Skip to main content

Kuunpimennys Kauriin merkissä 05.07.2020

By 02.07.2020Astrologia

Sunnuntaina 05.07. Täysikuu muodostuu Kauriin merkissä 13°38. Kauriin merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Ravun merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä siihen mitä elämässämme on tai mitä siihen kuuluu.

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryävän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen ja koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä ja niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa niistä tulevat tiensä päähän, osa vahvistuu. Ammatilliset muutoksen, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Tämä pimennys päättää heinäkuussa 2018 alkaneen pimennysten sarjan Rapu-Kauris –akselilla.

Aurinko säteilee Ravun merkistä käsin tarkassa oppositiossa Kauriin merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Kauris-Rapu -akselilla on kyse ulkomaailmaan kohdistuneiden vastuualueiden (esim. työ) ja henkilökohtaisen elämän (esim. perhe) välisestä tasapainosta. Tämä Kuunpimennys siis jatkaa juhannusviikonlopun Auringonpimennyksen teemaa. Sisäänpäin suuntautuneen Ravun kaipaama yksityisyys on nyt vastakkain Kauriin pitkäjänteisesti velvollisuuden tunteen pohjalta toimivan energian kanssa. Ravun energia on herkästi muista riippuvainen ja mieli ailahtelevainen. Ravun reagointi vaikuttaa usein lapselliselta. Vastavuoroisesti Kauriin energia kutsuu meitä suhtautumaan kaikkeen aikuismaisen asiallisesti. Tämä Täysikuu kutsuu meitä ymmärtämään sekä riippuvuuden ympäristöstämme että oman vastuun toiminnastamme ja näiden välisen vuorovaikutuksen. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Ravun merkissä vaikuttava perääntyvä Merkurius tekee Täydenkuun aikaan 6° väljää oppositiota Kuulle. Nyt on aika selvittää menneisyyttä ja eritoten ristiriitoja, joiden juuret voivat olla jo kaukana menneisyydessä. Oinaan merkissä vaikuttavan Marsin 3° tarkka neliö Merkuriukselle lisää jo entuudestaan hermostunutta ilmapiiriä ja pakottaa puhdistamaan ilmapiiriä. Marsin neliö voi lisätä aggression määrää huimasti ja siksi keskustelu äityy nopeasti pienestä kinasta loukkausten ryöppyyn. Pidä siis mielessäsi, että asiat selviävät parhaiten puhumalla rakentavalla tavalla. Tunteiden kiihtyessä ota askel taaksepäin ja pyydä pientä taukoa, jotta kumpikin osapuoli voi rauhoittua ja jatkaa sen jälkeen rakentavaa keskustelua/ongelman ratkaisemista. Tämä nopeahko käänne konstruktiiviseen suhtautumiseen on nyt todellakin mahdollista, sillä Uranus säteilee Täydenkuun aikana Härän merkistä käsin kauniisti 3° tarkassa trinissä Kuulle ja 3° tarkassa sekstiilissä Merkuriukselle. Kaikki keskustelut ovat nyt potentiaalisia uusien mahdollisuuksien avaajia. Epäkohtien käsittelyn siirtäminen tuonnemmaksi ei siis enää ole tarpeen.

Edellä mainitut energiat vaikuttavat kaikkiin vuorovaikutustilanteisiin. Parisuhteessa tähän asti käsittelemättömät epäkohdat nousevat pintaan ja vaativat niiden läpikäymistä. Uuden työn haastattelutilanteessa voit kokea vaikeutta ilmaista itseäsi juurikin haastattelijoiden odottamalla tavalla. Uranuksen positiivisen vaikutuksen vuoksi osaat kuitenkin antaa heille paremman kuvan itsestäsi kuin heidän kysymyksiinsä mekaanisesti vastaamalla ikinä kykenisitkään. Sama pätee myös esim. uuden ihastuksen tapaamiseen. Pienen takkuilun myötä pystyt näyttämään yksilöllisyytesi sekä joustavuutesi.

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 09°-19° johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Täysikuu tekee nyt yhtymää 31.12.-09.01. syntyneen Kauriin Auringolle aktivoiden egoon ja minuuteen liittyvät teemat, neliötä 01.-12.10. syntyneen Vaa’an Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 29.03.-08.04. syntyneen Oinaan Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 30.06.-10.07. syntyneen Ravun Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt ammatti ja ura, sosiaalinen status, saavutukset sekä tavoitteet ja päämäärät.

Täysikuu Kauriin merkissä 13°38 sunnuntaina 05.07. klo 07:44 EET/EEST *.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).