Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 17.02.2020

By 16.02.2020Astrologia

17.02. Merkurius aloittaa vuoden ensimmäisen perääntymisen 12°53 Kalojen merkissä. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 10.03. vaikuttaen silloin Vesimiehen merkissä 28°13. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 30.03. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua jo ennalta Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Helmikuun viimeisen viikon alussa Merkurius on saavuttanut 9° Kalojen merkissä ja tekee nyt 4° tarkkaa sekstiiliä Kauriin merkissä vaikuttavaan Marsiin. Nyt on hyvä aika katsoa menneisyyteen ja perustaa oma toiminta juurikin jo opitun tiedon ja taidon varaan. Vaikka kokemuksesi olisikin menneisyydessä varoittava ja muistosi negatiivisia, osaat nyt ottaa menneisyyden opeista vaarin ja toimia itsellesi paremmin sopivalla tavalla. Muista, että aikaisemmat kokemuksesi ovat sinulle arvokasta omaisuutta ja sellaisenaan ne voivat ohjata sinun toimintaasi oikeaan suuntaan. Perääntyvän Merkuriuksen ja Marsin seksiili on tarkka 26.02, jolloin Uranus vaikuttaa Härän merkistä käsin Merkuriukselle 3° tarkassa sekstiilissä auttaen oivallisten syntymisessä.

Maaliskuun alussa Kuun neliö Kaksosesta käsin keskittää energian tunteiden ja ajatusten selvittämiseen. Kyseenalaistat nyt kaikkea sitä, mikä herättää sinussa voimakkaita tunteita kuten myöskin kaikkea sitä, mistä sinulla on voimakkaat mielipiteet. Tämän kyseenalaistamisen tarkoitus on tarkistaa, että voit lopulta olla niin tunteiden kuin ajatusten tasolla varma omasta kannastasi. Parisuhteissa Kuun ja Merkuriuksen neliö vaikuttaa stressiä lisäävästi. Vanhat käsittelemättömät teemat nousevat jälleen pintaan ja vaikka yritätkin olla tunteissasi avoin, viesti ei välttämättä mene perille haluamallasi tavalla.

Viimeistään Kuun tarkan neliön vaikutuksen laukeamisen jälkeen voimme kokea Oinaan merkissä vaikuttavan Venuksen sekstiilin siivittämänä helpotusta. Harmoninen vuorovaikutus ja sosiaalinen kanssakäyminen luontuvat nyt kuin itsestään. Halu ymmärtää omaa kumppania on suuri. Yhteistyö sujuu hyvin ja voit myöskin innostua luovasta toiminnasta.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 10.03. se on saavuttanut 28°13 Vesimiehen merkissä tehden 4° tarkkaa kvinkunssia Neitsyen merkissä vaikuttavalle Kuulle. Voit kokea ärtymystä ympärilläsi, mutta myöskin omaa ärsyyntymistä olematta tietoinen ärsytyksen syystä. Pyri välttämään kinastelua ja harkitse rauhassa, miten haluat asiasi esittää.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 30.03. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.