuhun ja 3° tarkkaa neliötä Jousimiehessä vaikuttavaan Saturnukseen. Patoutuneet tunnepurkaukset voivat nousta nyt hyökyaaltojen lailla. Jos olet käsitellyt kuun ensimmäisen puoliskon aikana pinnalle nousseet tunteet, nämä hyökyaallot tuskin vievät sinua mukanaan.

Juuri nyt suunnanmuutoksen aikana tietotekniset ongelmat ovat yleisiä. Tietokoneet ja puhelinlinjat tökkivät, julkinen liikenne myöhästelee. Nyt ei auta kuin pitää pää kylmänä ja harjoittaa kärsivällisyyttä.

Aurinko siirtyy tänään  22.09. Vaa’an merkkiin tehden 2° tarkkaa yhtymää Jupiteriin. Huomio kiinnittyy nyt ihmissuhdeteemaan. Kompromissin ja harmoonian tarve niin parisuhteissa kuin työyhteisöissä, kuten myös halukkuus löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, on nyt voimakkaasti tapetilla. Miellyttämisen tarve on suuri ja siksi päätöksenteko Vaa’an merkin energian vaikutuksen alla on aina haastava prosessi. Jottei tästä prosessista tule loputon, on nyt hyvä muistaa, että aina ei ole mahdollista tehdä kaikkien mielen mukaan.

Auringon saavuttaessa lokakuun alulla 14°57 Vaa’an merkissä, se muodostaa tarkan neliön Kauriissa vaikuttava Pluton kanssa. Kontrollin tarve on suuri ja se voi kulminoitua egojen taisteluun tai konfliktiin. On hyvä muistaa, että kriisi on aina myös mahdollisuus ja siksi olisikin tärkeää koittaa suunnata tämä transformatiivinen ja usein tuhoisasti vaikuttava energia yrittäen luoda pohjaa uudelle suunnalle pikemmin kuin alistua puolustavaan asemaan. Tämä energia kulminoituu 07.10., jolloin Auringon ja Pluton neliö on tarkka.

Noin viikkoa myöhemmin, 15.10. Auringon saavuttaessa 22°30 Vaa’assa, se muodostaa tarkan opposition Uranuksen kanssa. Odottamattomat ja yllättävät käänteet sekä muutokset sotkevat nyt suunnitelmia. Erikoinen ja radikaali käytös ravistaa maailmaa Uudenkuun aikaan. Joustavan suhtautumisen opettelu on nyt päiväjärjestyksessä ennen kaikkea kaikilla johtavissa merkeissä syntyneillä eli Oinaalla, Ravulla, Vaa’alla ja Kauriilla.