Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 08.07.2019

By 07.07.2019Astrologia

Merkurius aloittaa maanantaina 08.07. perääntymisen 04°28 Leijonan merkissä tehden 1° tarkkaa yhtymää Marsiin ja 2° tarkkaa neliötä Uranukseen. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 01.08. vaikuttaen Ravun merkissä 23°57. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 15.08. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.


Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita.  Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Kuten alussa mainitsin, Merkurius tekee heti perääntymisen alussa 1° tarkkaa yhtymää Marsiin ja 2° tarkkaa neliötä Uranukseen. Ajatus ja toiminta kulkevat nyt erittäin tiukasti käsikädessä. Marsin ja Merkuriuksen yhtymä tuo mukanaan kilpailevaa energiaa. Reagoimme impulsiivisesti ja provosoidumme herkästi lähestulkoon kaikesta. Hermostunut ja hätiköity ajattelu kääntyy usein väittelyyn ja menetämme normaalia nopeammin malttimme. Nyt on siis entistä tärkeämpää hillitä itsemme ja keskittyä oleelliseen. Mielen malttamista voimme harjoittaa esimerkiksi meditoimalla. Tietoinen mielen rauhoittaminen auttaa meitä myös olemaan kärsivällisempiä. Vältä hätiköityjä päätöksiä ja laske kymmeneen ennen kun reagoit ympäriltäsi tuleviin ärsykkeisiin. Näin vältyt turhilta konflikteilta.

Miten voimme käyttää tätä potentiaalista energiaa hyödyksemme? Merkurius – Mars –yhtymän energia on erittäin aikaansaavaa ja Uranuksen neliö tuo mukanaan myös mahdollisuuden joustavuuteen, vaikkakin ensi silmäyksellä neliö vaikuttanee häiritsevänä energiana. Nyt on hyvä aika ratkoa vaikeita pulmia ja työstää ongelmatilanteita henkisesti. Ongelmien ratkaiseminen voi tapahtua kuin sattumalta, juurikin erehdyksen kautta.

Heinäkuun puolenvälin aikaan Merkuriuksen ja Marsin yhtymä alkaa hellittämään. Muutamaa päivää myöhemmin myös Marsin ja Uranuksen neliön orbi laajenee ja voimme tuntea sen aiheuttavan paineen helpottavan.

Sunnuntaina 21.07. perääntyvä Merkurius kohtaa Auringon Ravun merkissä. Itsestä lähtevän kommunikoinnin tarve on nyt suuri ja sitä olisikin hyvä käyttää omien ideoiden ja ajatusten jakamiseen. Merkurius – Aurinko –yhtymään liittyy myös Ravun merkissä vaikuttava Venus. Puhe sujuu nyt helposti ja tämä olisikin loistavaa aikaa kirjoittaa. Koska Merkuriuksen perääntymisen aikana me usein palaamme rästiin jääneisiin asioihin, ehkä juuri tässä vaiheessa koet halua kirjoittaa ystävällesi, josta et ole kuullut pitkään aikaan. Merkuriuksen ja Venuksen yhtymä on tarkka 25.07.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 01.08. se on saavuttanut 23°57 Ravun merkissä tehden 2° tarkkaa oppositiota Kauriin merkissä vaikuttavalle Plutolle. Tämä tuo mukaan haastavaa energiaa. Pelottelu, manipulointi ja henkinen alistaminen liittyvät Pluto oppositio Merkuriukseen. Pidä huoli siitä, että et itse tällaiseen valtataisteluun syyllisty. Jos huomaat lähelläsi toisen henkilön käyttäytyvän näin, paras tapa reagoida lienee etäisyyden ottaminen, sillä Pluton pakkomielteelle ei järkipuhe auta. Tämän energian paine hellittää jo muutaman päivän kuluttua.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 15.08. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.