Skip to main content

Kuunpimennys Vesimiehen merkissä 27.07.2018

By 26.07.2018Astrologia

Perjantaina 27.07. Täysikuu muodostuu Vesimiehen merkissä 04°45. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennys on vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampi kuin normaali Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä ihmissuhteissamme.Nyt heinäkuun lopulla Leijonan merkissä vaikuttava Aurinko tekee tarkkaa oppositiota Vesimiehen merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Leijona-Vesimies -akselilla on kyse romanssin ja ystävyyden välisestä tasapainosta. Itsevarman Leijonan jalo ja paikoitellen ylpeäkin energia nauttii osakseen saamastaan huomiosta. Maailmanparantajanakin tunnetun Vesimiehen idealistinen energia keskittyy tasa-arvon rakentamiseen, ainakin teoreettisella tasolla. Tämä Täysikuu tasapainottelee henkilökohtaisuuden ja yhteisöllisyyden välillä.
Heinäkuun Täysikuu värjäytyy voimakkaasti yhä perääntyvässä vaiheessa olevan Marsin energialla tämän tehdessä Kuulle 1° tarkkaa yhtymää. Sinänsä voimakasta tekijä-energiaa symbolisoiva yhtälö, joka kuitenkin nyt Marsin perääntyessä vaatii erityishuomiota. Pyri toimimaan harkiten ja tuplatarkista faktat. Tämä Kuunpimennys tuo päivänvaloon levottomuutta ja pinnan alla kytevää turhautuneisuutta.
Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee Kuulle 2° tarkkaa neliötä ja samanaikaisesti Marsille 1° tarkkaa neliötä. Tämä lisää hätäisten ratkaisujen mahdollisuutta. Uranuksen neliö tuo usein mukanaan yllättäviä käänteitä ja tarvetta vapauttaa itsensä kahleiksi muodostuneista vanhoista kaavoista, myös mielialan äkillisiä heilahduksia ja impulsiivisuutta. Rentoutuminen ja tilanteesta irrottautuminen on nyt entistä haastavampaa, sillä Uranuksen neliö tuo mukanaan tunteen, että kulman takana voi olla jotain odottamatonta.
Pyri olemaan avoin uusille mahdollisuuksille keskittyen juurikin niihin tilaisuuksiin, jotka kannattavat sinua pidemmän päälle. Tämä vaatii todennäköisesti asioiden tarkkailua suurennuslasin läpi. Jos mahdollista, siirrä päätösten teko kuitenkin myöhäisempään vaiheeseen, sillä Kuulle osuvat Marsin yhtymä ja Uranuksen neliö taipuvat herkästi hätiköityihin johtopäätöksiin. Koeta antaa tämän ajan vaikuttaa tilannetta valaisevasti. Näin voit huomata jatkossa myös ymmärtäväsi itseäsi ja tarpeitasi paremmin.
23°27 Leijonan merkissä vaikuttavan Merkuriuksen perääntyminen alkoi juuri päivää ennen Kuunpimennystä ja jatkuu aina 19.08. asti. Karsi nyt pois tarpeettomat energian kuluttajat, mutta siirrä mahdollisuuksien mukaan päätöstenteko ja sopimusten allekirjoittaminen myöhäisempään ajankohtaan.


Muistathan, että Merkuriuksen perääntymisen aikana aloitetut sopimukset ja päätökset ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää esim. sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa ja matkustelua. Matkojen välttely ei aina tuona aikana onnistu, mutta on hyvä varautua jo ennalta myöhästymisiin ja peruutuksiin. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeasti uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Netti, tietokoneet ja muut tekniset laitteet tökkivät ja lakkaavat toimimasta – osa hetkellisesti, osa lopullisesti. Tämän jakson aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein haastavampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja varmistaa, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä esim. veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.

Merkuriuksen perääntymisen pysähdyttyä 19.08. se on saavuttanut 11°32 Leijonassa.
Kuten yllä mainitsin, Mars on myös yhä perääntymisvaiheessa. Mars perääntyy 27.06. ja 27.08. välisenä aikana.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 29°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 0°-10° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies).

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ystävyys, samanhenkisyys ja vapaus.

Täysikuu Vesimiehen merkissä 04°45 perjantaina 27.07. klo 23:20 EET*.


* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).