Skip to main content

Kuunpimennys Leijonan merkissä 21.02.2019

By 19.01.2019Astrologia

Maanantaina 21.01. Täysikuu muodostuu Leijonan merkissä 0°52. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennys on vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampi kuin normaali Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä ihmissuhteissamme.


Nyt tammikuun viimeisellä kolmanneksella Auringon siirryttyä Kauriin merkistä Vesimieheen se tekee tarkkaa oppositiota Leijonan merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Leijona-Vesimies -akselilla on kyse romanssin ja ystävyyden välisestä tasapainosta. Romanttisen Leijonan jalo ja itsevarma olemus viihtyy hyvin huomion keskellä. Idealistinen Vesimies taistelee veljeyden ja tasa-arvon puolesta. Tämä Täysikuu tasapainottelee henkilökohtaisuuden ja yhteisöllisyyden välillä.
Tammikuun Täysikuun energia värjäytyy Oinaan merkissä vaikuttavan Uranuksen 2° tarkalla neliöllä. Tämä tuo mukanaan mielen muutoksina ja mielialan vaihteluna. Levottomuus ja kärsimättömyys häiritsevät keskittymistä ja rutininomaisten tehtävien toistaminen on nyt haastavaa. Rajoja rikkovat ja uudistukselliset ideat kiehtovat mieltä. Mielen rauhoittaminen voi tuntua nyt vaikealta, kun sisällä on voimakas tunne siitä, että jotain uutta ja jännittävää on juuri alkamaisillaan.
Kauriin merkissä vaikuttava Merkurius tekee väljää oppositiota Kuulle. Samaan aikaan Uranus säteilee Merkuriukselle Oinaan merkistä käsin 2° tarkalla neliöllä. Tämä lisää kiireellisyyden tunnetta sekä hermostuneisuutta. Hektisyys heijastuu myös vuorovaikutukseen. Vältä siis tärkeiden päätösten tekoa, sillä mitä todennäköisemmin johtopäätöksesi ovat nyt hätiköityjä. Odottamaton tapahtuma tai yllättävä uutinen voi pakottaa sinut muuttamaan suunnitelmiasi. Malta nyt mielesi ja pyri tarkkailemaan asianlaitaa toiselta, sinulle vieraalta kantilta. Näin tehtyäsi uudistukselliset ja loistavat ideat näyttävät ilmaantuvan tyhjästä eikä läpimurtoa voi estää enään mikään.
Pelaa varman päälle ja tuplatarkista matkasuunnitelmat. Spontaanisuus voi ehkä tuntua nyt kiehtovalta, mutta nuku sopimusasioissa mieluummin yön yli ennen sitoutumista. Yllätykselliset ja ennalta-arvaamattomat tapahtumat on paras kohdata avoimin mielin ja pyrkiä reagoimaan niihin joustavasti.
Liian innokasta liikkeellelähtöä jarruttaa myös Saturnuksen tarkka neliö Kauriin merkistä Oinaan merkissä vaikuttavaan Marsiin. Maltillisuus ja harkitsevaisuus kirjoitetaan nyt isolla. Kärsivällisyyttä koetellaan, mutta loppupeleissä se tuottaa hedelmää.
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 25°-30° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) ja 0°-6° kiinteissä merkeissä (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies).

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt luovuus, lapset, elinvoima, energisyys, rohkeus ja romantiikka.

Täysikuu Leijonan merkissä 0°52 maanantaina 21.01. klo 07:16 EET*.


* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).