Skip to main content

Kuunpimennys Ravun merkissä 10.01.2020

By 09.01.2020Astrologia

Perjantaina 10.01. Täysikuu muodostuu Ravun merkissä 20°00. Ravun merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Kauriin merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennys on vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampi kuin normaali Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä siihen mitä elämässämme on tai mitä siihen kuuluu.

Aurinko säteilee Kauriin merkistä käsin tarkassa oppositiossa Ravun merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Rapu-Kauris -akselilla on kyse yksityisen ja julkisen elämän välisestä tasapainosta. Sisäänpäin suuntautunut Rapu varjelee yksityisyyttään. Moraalinvartija-Kauris hoitaa aina ensisijaisesti velvollisuutensa. Tämä Täysikuu kutsuu meitä ymmärtämään sekä riippuvuuden ympäristöstämme että oman vastuun toiminnastamme ja näiden välisen vuorovaikutuksen. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.
Kauriin merkissä vaikuttavat Saturnus ja Pluto tekevät Täydenkuun aikaan 2° tarkkaa oppositiota Kuulle. Niin ikään Kauriin merkissä vaikuttava Merkurius tekee tarkkaa oppositiota Kuulle. Kauriin merkissä vaikuttaa siis neljän planeetan tiukka 2° stellium. Merkuriuksen oppositio Kuulle vaikeuttaa omien tunteiden ymmärtämistä ja niiden kommunikointia. Tämä johtaa herkästi väärinymmärryksiin, joista vuorostaan seuraa nopeasti väittelyä ja kinastelua. Pyri välttämään ennakkoluuloisten oletusten tekemistä ja tarvittaessa tarkista kuulemasi. Laske kymmeneen aina kun koet tarvetta reagoida nopeasti. Näin vältät harkitsemattomasti tehtyjä liikkeitä ja suojelet itseäsi turhilta harmeilta.

Saturnuksen oppositio Kuulle tuo mukanaan yksinäisyyden tunnetta, surumielisyyttä ja apeutta. Tämä yhdistettynä tunteiden jakamisen vaikeuteen kasvattaa parisuhteessa kylmyyden ja yhteenkuulumattomuuden tunnetta. Tylsyyden tunne ja alakuloisuus tuovat haasteita kaikkien sosiaalisten kontaktien ylläpitämiseen. Velvollisuuksien hoitaminen tuntuu nyt raskaalta. Oma riittämättömyys voi nostattaa syyllisyyden tunnetta. Terveellä pohjalla toimivat suhteet selviävät tästä koetuksesta naarmuitta, mutta huteralla alustalla kamppailevien suhteiden tasapainoa tämä voi horjuttaa merkittävästi.
Pluton oppositio Kuulle herättää tunteiden kaaosta. Toiminnan ja reagoinnin kontrolli on nyt tunteiden intensiivisyyden vuoksi vaikeaa. Voit kokea suuria tunne-elämän tai mielialan muutoksia äärimmäisyydestä toiseen. Myös pelko, mustasukkaisuus, epätoivo ja pakkomielle kuuluvat Pluto oppositio Kuun tunnekirjoon. Jos yrität kieltää tai vältellä näiden tunteiden tunnustamista, voit opposition luonteen omaisesti tietämättäsi delegoida nämä tunteet esim. kumppanillesi. Siinä tapauksessa voit kokea tulleesi kontrolloiduksi tai manipuloiduksi.
Intuitiivinen Kuu Ravun merkissä kamppailee nyt järkiperäisen – mahdollisesti myös negatiivisten kokemusten värittämän – tietoisuuden kanssa. Älä uskottele ajatustesi olevan intuitioa, mutta älä myöskään vähättele intuitiosi älykkyyttä!
Vaikka tammikuun Kuunpimennys näyttää olevan erittäin haasteellinen, sen tarkoitus on asettaa meidät kasvotusten omien tunteiden ja tarpeiden kanssa. Kuunpimennys käynnistää tarvittavat muutokset. Mitään täydellisesti uutta tämä Kuunpimennys ei sinänsä mukanaan tuo, sillä sen pinnalle nostamat tunteet ovat kyteneet sisällämme jo pidempään. Nyt on aika toimia näiden tarpeiden mukaisesti.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 16°-24° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu Ravun merkissä tekee yhtymää 07.-16.07. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden egoon ja itsetuntoon liittyvät teemat, neliötä 05.-13.04. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 08.-17.10. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 06.-14.01. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.
Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.
Täysikuu Ravun merkissä 20°00 perjantaina 10.01. klo 21:21 EET*.
Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.
* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).