Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 17.11.2018

By 14.11.2018Astrologia

Jousimiehen merkissä vaikuttava Merkurius aloittaa 17.11. vuoden viimeisen perääntymisen 13°30 tehden tarkkaa neliötä Kalojen merkissä vaikuttavaan Neptunukseen. Samaan aikaan Kuu tekee Kalojen merkisssä 3° tarkkaa yhtymää Neptunukseen. Merkuriuksen perääntyminen päättyy tällä kertaa Itsenäisyyspäivänämme 06.12. vaikuttaen Skorpionin merkissä 27°16. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 24.12. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut tämän kertaisen perääntymisliikkeensä aloituspisteen.
Jälleen kerran on hyvä muistaa, että Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat lyhytkestoisia. Sopimuksia allekirjoittaessa kannattaa lukea erityisen huolella myös kaikki pienellä kirjoitettu teksti. Teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden osto kannattaa siirtää Merkuriuksen perääntymisen jälkeiseen aikaan. Matkusteluun liittyy juurikin tänä aikana normaalia enemmän viivästymistä sekä peruuntumisia. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät eritoten muutamia päiviä ennen ja jälkeen perääntymisliikkeen alkua sekä sen päättymisen aikoihin. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan haluttuakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.


Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Merkuriuksen neliö Neptunukseen lisää hämmennystä ja sekaisuutta vaikeuttaen keskittymistä oleelliseen. Myös huijatuksi tulemisen vaara on suuri. Ajatus kääntyy sisäänpäin ja nyt onkin aika arvioida asioita ja tilanteita uudelleen. Juurikin Jousimiehelle luontainen meditaatio ja mietiskely auttavat keskittämään mielen oleelliseen. Neptunuksen vaikuttaessa voimakkaasti Merkuriuksen perääntymiseen on syytä olla erikoisen varovainen kemiallisten aineiden sekä lääkkeiden ja päihteiden kanssa.

Marraskuun viimeisen viikon alussa Merkurius tekee tarkkaa neliötä Kalojen merkissä vaikuttavaan Marsiin. Tämä haastava kulma lisää entisestään Merkuriuksen perääntymiseen liittyviä matkustus- sekä teknologisia ongelmia. Vältä eritoten tämän päivän kohdalla (päivää ennen ja jälkeenkin) hätiköityä reagointia ja ole erityisen tarkka liikkuessasi liikenteessä.

Heti Marsin kohtaamisen jälkeen Merkurius tekee tarkkaa yhtymää Jousimiehessä vaikuttavaan Jupiteriin ja Aurinkoon. Nyt jakamisen tarve on todella suuri, mutta muistathan varoa, ettet tee liian suuria lupauksia tai päästä sammakoita suustasi.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 06.12. se on saavuttanut 27°16 Skorpionissa tehden 2° tarkkaa kvinkunssia Oinaan merkissä vaikuttavalle Uranukselle. Uranus hallitsee tekniikkaa, joten näinä päivinä on odotettavissa ongelmia tietotekniikan kanssa. Ole valmis joustamaan suunnitelmissasi, sillä mitä todennäköisimmin olet nyt saanut uutta tietoa, minkä vuoksi mielipiteesi ja katsantokantasi on muuttunut.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 24.12. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.