Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 14.10.2020

By 12.10.2020Astrologia

14.10. Merkurius aloittaa vuoden viimeisen perääntymisen 11°40 Skorpionin merkissä. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 03.11. vaikuttaen silloin Vaa’an merkissä 25°54. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 19.11. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.

Perääntyvä Merkurius 14.10.-03.11.2020

Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita. Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua jo ennalta Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Jos et pysty siirtämään sopimuksen allekirjoittamista Merkuriuksen perääntymisen päättymisen jälkeiseen aikaan, varmista että olet ymmärtänyt mihin sopimuksessa sitoudut. Jos mahdollista, pyydä harkinta-aikaa tai ainakin tutustu sopimukseen rauhallisesti ja harkiten. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Perääntymisen aikana Merkuriukseen vaikuttavat aspektit

Kun Merkurius perääntyy Skorpionin merkissä etsimme vuorovaikutuksessa ja ajattelussa syvällistä ymmärrystä. Voit kokea tarvetta palata menneeseen selvittääksesi tekemääsi tai kokemaasi ja tätä kautta muokata omaa käsitystäsi menneestä ja nykyhetkestä. Tämä paluu menneeseen muokkaa omaa tapaasi käsitellä tapahtunutta ja sen merkitystä tähän päivään. Mystisyys, okkultismi, psykologia ja ihmisyyden ymmärtäminen kiinnostaa nyt monia. Tämän kertaisen perääntymisen alussa Merkuriuksen energiaan vaikuttaa Härän merkistä käsin Uranus 2° tarkassa oppositiossa ja Neitsyen merkistä käsin sekä Kuu 1° että Venus 2° tarkassa sekstiilissä. Intuitio ja luottamus omaan tuntemukseen on nyt vahvaa. Vaistoat herkästi vastakkaisen osapuolen tuntemuksia ja pystyt reagoimaan niihin empaattisesti. Ajatus on nopeatahtista, mahdollisesti jotenkin sähköistä. Voimme vaikuttaa hermostuneelta tai hajamieliseltä. Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä vaativat tehtävät vaikuttavat nyt erittäin haastavilta. Uskallamme kuitenkin olla nyt kokeilevia ja originelleja. Siksi olemme normaalia avoimempia uusille mahdollisuuksille, jotka kumpuavat odottamattomista suunnitelmien muutoksista tai erikoisista uusista tuttavuuksista. Tarve olla sosiaalisesti aktiivinen ja spontaani on nyt suuri. Uranuksen oppositio perääntyvälle Merkuriukselle varoittaa liian pitkälle menevästä sarkasmista. Muista siis miettiä sanomisesi kahdesti. Yllättäviä kohtaamisia menneisyyteen liittyvien henkilöiden kanssa on nyt ilmassa.

Kuun ja Venuksen sekstiilit perääntyvälle Merkuriukselle vahvistavat halukkuutta tavata ystäviä ja tuttuja. Yhdessä koettujen tapahtumien muisteleminen tuntuu nyt antoisalta. Voit myös tuntea tarvetta avautua jollekulle tai kokea, että joku toinen haluaa avautua sinulle. Kuun ja Venuksen sekstiilit pehmentävät Uranuksen opposition vaikutusta antaen tilaa juurikin miellyttäville kohtaamisille. Odottamattomat muutokset niin aikatauluissa kuin suunnitelmissakin on nyt helppo nähdä pikemminkin uutena mahdollisuutena kuin haastavana esteenä.

Vain pari päivää ennen kuun vaihdetta Merkurius vaihtaa merkkiä Skorpionista Vaa’an puolelle lähestyen vähitellen tarkkaa neliötä Kauriin merkissä vaikuttavaan Saturnukseen. Tämä tuo mukanaan haasteita niin hidasteiden, väärinymmärrysten kuin kielteisen ajattelumallin muodossa. Nyt on syytä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja, jos mahdollista, välttää merkityksellisiä neuvotteluja. Jos et voi siirtää virallisten sopimusten tekoa tänä aikana, varmista oma taustasi pyytämällä puolueettoman ammattilaisen mielipidettä. Älä luota sokeasti toisten sanaan, liike-elämässä on hyvä tehdä nyt kaikki sopimukset kirjallisesti. Pidä bisnes bisneksenä ja jätä tunteilu sen ulkopuolelle.

Parisuhteessa voit tuntea yksinäisyyttä ja yhteenkuulumattomuutta. Tätä viileyden tunnetta kasvattaa molemminpuolinen kyvyttömyys antaa periksi. Nyt olisi hyvä muistaa, että olette kumppanisi kanssa samassa veneessä. Tarkoituksenmukainen erillään olo voi olla juurikin hyväksi suhteellenne. Parisuhteen eduksi kannattaa kuitenkin sopia tästä niin, että kumpikin osapuoli tietää missä mennään. Saturnuksen neliö Merkuriukselle vaikuttaa alle 3° orbin etäisyydellä 29.10.-10.11. välisenä aikana.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 19.11. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.