Skip to main content

Kuunpimennys Kaksosen merkissä 30.11.2020

By 26.11.2020Astrologia

Maanantaina 30.11. Täysikuu muodostuu Kaksosen merkissä 08°38. Kaksosen merkissä vaikuttava Kuu tekee tarkkaa oppositiota Jousimiehen merkissä vaikuttavaan Aurinkoon. Tämä Täysikuu on samalla Kuunpimennys. Auringon- ja Kuunpimennykset ovat vaikutukseltaan huomattavasti voimakkaampia kuin normaalit Uusi- ja Täysikuu. Pimennyksen vaikutus yltää aina jopa 6 kuukautta varsinaisen pimennyksen jälkeen. Kuten aina Täydenkuun aikaan Auringon ja Kuun ollessa vastakkaisissa merkeissä, Kuunpimennyksessä on kyse kahden vastakkaisen osapuolen tasapainosta ja niiden suhteesta toisiinsa. Niinpä Kuunpimennys kuin Täysikuukin aktivoi meidän mielessämme usein suhdeteeman, esim. työn ja kodin, fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon tai itsenäisyyden ja yhteenkuuluvuuden välisen suhteen. Kuunpimennyksen aikana kiinnitämme huomiomme siihen, mitä tarvitsemme, mitä meiltä puuttuu, mitä haluamme ja olemmeko tyytyväisiä siihen, mitä elämässämme on tai mitä siihen kuuluu.

Kuunpimennys Kaksosen merkissä 30.11.2020

Pimennykset koetaan usein jonkin asteisina kriiseinä, käännekohtina, jotka muuttavat elämän suunnan. Kun pimennys osuu tarkasti omaan karttaasi, voit huomata suuren muutosten aallon ”vyöryävän” ylitsesi. Muutoksen tarve on suuri, mutta toisinaan me tunnistamme tämän vasta hyökyaallon laantumisen jälkeen, jolloin olemme jo keskellä siirtymävaihetta. Pimennysten kosketus herättää usein turhaa pelkoa, sillä sisäisesti aavistamme muutoksen lähestymisen. Koska vain vallalla oleva tilanne on meille tuttua, epävarmuus tulevasta valtaa mielemme. Pimennykset merkitsevät suurta kasvua henkilökohtaisessa kehityksessä, siksi niiden aikaiset suunnanmuutokset ovat tarpeellisia oman kehityksemme kannalta. Ihmissuhteissa koetaan näinä aikoina suuria haasteita, osa suhteista tulee tiensä päähän, osa vahvistuu. Ammatilliset muutoksen, paikkakunnan tai elämäntapojen muutokset ovat myös yleisiä pimennyksen kosketuksen aikana. Pimennykset osuvat kahden vastakkaisen merkin kohdalle aina noin kahden vuoden jaksoissa suunnilleen yhdeksän vuoden välein. Kaksonen-Jousimies akselilla pimennysten jakso alkoi tällä kertaa kesäkuussa 2020 ja se kestää vuoden 2021 joulukuulle asti.

Aurinko säteilee Jousimiehen merkistä käsin tarkassa oppositiossa Kaksosen merkissä vaikuttavaan Kuuhun. Opposition luonteen mukaisesti nämä merkit symbolisoivat toistensa vastakohtia. Kaksonen-Jousimies -akselilla on kyse loogisen päättelyn ja korkeimman tietouden välisestä tasapainosta. Uteliaan ja vaihtelua rakastavan Kaksosen ajatukset liikkuvat nopeasti ja tämä auttaakin häntä sopeutumaan nopeasti uusiin tilanteisiin. Jousimies puolestaan etsii filosofisia totuuksia pyrkiessään ymmärtämään myös itselle vieraita elämänkatsomuksia. Tämä Täysikuu kutsuu meitä tietoisuuden tasapainoon yhdistämällä arkisen tiedon ja elämän suuret viisaudet. Nyt on aika hioa omia vuorovaikutustaitoja sekä tarkistaa henkilökohtainen asenne ja suhtautuminen vallitseviin suuntauksiin. Täydenkuun energia vaatii aina keskittymään oppositioakselin kumpaankin ääripäähän. Yhden akselinpään suosiminen toisen hinnalla ei ole koskaan pitkään toimiva vaihtoehto.

Täydenkuun aspektit

Täydenkuun aikanaan Härän merkissä vaikuttava Uranus tekee 1° tarkkaa kvinkunssia Auringolle. Samaan aikaan Skorpionin merkissä vaikuttava Venus tekee 2° tarkkaa kvinkunssia Kuulle. Näin ollen Uranus tekee 3° tarkkaa oppositiota Venukselle. Venuksen aktivoituminen nostattaa rakkauden ja talouden tämän Täydenkuun teemoiksi. Ilmassa on nyt epätasapainon tunnetta. Ehkä koet antavasi enemmän rakkautta kuin saat takaisin. Tämän johdosta voit huomata etsiväsi huomiota toisaalta. Ehkä koet tekeväsi enemmän tai laadukkaampaa työtä kuin sinulle maksettu korvaus edellyttäisi. Tässä tapauksessa mielesi voi etsiä työtä, jossa palkkio on paremmin kohdallaan. Juuri Uranuksen vaikutus tuo nyt mukanaan yllättäviä käänteitä, jotka vaativat joustavuutta ja hetken energiaan tarttumista. Mahdollisuus löytää tasapainoisempi rakkaus tai taloudellisen kasvun takaava työ voi olla vain hetkellinen, joten nyt vaaditaan rohkeutta tarttua tilaisuuteen juuri silloin kun se esittäytyy. Liika aikailu voi johtaa mahdollisuuden menettämiseen. Uranus herättää myös hermostuneisuutta ja nostattaa jännitteen tuntua. Voi olla vaikeaa keskittyä oleelliseen ja muutokseen hyppääminen voi pelottaa. Juurikin aavistus uudesta herättää mielenkiintoa ja kiinnostus vapautua turhalta tuntuvista kahleista tuntuu nyt erittäin houkuttelevalta. Deittailu on nyt jännittävää – etenkin jos olet deittikumppanisi kanssa vielä tutustumisvaiheessa.

Täydenkuun vaikutusalueet ja rituaalit

Voimakkaimmin tämä Täysikuu vaikuttaa kaikille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja ja/tai akselipiste 04°-14° muuttuvissa merkeissä (Kaksonen, Neitsyt, Jousimies ja Kalat). Täysikuu tekee nyt yhtymää 25.05.-04.06. syntyneen Kaksosen Auringolle aktivoiden egoon ja minuuteen liittyvät teemat, neliötä 22.02.-04.03. syntyneen Kalan Auringolle aktivoiden kotiin liittyviä teemoja sekä 27.08.-06.09. syntyneen Neitsyen Auringolle aktivoiden työteeman ja oppositiota 25.11.-05.12. syntyneen Jousimiehen Auringolle aktivoiden parisuhdeteeman.

Täydenkuun rituaalin teemat ovat nyt vuorovaikutus, oppiminen, kirjoittaminen, PR, lähiympäristö ja sisarukset.

Täysikuu Kaksosen merkissä 08°38 maanantaina 30.11. klo 11:30 EET/EEST *.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.

* Kellonajat ilmoitettu kyseisen päivän virallisella aikavyöhykkeellä (Suomessa EET/talviaika ja EEST/kesäaika).