Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 27.09.2021

By 24.09.2021Astrologia

Maanantaina 27.09. Merkurius aloittaa tämän vuoden viimeisen perääntymisen Vaa’an merkissä asteluvulla 25°28. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä erää 18.10. vaikuttaen silloin Vaa’an merkissä 10°08. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 03.11. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 27.09.2021

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa. Merkuriuksen perääntymisen aikana matkusteltaessa on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Kun Merkurius perääntyy Vaa’an merkissä meidän on hyvä keskittyä vuorovaikutukseen kanssaihmisten kanssa. Nyt on hyvä miettiä, miten voisin kehittää omaa kommunikointia niin, että kuulijan on helpompi ymmärtää minua. Miten ilmaisen vaikeasti ymmärrettäviä asioita? Voisinko harjoitella lyhyiden ja ytimekkäiden lauseiden käyttöä monimutkaisten ja pitkien lauseiden sijasta? Kun en itse ymmärrä puhujaa, kysynkö rohkeasti, mitä hän tarkoittaa? Vai vaikenenko tietämättä missä mennään? Vaaka hallitsee astrologisesti ihmissuhteita, joten voimme nyt hioa kaikenlaista kommunikointia kaikissa ihmissuhteissa.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Heti perääntymisen alkaessa Merkuriuksen energia aktivoituu Vesimiehen merkissä vaikuttavan Jupiterin 2° tarkalla trinillä ja Kauriin merkissä vaikuttavan Pluton 2° tarkalla neliöllä. Jupiterin trini Merkuriukselle nostattaa optimistista mieltä ja nyt on helppo nähdä asiat positiivisessa valossa. Tämä tietenkin helpottaa vuorovaikutusta ja oppimista. Pluton neliö Merkuriukselle tuo mukanaan erittäin intensiivistä tutkiskelua ja kyseenalaistamista, josta on hyötyä niin opinnoissa kuin sopimuksia tehdessä. Omasta kannasta ei kuitenkaan kannata pitää kynsin ja hampain kiinni vain periaatteen vuoksi, etenkään jos vastapuolen ajatuksessa tuntuu olevan enemmän järkeä ja hyötyä. Jupiterin trini Merkuriukselle suosii sopimusten tekemistä. Merkuriuksen perääntyessä sopimukset kannattaa tosin lukea rauhassa ja ajatuksella läpi. Pluton neliö Merkuriukselle auttaa näkemään mahdolliset sudenkuopat. Tarvittaessa pystyt vaikuttamaan aktiivisesti sopimuksen sisältöön.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 03.11. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.