Skip to main content

Perääntyvä Merkurius joulukuu 2017

By 01.12.2017Astrologia
Juuri Täydenkuun aikaan 29°18 Jousimiehen merkissä vaikuttava Merkurius aloittaa vuoden viimeisen perääntymisensä. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy juuri ennen joulua 23.12. Jousimiehen merkissä 13°00. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 10.01.2018 asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.
Merkuriuksen perääntymisen aikoina aloitetut sopimukset ja päätökset ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää esim. sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkojen välttely ei aina tuona aikana onnistu, mutta on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta, osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein vaikeampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja mieluummin varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.
Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.
Heti perääntymisen alussa Merkuriuksen energia värjäytyy Saturnuksen 1° tarkalla yhtymällä, joka tulee aivan tarkaksi 6.12. Ylitsepursuavan realistinen katsantokanta taipuu nyt herkästi kritiikiksi, jopa erittäin negatiiviseksi kritiikiksi. Voit milteinpä kuulla oman riittämättömyytesi huokuavan muiden sanoista. Todennäköisesti kyseessä on kuitenkin subjektiivinen tunne. Omalta osaltasi voit auttaa muita samassa tilanteessa olevia antamalla tyrmäävän kritiikin sijasta rakentavaa palautetta. Itse voit pyrkiä keskittymään vahvuuksiesi esille tuomiseen ja unohtaa omien puutteiden vatvominen. Saturnuksen yhtymän aikana keskittyminen on yleensä helppoa. Keskittyminen onkin nyt tarpeen, sillä joudut mahdollisesti valmistautumaan vaativaan keskusteluun, jossa sinun pitää näyttää, mihin kykenet. Kyse voi myös olla sinulle tärkeästä neuvosta, joka on hyvä omaksua myöhempää käyttöä varten.

Viikko perääntymisen alkamisesta Merkuriuksen energia värjäytyy Kalojen merkissä vaikuttavan Chironin tarkalla neliöllä. Ajattelemattomasti lausutut sanat satuttavat ja painuvat mieleen. Vaikka niillä ei olisi yhteyttä menneisyyteen, ne kuitenkin nostavat pintaan vanhoja haavoja ja ikävältä tuntuvia muistoja.

Tiistaina 12.12. perääntyvä Merkurius kohtaa matkallaan Auringon. Kommunikoinnin tarve on nyt suuri ja sitä olisikin hyvä käyttää omien ideoiden ja aatteiden jakamiseen.

15.12. perääntyvä Merkurius tekee tarkkaa yhtymää Venukseen. Tämä on hyvää aikaa uudelleen aktivoida tai löytää harrastus, jossa saat käyttää Merkuriaalisia taitojasi. Kaikki kommunikointiin ja kirjoitukseen liittyvä, tanssi ja musiikki tuottaa nyt mielihyvää ja voi toimia jopa terapeuttisesti paineita poistaen.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 23.12. se on saavuttanut 13°00 Jousimiehen merkissä tehden 2° tarkkaa neliötä Kalojen merkissä vaikuttavalle Neptunukselle. Hämmennys ja väärinkäsitykset tulvivat sisään ovista ja ikkunoista. Vältä nyt kaikenlaisia päihteitä, jotka sumentavat mieltäsi entistä enemmän. Joululiikenteessä on hyvä pitää maltti matkassa mukana, sillä Neptunuksen neliö ilmentää liikennekaaosta ja huonoja ajokelejä. Musiikki, tanssi ja luova kirjoittaminen auttavat käyttämään tätä energiaa rakentavasti ja tuovat siinä sivussa myös nautintoa.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 10.01. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.