Skip to main content

Kuunpimennys Leijonassa 31.01.2018

By 30.01.2018Astrologia
Keskiviikkona 31.01. Täysikuu muodostuu Leijonan merkissä 11°37. Vesimiehen merkissä vaikuttava Aurinko tekee tarkkaa oppositiota Leijonan merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Leijona-Vesimies-akselilla on kyse romanssin ja ystävyyden välisestä tasapainosta. Itsevarman Leijonan huomionhakuinen energia viihtyy ihailijoiden ympäröimänä, kun taas Vesimiehen viileän radikaali energia etsii ennen kaikkea samanhenkisyyttä. Täysikuu Vesimiehessä tasapainottelee yksilön ja tiimin, henkilökohtaisten ja yhteisten saavutusten välillä. Tämän Täysikuun vaikutus on normaalia voimakkaampi, sillä kyse on Kuunpimennyksestä. Voimme tuntea tämän Täydenkuun vaikutuksen vielä 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme. Nyt on aika kysyä itseltämme, olemmeko tyytyväisiä ihmissuhteissamme, onko työ- ja yksityiselämämme tasapainossa jne.. Pinnan alla kytenyt nousee nyt näkyviin ja vaatii meitä toimimaan.


Kuunpimennyksen aikaiset muutokset koetaan usein dramaattisina käänteinä, jotka johtavat mahdollisesti myös jonkinasteiseen kriisiin. Muistuttaisin kuitenkin jälleen kerran, että jokainen kriisi on aina myöskin uusi mahdollisuus. Me olemme kaikki enemmän tai vähemmän tapojemme orjia ja pidämme kiinni tutuista ja turvallisista puitteista, vaikka ne eivät meitä enää palvelisikaan. Voin jo kuulla osan lukijoistani protestoivan tätä vastaan, mutta käsi sydämellä, meissä jokaisessa piilee ainakin jonkin asian puitteissa tietynasteista mukavuudenhalua, jonka ansioista jäämme kalvaviin tilanteisiin. Kuunpimennys tuo nämä epäkohdat näkyviin ja vaatii meitä löytämään tasapainon epätasapainossa olevien tilanteiden kohdalla.
Vesimiehen merkissä vaikuttava Venus tekee 5° väljää oppositiota Kuulle kiinnittäen huomiomme parisuhteeseen tai sen puuttumiseen sekä raha-asioihin. Varmaa on, että tämä kuvio herättää meissä kaipausta edellä mainittujen asioiden puitteissa. Onko sinun kaipauksesi riittävän suuri aktivoidakseen sinut?

Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 07°-17° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies).

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys ja rohkeus.

Täysikuu Leijonan merkissä 11°37 keskiviikkona 31.01. klo 15:27 EET*.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).