Skip to main content

Perääntyvä Merkurius 05.03.2019

By 01.03.2019Astrologia

Merkurius aloittaa 05.03. vuoden ensimmäisen perääntymisen 29°39 Kalojen merkistä tehden 1° tarkkaa yhtymää Chironiin. Merkuriuksen varsinainen perääntyminen päättyy tällä kertaa 28.03. vaikuttaen yhä Kalojen merkissä 16°06. Perääntymisen varjovaihe kestää vielä 16.04. asti, jolloin Merkurius on saavuttanut perääntymisliikkeen aloituspisteen.


Merkurius hallitsee vuorovaikutuksen, ajattelun ja sopimusten lisäksi myös liikkumista ja teknisiä laitteita.  Merkuriuksen perääntymisen aikana tehdyt sopimukset ja päätökset ovat usein lyhytkestoisia. Nyt kannattaa välttää esim. teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkoja ei aina voi siirtää myöhempään ajankohtaan, siksi on hyvä varautua Merkuriuksen perääntymisen aikana tehtyjen matkojen kohdalla jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäaikaisia. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta sekä käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Kuten alussa mainitsin, Merkurius tekee heti perääntymisen alussa 1° tarkkaa yhtymää Chironiin. Tämä herättää tarvetta puhua omista tuskaa ja kipua aiheuttavista teemoista. Merkuriuksen ja Chironin yhtymä tuo myös mukanaan kipua aiheuttavia keskusteluja. Vältä kuitenkin itse satuttavien sanojen käyttöä, nimittelyä ja muuta ivallista puhetta. Oma henkinen jaksaminen voi nyt olla voimakkaasti esillä, joko ajankohtaisten tai menneiden tapahtumien vuoksi. Muista, että avautuminen, tunteista ja ajatuksista puhuminen, auttaa. Mitä todennäköisemmin tulemme kuulemaan uutisia vähempiosaisten, vanhusten ja sairaiden hyväksikäyttämisestä ja heitteille jättämisestä. Viime viikkoina tietoisuuteemme tulleet uutiset hoitolaitoksissa tapahtuneista laiminlyönneistä vaativat uudelleen huomiota.

Chiroin yhtymä Merkuriukselle herättää meissä toisaalta myös luontaiseen kyvyn kuulla ja kuunnella kanssaihmisten ongelmia ja ymmärtää heidän kokemaansa kipua. Sanasi ja kosketuksesi voivat vaikuttaa nyt erittäin parantavasti.
Juuri ennen kuun puoltaväliä, torstaina 14.03. perääntyvä Merkurius kohtaa matkallaan Auringon. Kommunikoinnin tarve on nyt suuri ja sitä olisikin hyvä käyttää omien ideoiden ja ajatusten jakamiseen. Tämä on loistavaa aikaa mm. aivoriihityöskentelylle.

Neljä päivää ennen perääntymisliikkeen seisahtumista, sunnuntaina 24.03, Merkurius tekee tarkkaa yhtymää Neptunukselle. Luovuus ja mielikuvitus puhkeavat kukkaan ja empatiakykymme siivittämänä voimme vaikuttaa ja auttaa apua tarvitsevia. Tämä Neptunuksen yhtymä Merkuriukselle moninkertaistaa Kalojen merkissä vaeltavan Merkuriuksen neptuunista luonnetta. Mieli harhailee haavekuvien maailmassa. Luovuus on huipussaan. Selväaistit toimivat nyt erikoisen hyvin. Henkiset harrastukset tuottavat mielihyvää ja sinulla on mahdollisuus edetä henkisellä polullasi suuria askeleita meditoimalla sekä muita keskittymistä ja mielen rauhoittamista edistävien harrasteiden myötä.

Merkurius-Neptunus –yhtymä voi tuoda mukanaan myös vääriä, jopa juoruilevia puheita. Pidä oma pöytäsi puhtaana, niin sinulla ei ole mitään pelättävää. Tee tietoisesti työtä negatiivisten ajatusten välttämiseksi.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 28.03. se on saavuttanut 16°06 Kalojen merkissä tehden tarkkaa yhtymää Neptunukselle sekä 3° tarkkaa sekstiiliä Kauriin merkissä vaikuttavalle Saturnukselle ja 4° tarkkaa sekstiiliä niin ikään Kauriin merkissä vaikuttavalle Kuulle.

Perääntyvän Merkuriuksen aikana kannattaa muistaa, että mahdollisuuksien rajoissa ratkaisun tekoa on hyvä siirtää tuonnemmaksi. Perääntymissyklin päätyttyä tulet näkemään asiat eri valossa ja silloin tekisit mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisenlaisen ratkaisun. Jos mahdollista, odota aina varjovaiheen päättymiseen yli, tämän perääntymisen kohdalla 16.04. asti.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.