Skip to main content

Perääntyvä Venus 05.10.2018

By 05.10.2018Astrologia

Tänään 5.10. klo 22.05 Venus aloittaa perääntymisen 10°50 Skorpionia. Kuuden viikon aikana Venus perääntyy saavuttaen 16.11. 25°15 Vaakaa. Joulun alla 18.12. Venus on saavuttanut uudelleen 10°50 Skorpionia, mistä sen perääntyminen alkoi.
Perääntymisen aikaan on aina hyvä tarkistaa ja käydä läpi planeetan teemaan liittyviä asioita. Venuksen kohdalla kyse on tietenkin rakkaudesta, mutta myös rahasta ja arvomaailmasta sekä naisista, naiseudesta, kauneudesta ja estetiikasta.

Romantiikan osalta perääntyvän Venuksen aikana on hyvä työstää mahdollisia haasteita ja pettymyksen tunteita parisuhteessa. Skorpionin energian vaikutuksesta tarve intensiiviseen kohtaamiseen ja intohimon tuntemiseen on suuri. Mustasukkaisuus, kontrolli ja omistushaluisuus hallitsevat parisuhteen tunnemaailmaa. Nämä voivat herättää suurta turhautuneisuutta ja pettymystä. Oma suhtautuminen kumppaniin voi nyt olla erittäin kriittinen ja on helpompaa romantisoida jo taakse jäänyt suhde tai muuten etäinen mielikuva rakkaudesta. Katse kääntyy perääntyvän Venuksen aikana herkästi sisään ja voit huomata pohtivasi rakkauden ja rakastamisen merkitystä omassa elämässäsi. Vaikka ero saattaa näyttää houkuttelevalta vaihtoehdolta, kannattaa päätöksenteko siirtää Venuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan joulukuun puoleenväliin.
Rakkauden ja intohimon puute kalvaa nyt sinkkujen mieltä normaalia enemmän. Tarve sitoutua on suuri. Etenkin Venuksen perääntymisen alussa aina lokakuun loppuun asti sinkkuja hiertää fyysisen läheisyyden puute. Kun Venus marraskuun alusta alkaen vaikuttaa Vaa’an merkissä, riski ihastua unelmakuvaan, joka voi olla erittäinkin kaukana todellisuudesta, on suuri. Perääntyvä Venus voi tuoda mukanaan myös karmallisen rakkauden tai sielunkumppanin. Tässä tapauksessa kannattaa olla alussa maltillinen ja edetä tositarkoituksella vasta Venuksen perääntymisvaiheen päätyttyä.
Perääntyvään Venukseen liitetään usein myös entisen kumppanin kohtaaminen tai häntä koskevien uutisten kuuleminen. Tämä voi nostaa pinnalle sekä kaipausta, kiukkua että jo unohduksiin jääneen sydänsurunkin. Kaikki nämä tunteet on hyvä työstää perääntyvän Venuksen aikaan.
Venus symbolisoi myös naisia ja naiseutta, joten tämä on myös hyvää aikaa uudelleen aktivoida lepotilassa ollut ystävyys.
Perääntyvän Venuksen aika on erittäin suotuisaa uuden lookin löytämiselle. Uusi kampaus, vaatetuksen tyyli, meikki jne. voi tuntua nyt houkuttelevalta ja piristävältä. Kodin ilmeen kohennus uusilla verhoilla ja/tai sohvatyynyillä tms. virkistää ja elävöittää. Myös remontti voi innostaa perääntyvän Venuksen aikaan.
Talouden kannalta perääntyvän Venuksen aikaan on hyvä arvioida omaa rahankäyttöä ja tehdä suunnitelmia. Suunnitelmien toteuttaminen kannattaa kuitenkin jättää perääntymisvaiheen jälkeiselle ajalle. Suuremmat hankinnat kannattaa tehdä vasta joulukuun puolenvälin jälkeen, näin vältyt turhilta pettymyksiltä.
Tuttuun tapaan radikaalit muutokset on hyvä jättää perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, parempi vielä jos voit siirtää ne 18.12. jälkeiseen aikaan. Pyri käyttämään Venuksen perääntyminen oman arvomaailman ja talousasioiden tarkasteluun sekä uusien suunnitelmien tekoon sekä parisuhteen ongelmien ja haasteiden työstämiseen.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.