Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 13.08.2017

By 13.08.2017Astrologia
Merkurius aloitti perääntymisen tänään sunnuntaina 13.08. Neitsyen merkissä 11°38. Tällä kerralla varsinainen perääntyminen päättyy 05.09 Leijonan merkissä 28°25, varjovaihe päättyy 19.09.

Merkuriuksen perääntymisen aikoina aloitetut sopimukset ja päätökset ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää esim. sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkojen välttely ei aina tuona aikana onnistu, mutta on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta, osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein vaikeampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja mieluummin varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.


Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Tämänkertaisen perääntymisen alkuvaiheessa Neptunus tekee Kalojen merkistä 2° tarkkaa oppositiota Merkuriukseen lisäten hämmennystä ja epävarmuutta. Neptunuksen oppositio tuo mukanaan tuplasti enemmän kaaosta ja sekavuutta kommunikointiin ja liikkumiseen. Alkuviikoksi ilmoitettu veturimiesten mielenilmaus tuonee mukanaan melkoisen liikennekaaoksen Suomen teille. Tämä oppositio kuvaa myös valheellisuutta, huijauksia ja juoruilua. Ole siis valppaana, ettet joudu niiden kohteeksi.

Perääntyvä Neptunus tekee nyt 1° tarkkaa triniä Ravussa vaikuttavaan Venukseen. Tämä lupaa romanttisten unelmien täyttymystä. Nyt on helppo tuntea empatiaa ja antaa anteeksi. Samaan aikaan tähtitaivaalla vaikuttava Neptunuksen oppositio perääntyvään Merkuriukseen herättää epäilystä ja pelkoa. Väärinkäsitysten mahdollisuus on nyt erittäin suuri. Nämä tunteet nousevat mahdollisesti menneiden pettymyksien varjostamana, mutta ole silti tarkkaavainen äläkä anna historian toistaa itseään.

Merkuriuksen 3° tarkka sekstiili Venukseen lupaa romantiikan ja talouden kannalta hedelmällistä aikaa. Tämä suosii aiemmin tapahtuneiden ristiriitojen ja epäselvyyksien selvittämistä.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä se on saavuttanut 28°25 Leijonassa tehden 2° tarkkaa yhtymää Neitsyen merkissä vaikuttavalle Marsille ja tarkkaa triniä Oinaassa vaikuttavalle Uranukselle. Kuu tekee samaan aikaan Kaloista 3° tarkkaa oppositiota Marsille. Motivaatio työstää epäkohtia ja väärinymmärryksiä on nyt suuri. Tämä aktivoi uusien ratkaisujen ja oivallusten löytämistä. Keskity nyt ongelmien ratkaisun löytämiseen ja vältä sanojen käyttämistä aseena.

Merkurius ylittää varjoalueen 19.09. Merkuriuksen energia värittyy silloin Marsin 2° tarkalla yhtymällä ja Neptunuksen 1° tarkalla oppositiolla. Keskeneräisten ristiriitojen ja epäselvyyksien selvittäminen jatkuu. Epäluottamus ja mahdollisesti myös katumus vaikuttavat yhä voimakkaasti.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 19.09. asti.