Skip to main content

Joulu hukassa?

By 19.12.2016Astrologia
Heti viikon alussa Mars vaihtaa merkkiä Vesimiehestä Kalojen merkkiin ja Merkurius aloittaa perääntymisen 15°07 Kauriissa.
Mars viipyy Kalojen merkissä tammikuun 28. päivään asti. Marsin energia on nyt vaihtelevaa, osittain jopa välttelevää. Energia sirottuu, yhteen asiaan keskittyminen on normaalia vaikeampaa. Sisäisillä arvoilla, tunteilla ja henkisyydellä on nyt paremmat mahdollisuudet motivoida meitä liikkeelle kuin arkisilla velvoitteilla. Auttaminen on etusijalla ja näemme herkemmin muiden tarpeet kuin henkilökohtaiset tarpeemme. Tämän ajanjakson aikana opimme epäitsekkyyttä ja jakamisen iloa. Tämä on varmasti tarpeen itse kullekin, mutta silti on syytä varoa uhrautumista ja hyväksikäytetyksi tuloa.

Uuden vuoden alkaessa Mars tekee tarkkaa yhtymää Neptunukseen, mikä heikentää entisestään Marsin luontaista toimeliaisuutta ja valppautta. Henkisen tien kulkijoille sekä taiteilijoille tämä on positiivisesti latautunut aspekti. Ajoittainen maadoittaminen takaa onnistumisen tällä polulla. Tässä ajassa on jotain maagista, mutta samalla on vaarana, että illuusiot ja ylitsepursuava romanttinen asenne sokaisevat ja harhauttavat meitä. Myös alkoholin ja muiden päihdeaineiden, kuten myös ilotulitteiden, kanssa on nyt syytä olla normaalia varovaisempi.

11.1. Mars tekee tarkkaa sekstiiliä Kauriissa vaikuttavaan Plutoon, mikä auttaa tavoitteiden saavuttamisessa antamalla pitkäkestoista energiaa. Näin varsinkin, jos tämä kuvio on suorassa yhteydessä syntymäkarttaan.

19.1. Mars on saavuttanut pisteen, jossa se on tarkassa neliössä Jousimiehessä vaikuttavaan Saturnukseen. Ensisilmäykseltä tämä voi tuntua haastavalta esteeltä, joka vaikuttaa turhauttavasti, osittain jopa lamaannuttavasti. Tämä on ennen kaikkea kuitenkin mahdollisuus pysähtyä ja tarkistaa oma suunta ja tehdä tarvittavat muutokset, jotta tavoite on aikanaan saavutettavissa.
Merkurius perääntyy Kauriista 15°08 Jousimieheen 28°51 19.12.2016 ja 8.1.2017 välisellä ajalla. Varsinaisen perääntymisen päätteeksi Merkurius liikkuu vielä 27.1.2017 asti nk. varjoalueella. Merkuriuksen vaihtaessa suuntaa 19.12. Kauriissa se tekee 1° tarkkaa yhtymää Plutoon. Mieli on nyt pohtiva ja ongelmien ratkominen sujuu luontevasti, sillä tämä aspekti auttaa näkemään pintaa syvemmälle ja kyseenalaistamaan vallalla olevia käsityksiä. Toisaalta tämä aspekti vetää puoleensa sanasotaa ja älyllistä voimakamppailua, joka voi olla erittäin raadollistakin. Koska Merkurius on nyt perääntyvässä liikkeessä, näissä kamppailuissa puidaan todennäköisesti myös entuudestaan hampaiden väliin jääneitä asioita.

Kuluvan vuoden lopulla, 29.12., Kauriin merkissä muodostuva Uusikuu aktivoi perääntyvän Merkuriuksen tehden siihen 1° tarkkaa yhtymää. Vaikkakin Merkurius Kauriissa on sanoissaan harkitsevan niukka, Uudenkuun aikaan tarve puhua ennen kaikkea menneiden tapahtumien aikaisista tunteista on suuri.

