Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 31.10.2019

By 29.10.2019Astrologia

Merkurius aloittaa torstaina 31.10. perääntymisen 27°38 Skorpionin merkissä tehden 1° tarkkaa yhtymää Venukseen. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 20.11. vaikuttaen Skorpionin merkissä 11°35. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 07.12. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.


Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita.  Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Merkurius viipyy nyt perääntymisensä ajan Skorpionin merkissä. Ajatus kääntyy sisäänpäin ja nyt onkin erittäin hyvä aika arvioida tilanteita, mahdollisuuksia sekä mielipiteitä uudelleen, sillä Skorpionin merkin mukaisesti kyse on nyt uudistusprosessista. Erittäin hyvin tänä aikana toimivat harjoitukset, jotka sisältävät esimerkiksi meditointia ja päiväkirjan pitoa. Näiden harjoitteiden kautta voimme nähdä aiemmin tehdyt ratkaisut uudessa valossa.

Kuten alussa mainitsin, Merkurius tekee heti perääntymisen alussa 1° tarkkaa yhtymää Venukseen. Nyt on helppo löytää oikeat sanat ja kertoa välittämisestä sekä toisen ihmisen merkityksestä elämässäsi. On helppo nähdä ja kertoa, mitä kumppanissasi arvostat ja mitä teitä sinun mielestäsi yhdistää. Tämä energia luo vastakaikua, joten varaudu myöskin kuulemaan vastavuoroisesti kumppanisi kokemuksesta sinusta elämänkumppanina. Nämä sanat tuntuvat lahjalta ja etenkin jos olette käyneet yhdessä vaikeita aikoja läpi, ne kuulostavat yhteisen pakertamisen jälkeen saavutetulta palkintolta. Merkuriuksen ja Venuksen yhtymä voi tuoda mukanaan myös rahallisen palkkion.

Normaalisti Merkuriuksen perääntyminen hankaloittaa keskusteluyhteyttä, mutta nyt kun Merkurius tekee heti perääntymisliikkeen alussa yhtymää Venukseen, keskustelu ja asioista sopiminen sujuu nyt helposti. Siksi tämä onkin aivan loistavaa aikaa löytää harmonisia ratkaisuja erinäisiin tilanteisiin.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 20.11. se on saavuttanut 11°35 Skorpionin merkissä tehden 1° tarkkaa sekstiiliä Neitsyen merkissä vaikuttavalle Kuulle. Tämä aika suosii sosiaalista kanssakäymistä. Voit huoletta antaa tunteiden ohjata keskustelua, sillä Merkuriuksen ja Kuun välinen pehmeä kulma takaa herkän ja huolehtivan, muita osapuolia huomioivan vireen.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 07.12. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.