Skip to main content

Kuunpimennys Kauriin merkissä 17.07.2019

By 15.07.2019Astrologia

Keskiviikkona 17.07. Täysikuu muodostuu Kauriin merkissä 24°04. Kauriin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Ravun merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennys on vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampi kuin normaali Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä.


Aurinko säteilee Ravun merkistä käsin tarkassa oppositiossa Kauriin merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Rapu-Kauris -akselilla tasapainotellaan yksityisyyden ja julkisen kuvan välillä. Sisäänpäin suuntautunut Rapu huolehtii ehtoja asettamatta kodin piirissä lähimmäisistään. Sinnikäs Kauris pitää vastuuntuntoisena huolen velvollisuuksiensa hoitamisesta hyväksyen vain toiminnallaan ansaitun kiitoksen, jos sitäkään. Tämä Täysikuu kutsuu meitä ymmärtämään sekä riippuvuuden ympäristöstämme että oman vastuun toiminnastamme ja näiden välisen vuorovaikutuksen. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.
Pluto tekee Täydenkuun aikaan 3° tarkkaa yhtymää Kuulle tuoden pintaan voimakkaita tunteita. Voit kokea näiden tunteiden ryöppyävän alitajunnasta ja pitävän sinnikkäästi otteen mielestäsi. Sekä unimaailman kukoistava värikkyys että intuition vahvuus vaikuttavat voimakkaasti mielialaasi. Koska Pluto liittyy myös kontrolliin ja manipulointiin, vältä tietoisesti tilanteita, joissa voit joutua näiden uhriksi. Jos huomaat itsessäsi mustasukkaisuutta tai syyllistämistä, yritä ottaa etäisyyttä näistä tunteista. Meditoi tai rauhoita mielesi muilla keinoin ja pyri löytämään näiden tunteiden todellinen syy. Pluton yhtymä Kuulle antaa meille erittäin hyvän mahdollisuuden läpikäydä meidän tunne-elämää ja juurikin päästää irti transformaation myötä vanhoista kiinnipitävistä tunteista.
Pluto oppositio Aurinko tuo mukanaan jonkin asteisen kriisin. Muistutan tässä vaiheessa, että kriisin tarkoitus on karistaa harteiltamme turhaa taakkaa ja vapauttaa tilaa sekä energiaa uudelle. Ethän alistu Pluton energian negatiivisiin piirteisiin ja taistele muutosta vastaan? Pluton haitallisiin ominaisuuksiin kuuluvat mm. vallan väärin käyttäminen toisia kohtaan, kontrolli, mustasukkaisuus vakoilu, alistaminen ja väkivalta.
Kauriin merkissä vaikuttava Saturnus tekee tarkkaa oppositiota Ravun merkissä vaikuttavaan Venukseen. Samaan aikaan Neptunus energisoi Kalojen merkistä käsin Venusta 2° tarkassa trinissä. Parisuhteessa kumppanin taipumattomuus tuottaa yksinäisyyden tunnetta. Tämä vaikeuttaa rakkauden ja kiintymyksen vastaanottamista. Sinkut tuntevat myös yksinäisyyden kalvavan tunteen normaalia voimakkaampana. Viivästykset ja rajoitteet tuottavat harmitusta talousasioissa. Pyri tarkkailemaan tilannetta ulkopuolisen silmin ja huomaa, missä määrin olet itse vastuussa näistä tunteista ja tapahtumista. Tee muutoksia, missä pystyt. Ideoita muutoksiin löydät Neptunuksen siivittämänä aivan varmasti. Uskalla visualisoida unelmia ja osoittaa empatiaa kumppaniasi kohtaan. Taloudessa aivoriihi auttaa löytämään uusia mahdollisuuksia. Saturnuksen opposition vaikuttaessa suosikkisi tulee olemaan matalan riskin valinta.
Saturnuksen ja Neptunuksen 2° tarkka sekstiili tuo mukanaan taloudellista kasvua. Nyt sinun on mahdollista toteuttaa unelmiasi määrätietoisen ja realistisesti suunnitellun työn kautta. Ymmärrät omat rajoitteet ja samalla uskallat olla optimistinen. Tämä yhtälö takaa menestyksen, joten tartu siihen!
Haastavinta tämä Täysikuu on kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 19°-29° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu Kauriin merkissä tekee yhtymää 09.-19.01. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden egoon liittyvät teemat, neliötä sekä 09.-19.04. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja että 13.-23.10. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 12.-22.07. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status sekä tavoitteet ja päämäärät.
Täysikuu Kauriin merkissä 24°04 keskiviikkona 17.07. klo 00:38 EET*.
Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.
* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).