Merkurius tekee varjoalueen päätepisteen saavuttaessaan jälleen yhtymää Plutoon. Tämä on nyt hyvä mahdollisuus selvittää perääntymisen alkuvaiheilla syntyneet skismat.

On hyvä muistaa, että Merkuriuksen perääntymisen aikoina aloitetut sopimukset ja päätöksenteot ovat lyhytkestoisia ja siksi kannattaa välttää sopimusten allekirjoittamista, teknisten laitteiden ja/tai kulkuvälineiden ostoa. Matkalle kannattaa lähteä tarpeeksi ajoissa ja koittaa ottaa mahdolliset myöhästelyt seikkailun kannalta. Moni perääntyvän Merkuriuksen aikana ostetuista autoista on mennyt nopeaa vauhtia uudelleen vaihtoon tai palautettu tehtaalle. Tämän ajan aikana allekirjoitetut työ- ja muut sopimukset ovat harvoin pitkäikäisiä. Sama pätee myös suullisiin sopimuksiin. Mutta on hyvä muistaa, että sopimuksen lyhytaikaisuus voi olla toisinaan suotuisaakin. Vuorovaikutus on perääntyvän Merkuriuksen aikana usein vaikeampaa kuin muina aikoina ja väärinymmärryksiltä on vaikea välttyä. Siksi on hyvä kiinnittää erityisesti huomiota omaan kommunikointiin ja mieluummin varmistaa kerran jos toisenkin, että on itse ymmärtänyt kuulemansa.

Perääntyvä Merkurius on hyvä käyttää menneen läpikäymiseen. Se on oivallinen aika tehdä veroilmoitusta, käydä läpi rästiin jääneitä paperitöitä tai siivota kaappeja turhasta tavarasta.
Aurinko siirtyy Jousimiehestä Kauriin merkkiin 21.12. On aika jättää joviaalin seikkailijan mietteet taakse ja ahkeroida perinteitä vaalien jouluvalmistelujen parissa. Kauriin päättäväisellä energialla jouluvalmistelut saadaan ajoissa hoidetuksi, vaikka Kaloissa vaikuttava Mars sekaannusta juhlintaan tuokin. Miltä sinun perinteitä kunnioittava luova joulu näyttäisi?

Perääntyvän Merkuriuksen siivittämänä Uusikuu 29.12. antaa hyvät eväät realistisille uuden vuoden lupauksille. Nämä tavoitteet ovat todennäköisesti tavoitettavissa, sillä sinulla on mahdollisuus maustaa ne kokemuksen mukana tuomalla viisaudella.

7.1. Aurinko tekee tarkkaa yhtymää Plutoon, mikä tuo mukanaan suuren voiman tunnetta. Varsinkin 7.-14.1. syntyneet tuntevat suurta muutosten energiaa, missä kaikki on mahdollista. Ikävä kyllä, tämä kuvio voi ilmentyä myös kontrolloivana ja manipuloivana käyttäytymisenä. Jos kontrolli ja/tai manipulointi kohdistuu sinuun, sinulla on mahdollisuus vapauttaa itsesi sen kahleista Oinaasta säteilevän Uranuksen tarkan neliön siivittämänä 10.1. tienoilla. Parin päivän päähän osuva Vaa’asta vaikuttavan Jupiterin tarkka neliö Aurinkoon muistuttaa vapauden tunteen tarpeellisuudesta ja antanee viimeisen sysäyksen kahleista irrottautumiseen. Myös itselle luodut kahleet voidaan kokea rajoittavina.

Kuten aina astrologiassa tämä kuvaus pitää suhteuttaa kyseisen planeetan energiaan -syntymähoroskoopissasi. Jos planeetta vaikuttaa syntymäkartallasi esim. kriittisen ja varovaisen Neitsyen merkissä, sen energia Leijonassa ei voi tehdä sinusta ylitsepursuavan mahtipontista ja huoletonta, ja päinvastoin.