Skip to main content

Perääntyvä Venus

By 11.05.2020Astrologia

Keskiviikkona 13.05. kello 09.46 Venus aloittaa perääntymisen Kaksosen merkissä 21°50. Seuraavan kuuden viikon aikana Venus perääntyy saavuttaen 25.06. 05°20 Kaksosta. Heinäkuun lopulla 29.07. Venus on saavuttanut uudelleen 21°50 Kaksosen merkkiä, mistä sen perääntyminen alkoi.

Perääntymisen aikaan on aina hyvä tarkistaa ja käydä läpi planeetan teemaan liittyviä asioita. Venuksen kohdalla kyse on tietenkin rakkaudesta, mutta myös rahasta ja arvomaailmasta sekä naisista, naiseudesta, kauneudesta ja estetiikasta.

Perääntyvä Venus 13.05.-25.06.2020

Romantiikan osalta perääntyvän Venuksen aikana on hyvä työstää mahdollisia haasteita ja pettymyksen tunteita parisuhteessa. Venuksen vaikuttaessa Kaksosen merkissä vuorovaikutuksen merkitys on nyt erittäin suuri. Oma suhtautuminen kumppaniin voi olla erittäin kriittinen ja on helpompaa romantisoida jo taakse jäänyt suhde tai muuten etäinen mielikuva rakkaudesta. Katse kääntyy perääntyvän Venuksen aikana herkästi sisään ja voit myös huomata pohtivasi rakkauden ja rakastamisen merkitystä omassa elämässäsi. Vaikka ero saattaa näyttää rakoilevassa parisuhteessa houkuttelevalta vaihtoehdolta, kannattaa päätöksenteko siirtää Venuksen perääntymisen jälkeiseen aikaan heinäkuun lopulle.

Venuksen perääntymisen alkaessa Kalojen merkissä vaikuttava Neptunus tekee sille 1° tarkkaa neliötä. Tämä neliö sävyttää Venuksen energiaa sen perääntymisen ajan vaikeuttaen nimenomaan parisuhteissa yhteisymmärryksen löytymistä. Myös taloudellisia investointeja tehdessä kannattaa olla erityisen tarkka. Pettymys, pettäminen, valheellisuus ja harhaanjohtaminen ovat Neptunuksen neliöön liitettäviä asioita.

Touko-kesäkuun vaihteessa Kalojen merkissä vaikuttava Mars tekee neliötä perääntyvälle Venukselle. Tunteet ovat nyt intensiivisiä ja vaihtelevat äärimmäisyydestä toiseen. Seksuaalisuuden ja romantiikan yhteensovittaminen voi tuntua vaikealta. Haastavassa vaiheessa olevissa suhteissa tämä aika koetaan erittäin ongelmallisena. Tällaisessa tilanteessa kannattaa pyrkiä purkamaan turhautunut energia fyysiseen tekemiseen. Toimivassa parisuhteessa tämä aika tuo mukanaan korkeintaan pientä säröä, jota selvitettäessä pari voi kokea jopa suurempaa läheisyyttä kuin aiemmin.

Rakkauden ja intohimon puute kalvaa nyt sinkkujen mieltä normaalia enemmän. Venus perääntymisen alussa aina toukokuun lopulle asti sekä heinäkuun viimeisen viikon aikana riski ihastua unelmakuvaan, joka voi olla erittäin kaukana todellisuudesta, on suuri. Etene siis vähitellen askel askeleelta. Sinkkuja hiertää fyysisen läheisyyden puute toukokuun viimeisten päivien ja kesäkuun ensimmäisen viikon aikana. Perääntyvä Venus voi tuoda mukanaan myös karmallisen rakkauden tai sielunkumppanin. Tässä tapauksessa kannattaa olla alussa maltillinen ja edetä tositarkoituksella vasta Venuksen perääntymisvaiheen päätyttyä.

Perääntyvään Venukseen liitetään usein myös entisen kumppanin kohtaaminen tai häntä koskevien uutisten kuuleminen. Tämä voi nostaa pinnalle sekä kaipausta, kiukkua että jo unohduksiin jääneen sydänsurunkin. Kaikki nämä tunteet on hyvä työstää perääntyvän Venuksen aikaan.

Venus symbolisoi myös naisia ja naiseutta, joten tämä on myös hyvää aikaa uudelleen aktivoida lepotilassa ollut ystävyys.

Perääntyvän Venuksen aika on erittäin suotuisaa uuden lookin löytämiselle. Uusi kampaus, vaatetuksen tyyli, meikki jne. voi tuntua nyt houkuttelevalta ja piristävältä. Kodin ilmeen kohennus uusilla verhoilla ja/tai sohvatyynyillä tms. virkistää ja elävöittää. Myös remontti voi innostaa perääntyvän Venuksen aikaan.

Talouden kannalta perääntyvän Venuksen aikaan on hyvä arvioida omaa rahankäyttöä ja tehdä taloudellisia suunnitelmia, joiden toteuttaminen tosin kannattaa jättää perääntymisvaiheen jälkeiselle ajalle. Suuremmat hankinnat on hyvä tehdä vasta elokuussa. Näin vältyt turhilta pettymyksiltä.

Tuttuun tapaan radikaalit muutokset on hyvä jättää perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, parempi vielä jos voit siirtää ne elokuulle. Pyri käyttämään Venuksen perääntyminen oman arvomaailman ja talousasioiden tarkasteluun sekä uusien suunnitelmien tekoon sekä parisuhteen ongelmien ja haasteiden työstämiseen.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).