Skip to main content

Auringonpimennys Ravun merkissä 21.06.2020

By 18.06.2020Astrologia

Sunnuntaina 21.06. Uusikuu muodostuu Ravun merkissä 00°21. Tämä Uusikuu on samalla Auringonpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Uudenkuun lailla Auringonpimennykseen liittyy aina uusi alku: jotain vanhaa pitää jättää taakse, jotta jotain uutta voi alkaa.

Auringonpimennys Ravun merkissä 21.06.2020

Uusikuu aloittaa aina uuden syklin Auringon ja Kuun syleillessä toisiaan. Tämä on suotuisaa aikaa aloittaa jotain Uudenkuun merkin teemaan sopivaa, esimerkiksi uusi projekti tai harrastus. Kesäkuun Auringonpimennys on tältä erää toiseksi viimeinen Rapu-Kauris –akselilla muodostuvista pimennyksistä, jotka alkoivat heinäkuussa 2018. Uusikuu Ravun merkissä nostattaa pinnalle tunne-elämään liittyviä peruskysymyksiä: tuleeko tärkeät ja oleelliset tarpeesi tyydytetyksi ja koetko olosi turvalliseksi?

Herkkä ja intuitiivinen Rapu viihtyy hyvin kodin turvallisessa ilmapiirissä. Liika hälinä vieraassa ympäristössä saa Ravun tuntemaan itsensä epävarmaksi ja hermostuneeksi. Niinpä oman kodin tai mökin pihassa hääräily tuottaakin Ravulle mitä suurinta tyydytystä: hän tuntee tonttinsa nurkat ja siellä vastaantulevat kuin omat taskunsa. Nyt Auringonpimennyksen aikana on hyvä keskittyä kodin ja/tai mökin kohentamiseen ja fokusoida energia yksityiselämän alueelle. Niin kuin pihanurmen kitkemätön rikkaruoho tarttuu silmäämme, niin me huomaamme myöskin oman elämämme epäkohdat tämän Auringonpimeyden aikana. Seuraavan 6 kuukauden aikana meillä on mahdollisuus korjata puutteita tai aloittaa jopa uutta puhtaalta pöydältä. Etenkin uuden aloittaminen vaatii meiltä myös jostain luopumista.

Saturnus tekee Vesimiehen merkistä käsin tarkkaa kvinkunssia Aurinko-Kuu –yhtymälle vaikuttaen vielä rajoittavasti Koronan jälkeistä arkea rajoitteiden osittaisesta purkamisesta huolimatta. Koska kyse on juurikin Saturnuksen kvinkunssista, on tärkeää muistaa yksilön vastuu kokonaiskuvassa. Kärsivällisyys ja itsehillintä ovat nyt avainsanoja tässä tilanteessa. Saturnuksen kvinkunssi Auringonpimennyksen konstellaatiolle symbolisoi myös epätasapainoa oman tahdon ja vastuun välillä. Voit kokea, että sinulta odotetaan tai vaaditaan jotain, jota et itse asettaisi etusijalle. Tilanne kahden vastakkaisen vastuualueen välillä voi äityä niin pahaksi, että koet uupumusta tai loppuun palaamista. Todella toimivan kompromissin löytäminen voi olla vaikeaa. Pyri siksi etenemään askel kerrallaan ja mieti, voitko tehdä edes pieniä muutoksia toimintatavassasi. Ennen kaikkea on tärkeää keskittyä omaan jaksamiseen ja tehdä omaa oloasi helpottavia parannuksia. Lopulta voit huomata, miten suuri merkitys näillä pienillä muutoksilla kokonaisuudessa on, sillä Wolfgang Döbereinerin mukaan juurikin 0° Rapua symbolisoi oleellista läpimurtoa kohti tarkoitettua päämäärää.

Sinnikkyys ja luottavaisuus kuvastuu teoissa, sillä Kauriin merkissä vaikuttavat Jupiter ja Pluto tekevät Uudenkuun aikaan 0°-1° tarkkaa sekstiiliä Kalojen merkissä vaikuttavaan Marsiin. Pluto sekstiili Mars on astrologinen voimapakkaus, joka nyt saa lisäbuustia Jupiterilta. Avoimuus, mutta toisaalta myös silmiinpistävän voimakas päättäväisyys, auttaa selviämään vaikeistakin tilanteista.

Voimakkaimmin tämä Uusikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 25°-30° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat) ja 00°-05°johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris). Uusikuu tekee nyt yhtymää 15.-20.06. Kaksosen ja 21.-26.06. Ravun merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden minuuteen ja itsetuntoon liittyvät teemat, neliötä 15.-19.03. Kalojen ja 20.-25.03. Oinaan merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja ja 17.-21.09. Neitsyen ja 22.-27.09. Vaa’an merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden työteeman sekä oppositiota 16.-20.12. Jousimiehen ja 21.-26.12. Kauriin merkissä syntyneiden Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Uudenkuun rituaalin teemat ovat nyt koti, perhe, turvallisuuden tunne, yhteenkuuluvuus ja juuret.

Uusikuu Ravun merkissä 00°21 sunnuntaina 21.06. klo 09:41 EET/EEST*.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).

Auringonpimennyksen merkeissä toivotan kaikille lukijoille hyvää juhannusta!