Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 18.06.2020

By 17.06.2020Astrologia

18.06. Merkurius aloittaa vuoden toisen perääntymisen 14°46 Ravun merkissä. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 12.07. vaikuttaen silloin Ravun merkissä 05°30. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 26.07. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 18.06.-12.07.2020

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua jo ennalta Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Kun Merkurius perääntyy Ravun merkissä kiinnitämme automaattisesti huomiota vuorovaikutuksen herättämiin tunteisiin. Voimme huomata palaavamme muistoissamme menneisiin keskusteluihin sekä niiden ilmapiiriin. Voimme myös ymmärtää paremmin miten oma tunne-elämämme on vaikuttanut ja vaikuttaa päivittäin päätöstentekoon. Maanantaina 22.06. Kuun yhtymä perääntyvälle Merkuriukselle nostattaa tunteita ja vuorovaikutus värjäytyy entisestään emotionaalisemmaksi. Voimme kokea konkreettisesti jokaisen ajatuksen herättävän tunteita ja vastavuoroisesti jokaisen tunteen herättävän ajatuksia. Nyt on helppo olla yhtä omien tunteiden kanssa.

Juuri ennen kuun vaihdetta perääntyvän Merkuriuksen energia värjäytyy Vaa’an merkistä käsin Kuun neliöllä ja Härän merkistä käsin Uranuksen sekstiilillä. Nyt on vaikeaa sovitella ajatusta ja tunnetta samaan muottiin. Uranuksen sekstiili Merkuriukselle lupaa kylläkin idearikasta ajatusta, mutta ainakin hetkellisesti niiden toteuttaminen tuntuu jopa mahdottomalta.

Heinäkuun alussa Merkurius on saavuttanut 10° Ravun merkissä ja tekee nyt tarkkaa yhtymää Aurinkoon sekä tarkkaa sekstiiliä Härän merkissä vaikuttavaan Uranukseen. Nyt on helppo ammentaa uusia ideoita menneisyyttä tarkastellen. Tämä elävöittävä energia on seuranamme erittäin vahvana 29.06. ja 03.07. välisenä aikana. Inspiroidu siis tarkkailemalla omaa kokemushistoriaasi!

04.07. Kauriin merkkiin edennyt Kuu tekee tarkkaa oppositiota perääntyvälle Merkuriukselle. Siinä missä ajatuksen ja tunteen yhteen sovittaminen oli viikkoa aiemmin vaikeaa, nyt niiden välillä on selkeä ristiriita. Monen kohdalla tämä tarkoittanee menneiden läpikäymisessä negatiivisten tunteiden vaihetta. Tämä on osa prosessia, joten anna näille tunteille tilaa, sillä niiden läpikäyminen tulee lopulta vapauttamaan sinut näkymättömistä kahleista.

Seuraavan viikon puolessa välissä Merkurius on saavuttanut 6° Ravun merkissä ja tekee nyt tarkkaa neliötä Oinaan merkissä vaikuttavaan Marsiin. Rapumaisen hidas ajatus ei tunnu pysyvän nopean oinasmaisen toiminnan tahdissa. Myös liika tekeminen häiritsee hiljentymistä oleellisiin ajatuksiin. Pyri kuitenkin malttamaan vielä mielesi ja aktivoidu vasta seuraavan viikon alussa. Tämä aspekti tulee uudelleen tarkaksi Merkuriuksen varsinaisen perääntymisen päättymisen jälkeen, kun Merkurius on heinäkuun lopulla saavuttanut 16° Ravun merkissä.

Päivää ennen Merkuriuksen perääntymisen päättymistä Kuu koskettaa sitä vielä Oinaan merkistä käsin neliössä. Merkuriuksen perääntymisen aikana olemme tehneet tunteiden ja ajatusten tasolla matkaa menneisyyteen ja nyt on aika saavuttaa tämä matka päätökseen. Jos olet rohkeasti käsitellyt keskeneräiset teemat, voit huomata viimeistään heinäkuun vaihtuessa elokuulle suuren huojennuksen aallon valtaavan mielesi.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 26.07. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.