Skip to main content

Perääntyvä Mars 10.09.2020

By 06.09.2020Astrologia

Torstaina 10.09. kello 01.23 Mars aloittaa perääntymisen Oinaan merkissä 28°09. Seuraavan kahden kuukauden aikana Mars perääntyy saavuttaen 14.11.2020 Oinaan merkissä 15°14. Ensi vuoden alussa 02.01.2021 Mars on saavuttanut uudelleen 28°09 Oinaan merkkiä, mistä sen perääntyminen tällä kertaa alkoi.

Perääntyvä Mars 10.09.-14.11.2020

Perääntymisen aikaan on aina hyvä tarkistaa ja käydä läpi planeetan teemaan liittyviä asioita. Marsin kohdalla kyse on tietenkin toiminnasta, toimintamalleista, energian käytöstä, kesto- ja sietokyvystä, liikkuvuudesta, kyvystä innostua, aggressiosta ja seksuaalisuudesta. Mars kuvastaa juurikin meidän tapaamme tarttua asioihin ja eteenpäin liikkuessa sen energia suuntautuu merkistä riippuen enemmän tai vähemmän ulospäin. Perääntyessään Marsin energia suuntautuu nyt sisäänpäin ja siksi tämä aika on erittäin suotuisaa omien aktiviteettien uudelleen arviointiin ja menneiden läpikäymiseen. Voimme huomata empivämme ja aikailevamme toiminnassamme. Marsin perääntyessä mottona onkin ”ajattele ennen kuin toimit”. Kenties koemme toiminnassamme tarvetta odottaa parempaa ajankohtaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meillä olisi rauha levätä ja pyöritellä peukaloita. Sisäisesti prosessoimme mahdollisuuksiamme ja teemme uusia käsikirjoituksia. Tämä ajan tarkoituksena on auttaa meitä ymmärtämään omaa käyttäytymistämme, saada käsitystä omasta rohkeuden tasosta, kiukun käsittelystä sekä seksuaalisuudestamme. Marsin perääntymisen aikana harkitsematon, suora toiminta ei ole luontaista. Päinvastoin voimme huomata tarkastelevamme ensimmäistä impulssiamme ja sitten muuttavamme toimintaamme toisenlaiseksi.

Saturnuksen ja Pluton neliö

Juuri perääntymisen alkaessa Saturnus tekee Kauriin merkistä käsin Marsille 3° tarkkaa neliötä tuoden mukanaan viivytystä, hidastelua ja myöhästelyä. Tämä neliö tarkentuu syyskuun loppua kohti ollakseen tarkka juurikin 30.09, jolloin myös Pluto on jo ennättänyt Marsin vaikutusalueelle tehden sille Kauriin merkistä käsin niin ikään neliötä. Pluton neliö Marsille tulee tarkaksi 09.10. Mitä ikinä oletkin aloittamaisillasi, sisälläsi nousee tunne vastaan hankaavasta ja jarruttavasta energiasta. Pluton neliö kasvattaa voimattomuuden tunnetta. Voit myös kokea konkreettista vastustusta työssäsi, parisuhteessasi tai muissa aktiviteeteissa. Mitä enemmän yrität viedä asiaasi pakolla eteenpäin, sitä voimakkaampaa vastarintaa koet. Tämä kaikki tuo mukanaan turhautumista. Juuri nyt voi olla myös vaikeaa nähdä tilanteen paranemisen merkkejä. Kannattaa kuitenkin jäädä odottelemaan ja antaa asioiden kehittyä. Kokemasi esteet auttavat sinua juurikin kehittämään omaa tekemistäsi paremmaksi. Marsin perääntymisen päätyttyä voit nähdä tilanteen täysin eri valossa ja haluta muuttaa etenemistaktiikkaasi.

Merkuriuksen oppositio

Vaa’an merkissä vaikuttava Merkurius tekee perääntyvälle Marsille 24.9. tarkkaa oppositiota. Oman toiminnan kommunikointi on nyt haastavaa. Voit myös kokea, että saat osaksesi enemmän kritiikkiä kuin kannustusta. Pyri ottamaan tästä kaikki hyöty irti, sillä parhaimmillaan kritiikistä voi oppia tärkeitä yksityiskohtia, joiden ymmärtäminen auttaa sinua kehittämään omaa toimintaasi.

Auringon oppositio

Juuri ennen lokakuun puolta väliä perääntyvä Mars aktivoituu 14.10. Auringon tarkasta oppositiosta. Nyt voit kokea suurta tarvetta korjata asioita ja parantaa tilannetta. Kauriin merkissä vaikuttavan Jupiterin neliö lähestyy myöskin perääntyvää Marsia ja vaarana on, että sinulla on liian monta rautaa tulessa ja etkä siksi saa mitään konkreettista aikaiseksi.

Venuksen oppositio

Marraskuun ensimmäisen viikon jälkeen Vaa’an merkissä vaikuttava Venus lähestyy perääntyvää Marsia oppositiossa. Tämä aspekti tarkentuu 10.11. Tunteet ja teot tuntuvat nyt olevan ristiriidassa. Parisuhteessa tunteiden ilmaus voi saada kylmää vastakaikua ja siksi nostattaa sinussa itsessäsi tarvetta vetäytyä sisäänpäin. Näin käyttäytyessäsi et kuitenkaan saa sitä mitä etsit: lämpöä ja rakkautta.

Kuusi perääntyvää planettaa

Marsin perääntymisen alkaessa yhteensä kuusi planeettaa perääntyy neljän päivän ajan samanaikaisesti (Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto). Tämä on erittäin harvinaista ja tulemme huomaamaan sen vaikutuksen maailman hidastumisena tai jopa seisahtumisena. Yhteisen ymmärryksen löytäminen voi olla vaikeaa ja uutiset täyttyvät surullisilla teemoilla. Nyt on tärkeää pitää omalla kohdalla huolta siitä, että käyttäydymme rauhaa ja rakkautta lisäten.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).