Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 23.03.2018

By 22.03.2018Astrologia

Merkurius aloittaa 23.03. vuoden ensimmäisen perääntymisen 16°54 Oinasta tehden 3° tarkkaa yhtymää Venukseen. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 15.04. vaikuttaen yhä Oinaan merkissä 04°47. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 03.05. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.
Muistutan jälleen, että Merkuriuksen perääntymisen aikana aloitetut sopimukset ja päätökset ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää esim. sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkojen välttely ei aina tuona aikana onnistu, mutta on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.
Kuten alussa mainitsin, Merkurius tekee heti perääntymisen alussa 3° tarkkaa yhtymää Venukseen. Ajatukset ja kommunikaatio liikkuvat nyt rakkauden ja romantiikan ympärillä. Oinas värittää Merkuriusta hätäisellä energialla. Sammakoita lipsahtelee huomaamatta suusta ja johtopäätökset ovat hätiköityjä. Väärinymmärrykset ja muut vuorovaikutukseen liittyvät ongelmat haastavat vakiintuneita parisuhteita kuten myös vielä tutustumisvaiheessa olevia. Nyt kannattaa siis tuplavarmistaa oma ja toisen ymmärtäminen. Taka-alalle jääneet vanhat ystävyyssuhteet aktivoituvat ja ex-kumppani herää kyselemään kuulumisia. Kenties hän haluaa kuulostella, oletko kenties vielä kiinnotusnut hänestä. Voit myös sattumalta kohdata hänet tai kuulla hänestä kolmannen osapuolen kautta. Uudet kohtaamiset voivat nyt nostaa voimakkaita déjà vu –tuntemuksia. Koeta olla realistinen, anna uudelle kokemukselle mahdollisuus, mutta muista samalla pitää huolta itsestäsi.

Aprillipäivänä perääntyvä Merkurius kohtaa matkallaan Auringon. Kommunikoinnin tarve on nyt suuri ja sitä olisikin hyvä käyttää omien ideoiden ja aatteiden jakamiseen.

Huhtikuun alussa Merkurius tekee tarkkaa neliötä Kauriin merkissä vaikuttaviin Marsiin ja Saturnukseen. Tämä on erittäin haastavaa aikaa kaikenlaiselle kommunikaatiolle. Kiinnitä riittävästi huomiota yksityiskohtiin, vältä kuitenkin saivartelua. Saturnuksen neliö tuo mukanaan mitä todennäköisemmin kritiikkiä, Marsin neliö herättää ärsytyksen tunteita ja hyökkäävää reagointia. Älä kuitenkaan vetäydy syrjään suremaan kohdallesi osunutta epäreiluutta, vaan yritä kritiikistä huolimatta nähdä suurempi kokonaisuus ja hioa omia vuorovaikutustaitojasi askel askeleelta. Uskalla siis tarttua tilaisuuteen sen ilmaannuttua ja ylittää omat tähänastiset rajasi.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 15.04. se on saavuttanut 04°47 Oinaassa tehden yhä 4° tarkkaa neliötä Kauriin merkissä vaikuttavalle Saturnukselle.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 03.05. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.