Skip to main content

Kuunpimennys Vesimiehessä 07.08.2017

By 07.08.2017Astrologia
Maanantaina 07.08. taivaalla muodostuu Täysikuu 15°25 Vesimiehen merkissä. Leijonan merkissä vaikuttava Aurinko tekee tarkkaa oppositiota Vesimiehen merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Leijona-Vesimies-akselilla on kyse romanssin ja ystävyyden tasapainosta. Luovan Leijonan itsevarma ja huomionhakuinen energia viihtyy hyvin ihailevassa valokiilassa, kun taas Vesimiehen radikaali ja toisinaan kylmältä vaikuttava energia etsii ennen kaikkea riippumattomia hengenheimolaisiaan. Täysikuu Vesimiehessä tasapainottelee persoonan ja persoonattomuuden välillä. Tämän Täysikuun vaikutus on normaalia voimakkaampi, sillä kyse on osittaisesta Kuunpimennyksestä. Voimme siis tuntea tämän Täydenkuun vaikutuksen vielä 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä ihmissuhteissamme.

Kuunpimennys värjäytyy Vaa’an merkissä vaikuttavan Jupiterin energialla. Jupiterin 2° tarkka sekstiili Aurinkoon ja 2° tarkka trini Kuuhun luo toivoa ja luottamusta mahdollisiin Kuunpimennyksen herättämiin synkkiin mielikuviin. Samaan aikaan Leijonassa vaikuttava Mars tekee 4° väljää yhtymää Aurinkoon ja oppositiota Kuuhun. Tämä tuo mukanaan suuren latauksen energiaa sekä levottomuutta ja kärsimättömyyttä. Yritä käyttää tämä ylipursuava energia positiivisella tavalla liikkuen ja urheillen. Jos Kuunpimennys osuu kartallasi henkilökohtaisille planeetoille ja/tai akseleille, olet ehkä jo viimeisten viikkojen aikana huomannut sen vaikutuksen levottomuutena tai synkkyytenä. Kuun- ja Auringonpimennykset tuovat usein mukanaan jonkinlaisen muutoksen tai käännekohdan. Tämä muutosenergia koetaan toisinaan kriisinä ja pakotteena. Jos kuitenkin katsot elämääsi suurempana kokonaisuutena, voit nähdä, miten juuri pimennyksen symbolisoiva muutos on tarpeellinen omassa kehityksessäsi. Tämän Kuunpimennyksen aikainen Jupiterin positiivinen vaikutus mahdollistaa juuri suuremman kuvan näkemisen.
Kuunpimennyksen aikaan Vaa’assa vaikuttava Jupiter tekee tarkkaa neliötä Kauriissa vaikuttavaan Plutoon. Pluton määrätietoinen, jopa häikäilemätön voima moninkertaistuu Jupiterin vaikutuksesta. Samalla tämä aspekti varoittaa liiallisesta ahneudesta ja jyrkkämielisyydestä. Vältä siis vaaratilanteita ja mieti omalta kohdaltasi, mitä menestyksestä kannattaa maksaa. Tarkista myös, että omat henkilökohtaiset ihmissuhteet ovat tasapainossa.
Kaloissa vaikuttava Neptunus värjää Neitsyessä vaikuttavaa Merkuriusta 3° tarkalla oppositiolla. Ole siis tarkkana, sillä tämä energia hämmentää vuorovaikutusta. Väärinymmärrykset ja viivästykset ovat nyt enemmän kuin mahdollisia.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 10°-20° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies).
Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.
Täysikuu Vesimiehen merkissä 15°25 maanantaina 07.08. klo 21:11 EET/EEST*.


* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).